Τρίτη 8 Σεπτεμβρίου 2009

Η αυλαία έπεσε, οι προβολείς σβήσαν... το ΦΩΣ όμως μένει

Με μια μαγική βραδιά λήξης και έναν συγκινητικό Γιώργο Μαρίνο, έκλεισε η αυλαία του 10ου Πανελλήνιου Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου που πραγματοποιήθηκε στη Νέα Ορεστιάδα Έβρου από τις 30 Αυγούστου έως και τις 6 Σεπτεμβρίου 2009.


Το Θεατρικό Εργαστήρι Νέας Ορεστιάδας ΔΙΟΝΥΣΟΣ, διοργανωτής του Φεστιβάλ, τίμησε τον σπουδαίο «θεατρίνο» Γιώργο Μαρίνο ο οποίος για να ευχαριστήσει τους διοργανωτές και το πολυπληθές κοινό, τραγούδησε με ιδιαίτερη ευαισθησία την «Οδό Ονείρων» και το «Χάρτινο το φεγγαράκι» του Μ. Χατζηδάκι. Νωρίτερα, ο Δημήτρης Λιγνάδης και ο Θοδωρής Αθερίδης μίλησαν για το σπουδαίο έργο και τον άνθρωπο Γιώργο Μαρίνο, προκαλώντας το παρατεταμένο χειροκρότημα του κοινού για τον μοναδικό αυτό καλλιτέχνη. Τη συγκινητική αυτή βραδιά παρουσίασε ο Αλέξης Κωστάλας, ο οποίος είναι και ο κεντρικός παρουσιαστής του Φεστιβάλ επί σειρά ετών.

Την πρώτη ημέρα του Φεστιβάλ (30/8) τιμήθηκε ο δημοφιλής ταλαντούχος ηθοποιός Πέτρος Φιλιππίδης, ο οποίος παρέστη στην εκδήλωση μαζί με τη σύζυγό του Ελπίδα Νίνου. Για το σπουδαίο υποκριτικό ταλέντο και τον άνθρωπο Πέτρο Φιλιππίδη μίλησε ο κορυφαίος ηθοποιός και βουλευτής του Κ.Κ.Ε. Κώστας Καζάκος, καθώς και ο επί σειρά ετών συνεργάτης του και δάσκαλός του Γιάννης Ρήγας, ενώ την εκδήλωση συντόνισε η δημοσιογράφος Σοφία Ιορδανίδου.

Τις τιμητικές διακρίσεις στο Γιώργο Μαρίνο και τον Πέτρο Φιλιππίδη απένειμε ο Άκης Τσονίδης, εκπροσωπώντας και τους δεκάδες εθελοντές του "Διόνυσου", αυτού του μοναδικού, για τα δεδομένα της περιφέρειας, πολιτιστικού φορέα.

Καθόλη τη διάρκεια του οκταήμερου Φεστιβάλ, το πρόγραμμα περιελάμβανε θεατρικές παραστάσεις που διαγωνίζονταν στο υπαίθριο δημοτικό θέατρο, αμέσως μετά από κάθε παράσταση οργανώθηκαν για πρώτη φορά πολύ ενδιαφέρουσες βραδιές σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο, αξιοποιώντας και τον βόρειο πευκώνα της πόλης, με κινηματογράφο, μουσική και θέατρο, ενώ παράλληλα λειτουργούσαν καθημερινά και εργαστήρια θεάτρου (workshops) με τη Μάνια Παπαδημητρίου (υποκριτική), Ειρήνη Καλογηρά (κίνηση), Μάρθα Φωκά (μάσκα), Κάιο Βέλτζ (παντομίμα) και Γιάννη Ρήγα (λόγος). Εκτός προγράμματος, πραγματοποιήθηκαν και workshops με θέμα τον κινηματογράφο από τον Δημήτρη Βερνίκο.

Το 10ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου Νέας Ορεστιάδας διοργάνωσε ο ΔΙΟΝΥΣΟΣ - Θεατρικό Εργαστήρι Νέας Ορεστιάδας, σε συνδιοργάνωση με την Υπερνομαρχία Ροδόπης - Έβρου, τη Νομαρχία Έβρου, το Δήμο Ορεστιάδας και την Κοινωφελή Δημοτική Επιχείρηση Πολιτιστικής Ανάπτυξης της πόλης.

Η Κριτική Επιτροπή που παρακολούθησε και αξιολόγησε όλες τις διαγωνιζόμενες παραστάσεις, αποτελείτο από τους: Γιώργος Ζιάκας (σκηνογράφος, ενδυματολόγος), Δημήτρης Βερνίκος (σκηνοθέτης, επίκ. καθηγητής στο Τμήμα Κινηματογράφου της Σχολής Καλών Τεχνών του Α.Π.Θ.), Σάκης Σερέφας (συγγραφέας), Νίκος Χατζόπουλος (σκηνοθέτης, μεταφραστής), Κατερίνα Διδασκάλου (ηθοποιός).

