Δευτέρα 26 Απριλίου 2010

“Μόνοι μαζί” | στη Νέα Ορεστιάδα για 2 παραστάσεις

...μια τρυφερή κι αστεία ιστορία για την ελευθερία.

Το Θέατρο Σοφούλη, σε συνεργασία με το Θεατρικό Εργαστήρι Νέας Ορεστιάδας ΔΙΟΝΥΣΟΣ, παρουσιάζει στη Νέα Ορεστιάδα για δύο μόνο παραστάσεις μία τρυφερή και αστεία ιστορία για την ελευθερία, βασισμένη στο μυθιστόρημα του Ingvar Ambjornsen «Brodre i blodet».



Δύο διασκεδαστικοί και καθ’ όλα συμπαθητικοί τύποι, πρώην έγκλειστοι, τελείως διαφορετικοί μεταξύ τους, προσπαθούν να αποδείξουν ότι είναι ικανοί να ζήσουν ανεξάρτητοι πολεμώντας τις φοβίες και τις εμμονές τους. Μπορούν όμως; Ένα Παράξενο Ζευγάρι, σε νέες περιπέτειες.

Ποιος θα πάει για ψώνια; Ποιος θα σηκώσει το τηλέφωνο; Ποιος κρύβεται στη ντουλάπα; Πολλά «υπαρξιακά» ερωτήματα που αναζητούν λύση. Ο ένας μαμμόθρεφτος... ο άλλος άξεστος, αλλά και οι δύο αποφασισμένοι να τα καταφέρουν. Πολλά ευτράπελα και γκάφες τούς περιμένουν.

Όταν η αθωότητα συναντά την προσπάθεια για ανεξαρτησία ο συνδυασμός είναι γέλιο... μέχρι να μπει ανάμεσά τους μια γυναίκα και όλα να ανατραπούν. Ένας ύμνος για τη δύναμη της φιλίας.

Πληροφορίες παράστασης:

Συγγραφέας: Ingvar Ambjornsen

Μετάφραση - Διασκευή: Λευτέρης Γιοβανίδης - Φώτης Σπύρος

Σκηνοθεσία: Λευτέρης Γιοβανίδης

Σκηνικά - Κοστούμια: Βαλεντίνο Βλάσης Βαλάσης

Φωτισμοί: Θωμάς Χαρέλας

Παίζουν:

Φώτης Σπύρος, Ιούλιος Τζιάτας, Μαίρη Ανδρέου

και ο Δημήτρης Παλαιοχωρίτης.



Ταυτότητα Παράστασης:

Ημερομηνίες παραστάσεων: Πέμπτη 29 και Παρασκευή 30 Απριλίου 2010

Ώρες παραστάσεων: 21:15

Χώρος: Πολιτιστικό Πολύκεντρο Δήμου Ορεστιάδας

Πληροφορίες - Κρατήσεις: 2552028280 (ΔΙΟΝΥΣΟΣ)

---------------------------------------------------

…Και θέατρο για παιδιά: «Η Σολομώντεια λύση» του Γιάννη Καλατζόπουλου

Τις ίδιες ημέρες, Πέμπτη 29 και Παρασκευή 30 Απριλίου, θα δοθούν από το «Θέατρο Σοφούλη» πρωινές παραστάσεις για παιδιά σε σχολεία της περιοχής, με το έργο «Η Σολομώντεια λύση» του Γιάννη Καλατζόπουλου, βασισμένο στο κινέζικο έργο του 13ου μ.Χ.αι. «Ο Κύκλος με την Κιμωλία», απ’ όπου εμπνεύστηκε και ο Μπέρτολτ Μπρεχτ το ομώνυμο αριστούργημά του. Συντελεστές: Γιάννης Καλατζόπουλος (σκηνοθεσία), Δημήτρης Λέκκας (Μουσική), Κατερίνα Ανδριοπούλου (Χορογραφίες), Βαλεντίνο Βαλάσης (Σκηνικά-Κοστούμια), Χρήστος Γιαλαβούζης (Φωτισμοί), Παυλίνα Χαρέλα (Βοηθός σκηνοθέτη).

Δεν υπάρχουν σχόλια: