Τρίτη 25 Μαΐου 2010

11ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου Νέας Ορεστιάδας


Ανακοίνωση | Πρόσκληση Συμμετοχής



Ο Δ Ι Ο Ν Υ Σ Ο Σ | ΘΕΑΤΡΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΝΕΑΣ ΟΡΕΣΤΙΑΔΑΣ, σε συνεργασία με τους τοπικούς φορείς, διοργανώνει για ενδέκατη συνεχή χρονιά το Πανελλήνιο Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου Νέας Ορεστιάδας, έναν καταξιωμένο θεσμό που προάγει την πανελλήνια ερασιτεχνική δημιουργία και συμβάλλει σημαντικά στην ανάπτυξη της θεατρικής παιδείας στην ακριτική περιοχή του Έβρου.

Το Φεστιβάλ έχει διαγωνιστικό χαρακτήρα και απευθύνεται σε ερασιτεχνικά θεατρικά σχήματα σε όλη την Ελλάδα (θεατρικές ομάδες ενηλίκων από δήμους, συλλόγους, πανεπιστήμια και κάθε πολιτιστικό φορέα της χώρας).
  • Θα διεξαχθεί από 29 Αυγούστου έως 5 Σεπτεμβρίου 2010 στο Υπαίθριο Δημοτικό Θέατρο Νέας Ορεστιάδας.
  • Για το διαγωνιστικό μέρος επιλέγονται έξι (6) θεατρικά σχήματα από όλη την Ελλάδα.
  • Η Κριτική Επιτροπή αποτελείται και φέτος από έμπειρους και καταξιωμένους καλλιτέχνες του Θεάτρου.
  • Θα απονεμηθούν τιμητικά βραβεία (1ο , 2ο , 3ο Καλύτερης Παράστασης, Σκηνοθεσίας, Α΄ & Β΄ Αντρικού Ρόλου, Α΄ & Β΄ Γυναικείου Ρόλου, Σκηνικών, Κοστουμιών, Μουσικής, Φωτισμών, Βραβεία Κοινού).
  • Απαραίτητα δικαιολογητικά που πρέπει να αποσταλούν:
  1. Αίτηση Συμμετοχής (όπου να αναγράφεται η επωνυμία του Θεατρικού Σχήματος, ο τίτλος του έργου, ο συγγραφέας, όνομα υπευθύνου και τηλέφωνα επικοινωνίας).
  2. Ιστορικό Θεατρικού Σχήματος.
  3. Έγγραφη Άδεια του συγγραφέα, του μεταφραστή ή της Εταιρείας Ελλήνων Θεατρικών Συγγραφέων ή οποιουδήποτε άλλου νόμιμου φορέα.
  4. Φωτογραφίες (και σε ψηφιακή μορφή), Πρόγραμμα, Αφίσα, της συγκεκριμένης θεατρικής παράστασης.
  5. DVD της παράστασης.

Η υποβολή των συμμετοχών πρέπει να γίνει το αργότερο μέχρι και την Παρασκευή 9 Ιουλίου 2010 στη διεύθυνση: Δ Ι Ο Ν Υ Σ Ο Σ | ΘΕΑΤΡΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΝΕΑΣ ΟΡΕΣΤΙΑΔΑΣ, Κωνσταντινουπόλεως 234, Τ.Θ. 34, Τ.Κ. 68200, Νέα Ορεστιάδα.

Οι ενδιαφερόμενοι για περισσότερες πληροφορίες μπορούν να απευθύνονται στα τηλέφωνα 2552028280 και 6932324944 (κ. Άκης Τσονίδης) ή στην ηλεκτρονική διεύθυνση mail@dionysos-net.gr

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ολοψυχα ευχομαι καλη επιτυχια σε ολα τα συνολα που θα διαγωνιστουν καθως και στον οργανωτικο φορεα!!

patounik είπε...

Ευχαριστούμε πολύ "Ανώνυμε" φίλε/η! Σύντομα θα αναρτήσουμε και την τελική λίστα των Θεατρικών Ομάδων που θα διαγωνιστούν... Ήδη έχουν καταφτάσει δεκάδες φάκελοι με υποψηφιότητες!