Κυριακή 4 Απριλίου 2010

Ανανέωση...

Λοιπόν, ώρα για Ανανέωση (του blog και όχι μόνο!)...

- την Πέμπτη 8 Απριλίου, η παράσταση με το έργο "Βγάλ' τον Υπουργό απ' την πρίζα" ταξιδεύει στην Αλεξανδρούπολη, στο Δημοτικό Θέατρο της πόλης (9 μ.μ.), με ελεύθερη είσοδο. Η παράσταση εντάσσεται στο πλαίσιο των κοινωνικών εκδηλώσεων του 29ου ετήσιου Συνέδριου της Ορθοπαιδικής και Τραυματιολογικής Εταιρείας Μακεδονίας - Θράκης.

- την Κυριακή 18 Απριλίου, στη Νέα Πέραμο Καβάλας, το πρωί "Ως την άκρη του ονείρου" και το βράδυ "Βγάλ' τον Υπουργό απ' την πρίζα". Τις παραστάσεις οργανώνει ο Πολιτιστικός Σύλλογος Νέας Περάμου και η θεατρική του ομάδα.

- Αυτό το διάστημα οργανώνονται και οι παραστάσεις του ΔΙΟΝΥΣΟΥ στη Θεσσαλονίκη και στην Αθήνα, για τις οποίες θα υπάρξει ενημέρωση πολύ σύντομα, καθώς και η συμμετοχή του ΔΙΟΝΥΣΟΥ στις εορταστικές εκδηλώσεις "Ελευθέρια 2010" πόλεων της περιοχής.

- Την Τετάρτη 12 Μαΐου, ο ΔΙΟΝΥΣΟΣ θα λάβει μέρος για μία ακόμη χρονιά στο Διεθνές Φεστιβάλ Κωμωδίας και Σάτιρας στο Τοπόλοφγκραντ της Βουλγαρίας, με το έργο "Η Περιφέρεια" του Γιώργου Σουρή.

- Με έντονους ρυθμούς οδεύουμε και προς την κορύφωση της 3ης διοργάνωσης του "Βραβείου Θεατρικής Μετάφρασης - Μάριος Πλωρίτης", με την οργάνωση της τελετής απονομής σε λίγο διάστημα στην Αθήνα.

- Στα μέσα Απρίλη δημοσιοποιείται και η Ανακοίνωση - Προκήρυξη του 11ου Πανελλήνιου Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου Νέας Ορεστιάδας που θα πραγματοποιηθεί από 29 Αυγούστου έως 5 Σεπτεμβρίου στο Υπαίθριο Θέατρο της πόλης, ώστε ν' αρχίσουν να συγκεντρώνονται οι αιτήσεις συμμετοχής από τις θεατρικές ομάδες της χώρας.

- Σημαντική και η συνεργασία του ΔΙΟΝΥΣΟΥ με τη νεοσύστατη Θεατρική Ομάδα του συλλόγου "Τα Δίδυμα Τείχη" στο γειτονικό Διδυμότειχο, όπου στις 9 Μαΐου κάνει πρεμιέρα η πρώτη δουλειά της Ομάδας με το "Τραγούδι του Νεκρού Αδερφού".

- Με τον ίδιο Σύλλογο ("Τα Δίδυμα Τείχη"), μέλη του Θεατρικού Εργαστηρίου Νέας Ορεστιάδας ΔΙΟΝΥΣΟΣ συμμετέχουν σε μια μεγαλειώδη εκδήλωση που πρόκειται να γίνει στις 4 Ιουλίου στο Δημοτικό Στάδιο Διδυμοτείχου, με την αναπαράσταση της Μικρασιατικής Καταστροφής με γενικό τίτλο "Σαν χθες θυμάμαι".

- Παράλληλα, το Εφηβικό Τμήμα του ΔΙΟΝΥΣΟΥ ετοιμάζεται για τις παραστάσεις του με το έργο "ο Μικρός Πρίγκηπας" του Εξυπερί, στα μέσα Μαΐου.

- Ετοιμάζονται και οι παραστάσεις από τα υπόλοιπα παιδικά τμήματα του Εργαστηρίου, που θα παρουσιαστούν τον Ιούνιο στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του Δήμου Ορεστιάδας "Ορέστεια 2010".

- Εκτός των άλλων, ο ΔΙΟΝΥΣΟΣ συμμετέχει και στο Αφιέρωμα στο Γιάννη Ρίτσο που ετοιμάζει αυτό το διάστημα ο Μουσικός & Πολιτιστικός Σύλλογος "Απόλλων" Ν. Ορεστιάδα, που θα πραγματοποιηθεί το Σαββατοκύριακο 24 & 25 Απριλίου.

- Και μέσα σ' όλ' αυτά, ο νέος θεατρικός χώρος* που θα στεγάσει όλη τη δραστηριότητα του ΔΙΟΝΥΣΟΥ, ετοιμάζεται πλέον με τις καλύτερες δυνατές προδιαγραφές και οδεύει προς την ολοκλήρωσή του...

* Αυτό ήταν και το κύριο μέλημά μας όλο αυτό το διάστημα "αποχής" από το μπλογκ... Μία πολύχρονη (από το 2005) και πολυδιάστατη (και... βασανιστική θα έλεγα) διαδικασία έλαβε πλέον τέλος με τα καλύτερα αποτελέσματα, ώστε το Θέατρο και ο Πολιτισμός στη Νέα Ορεστιάδα να βρουν τη στέγη που τους αξίζει και ο ΔΙΟΝΥΣΟΣ με τους δεκάδες εθελοντές του να έχει πλέον το "σπίτι" του! Τεράστια ευγνωμοσύνη οφείλεται - για όλα αυτά και για όσα έρχονται - στον συντοπίτη μας φαρμακοβιομήχανο της ELPEN, μεγάλο Ευεργέτη και σπουδαίο Άνθρωπο, Δημήτρη Πενταφράγκα!

2 σχόλια:

Θεατρική Ομάδα Ληνός είπε...

Αν και δεν μπορέσαμε να αποτελεσουμε την επιλογή σας για το περισινό φεστιβάλ, εν τουτοις παρακολουθούμε τα γεγονότα, την πρόοδο και τον ...θεατρικό οργασμικό ρυθμό σας!
Μπράβο!
Αναμένουμε την έλευση σας στη Θεσσαλονίκη για να σας απολαύσουμε!

patounik είπε...

Ευχαριστούμε πολύ "Ληνέ" για τα καλά σου λόγια! Για τη Θεσσαλονίκη αναμένουμε και μεις εξελίξεις σχετικά με τον θεατρικό χώρο που θα παίξουμε και θα σας ενημερώσουμε σύντομα!
Καλή συνέχεια και στο δικό σας θεατρικο ρυθμό! :)