Τα Βραβεία

  • 1ο Βραβείο Καλύτερης Παράστασης στη Θεατρική Ομάδα Δήμου Πυλαίας για το έργο του Heinrich Von Kleist «Σπασμένη Στάμνα» (μετάφραση: Τζένη Μαστοράκη)
  • 2ο Βραβείο Καλύτερης Παράστασης στο Δημοτικό Θέατρο Συκεών για το έργο του Ουίλλιαμ Σαίξπηρ «Όνειρο καλοκαιρινής νύχτας» (μετάφραση: Ερρίκος Μπελιές)
  • 3ο Βραβείο Καλύτερης Παράστασης στη Θεατρική Ομάδα Καψαλακείου Πολιτιστικής Στέγης Δήμου Μηχανιώνας για το έργο της Κλεοπάτρας Κουτσομανή «Άρωμα κανέλλας»
  • Βραβείο Σκηνοθεσίας εξ ημισείας στον Κώστα Χαλκιά από τη Θεατρική Ομάδα Δήμου Πυλαίας για το έργο «Σπασμένη Στάμνα» του Heinrich Von Kleist (μετάφραση: Τζένη Μαστοράκη) και στον Παναγιώτη Ναρλή από το Θεατρικό Εργαστήρι Δήμου Ταύρου «Εν Δράσει» για το έργο «Εξορία» του Παύλου Μάτεσι
  • Βραβείο Σκηνογραφίας στην Έλλη Μουδάνιαλη, για τα σκηνικά του έργου «Άρωμα Κανέλλας» της Κλεοπάτρας Κουτσομανή από τη Θεατρική Ομάδα Καψαλακείου Πολιτιστικής Στέγης Δήμου Μηχανιώνας
  • Βραβείο Ενδυματολογίας στη Μαρίνα Γκούμλα για τα κοστούμια του έργου «Όνειρο καλοκαιρινής νύχτας» του Ουίλλιαμ Σαίξπηρ, (μετάφραση: Ερρίκος Μπελιές), από το Δημοτικό Θέατρο Συκεών
  • Βραβείο Μουσικής Σύνθεσης στον Τάσο Στέλλα για τη μουσική στο έργο «Εξορία» του Παύλου Μάτεσι, από το Θεατρικό Εργαστήρι Δήμου Ταύρου «Εν Δράσει»
  • Βραβείο Μουσικής Επιμέλειας στον Κοσμά Εφραιμίδη για τη μουσική επιμέλεια στο έργο «Όνειρο καλοκαιρινής νύχτας» του Ουίλλιαμ Σαίξπηρ, (μετάφραση: Ερρίκος Μπελιές), από το Δημοτικό Θέατρο Συκεών
  • Βραβείο Α΄ Αντρικού Ρόλου στον Ηλία Λουκάτο για την ερμηνεία του στο ρόλο του «δικαστήΑδάμ», στο έργο «Σπασμένη Στάμνα» του Heinrich Von Kleist(μετάφραση: Τζένη Μαστοράκη), από τη Θεατρική Ομάδα Δήμου Πυλαίας
  • Βραβείο Α΄ Γυναικείου Ρόλου στην Αλεξάνδρα Αργυροπούλου για την ερμηνεία της στο ρόλο της «Μαρίας-Μάρθας», στο έργο «Εξορία» του Παύλου Μάτεσι από το Θεατρικό Εργαστήρι Δήμου Ταύρου «Εν Δράσει»
  • Βραβείο Β΄ Αντρικού Ρόλου στο «δίδυμο» Παναγιώτης Περλέγκας και Τάσος Στέλλας για την ερμηνεία των ρόλων «Μίμης» και «Νάσος» αντίστοιχα, στο έργο «Εξορία» του Παύλου Μάτεσι από το Θεατρικό Εργαστήρι Δήμου Ταύρου «Εν Δράσει»
  • Βραβείο Β΄ Γυναικείου Ρόλου στην Ελένη Σιταρά για την ερμηνεία της στο ρόλο της «Εύας» στο έργο «Σπασμένη Στάμνα» του Heinrich Von Kleist(μετάφραση: Τζένη Μαστοράκη), από τη Θεατρική Ομάδα Δήμου Πυλαίας
  • Έπαινος για την επεξεργασία, προσαρμογή και εκτέλεση της μουσικής του KurtWeill στο έργο «Η Όπερα της πεντάρας» του Μπέρτολτ Μπρέχτ (μετάφραση: Σωτηρία Ματζίρη) από τη Θεατρική Ομάδα Δήμου Ιεράπετρας.
Βραβεία Επιτροπής Κοινού:
  • 1ο Βραβείο Κοινού Καλύτερης Παράστασης: Θεατρικό Εργαστήρι Δήμου Ταύρου «Εν Δράσει» για το έργο «Εξορία» του Παύλου Μάτεσι
  • 2ο Βραβείο Κοινού Καλύτερης Παράστασης: Θεατρική Ομάδα Δήμου Πυλαίας για το έργο «Σπασμένη Στάμνα» του Heinrich Von Kleist (μετάφραση: Τζένη Μαστοράκη)
  • 3ο Βραβείο Κοινού Καλύτερης Παράστασης: Δημοτικό Θέατρο Συκεών για το έργο «Όνειρο καλοκαιρινής νύχτας» του Ουίλλιαμ Σαίξπηρ, (μετάφραση: Ερρίκος Μπελιές)
Στο ανανεωμένο Φεστιβάλ της Νέας Ορεστιάδας, από τις 30 Αυγούστου έως τις 6 Σεπτεμβρίου 2009, οι φίλοι του θεάτρου απ’ όλη την Ελλάδα έγιναν κοινωνοί και μέτοχοι σε μια ολοκληρωμένη εβδομάδα θεάτρου. Ανανέωσαν, έτσι, το ραντεβού τους για την επόμενη χρονιά, ανοίγοντας τον κύκλο μίας νέας δεκαετίας για τον καταξιωμένο θεσμό που προάγει το ερασιτεχνικό θέατρο και συμβάλει ουσιαστικά στην πνευματική και πολιτιστική ανάπτυξη του ακριτικού τόπου.

43 σχόλια:

Nikos Aspradakis είπε...

Απαράδεκτη, αδιάφορη, άδικη, προκατειλημμένη, προκατασκευασμένη,και αδικαιολόγητα αφιλόξενη ήταν η συμπεριφορά κάποιων που πρωτοστάτησαν στην διοργάνωση του φετινού Φεστιβάλ θεάτρου στην Ορεστιάδα!
ΚΡΙΜΑ...!
Η μασκότ ταιριάζει άψογα με την διοργάνωση..

Θερμά συγχαρητήρια στις Ομάδες της Πυλαίας, των Συκεών, του Ταύρου, της Μηχανιώνας,
και του θεάτρου ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ Θεσσαλονίκης!!

ΜΕ ΦΙΛΙΚΉ ΔΙΑΘΕΣΗ!

Νίκος Ασπραδάκης
Ιεράπετρα

caroline είπε...

Αγαπητέ Νίκο, η "Φιλική σου διάθεση" ειναι γεμάτη δηλητήριο και αναρωτιέμαι γιατί. Εννοείται πως ήμουν στην Ορεστιάδα κι η εμπειρία μου έρχεται σε αντίθεση με την δική σου. Η φιλοξενία και η συμπεριφορά των διοργανωτών ήταν κάτι παραπάνω από εξαιρετική και σίγουρα θα είμαι εκεί και την 11η χρονιά. Τώρα ως αναφορά τους διαγωνιζόμενους και τ' αποτελέσματα, ήταν σίγουρα μια πολύ δίκαιη διαδικασία, μιας και όλοι αυτοί οι σπουδαίοι άνθρωποι που μας τίμησαν με την παρουσία τους και με την γνώση τους στο θέατρο, δεν είχαν κανέναν λόγο να αδικήσουν κανέναν. Μην αφήνεις λοιπόν πικρία πίσω σου, γιατί όλοι μας, "νικητές", "χαμένοι" και λοιποί παρευρισκόμενοι ΚΕΡΔΙΣΑΜΕ μια υπέροχη εμπειρία και δεν χρειάζεται να την αμαυρώνεις έτσι. Ελπίζω να δω την ομάδα της Ιεράπετρας και του χρόνου εκεί, με καινούρια διάθεση και χώρις παράπονα.
Φιλικά
Καρολίνα

Ανώνυμος είπε...

Νικο καταρχην να σε ευχαριστησω για τα συγχαρητηρια σου(για την Μηχανιωνα)!Δεν μπορω ομως να καταλαβω αυτη την 'φιλιλκη διαθεση' σου (οπως ειπε και η caroline γεματη δηλητηριο).Και επειδη ημουν και γω εκει και ειδα τι γινοταν τπτ απ'οσα γραφεις δεν ισχυει!!!ΚΡΙΜΑ πραγματικα να μιλας ετσι για ανθρωπους που κοπιασαν για ολα αυτα που εσυ δεν εκτιμησες!!ΚΡΙΜΑ πραγματικα!!Οι ανθρωποι και φιλοξενοι ηταν και φιλικοτατοι με ολους μας!!!Μηπως εσυ γινεσαι ο αδικος και απαραδεκτος???ΑΦροδιτη απο Μηχανιωνα!!

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητές Αφροδίτη και Caroline,πρέπει να σας πω ότι αυτό που νιώσατε εσείς το ένιωθα κι εγώ τα προηγούμενα χρόνια που η Ιεράπετρα συμμετείχε στον Διαγωνισμό!
Φέτος όμως, η συμπεριφορά για την οποία μιλώ, χτύπησε μόνο την δική μας πόρτα!! ΟΧΙ ΤΙΣ ΑΛΛΕΣ ΟΜΑΔΕΣ! Προφανώς δεν μιλώ για βραβεία! Αυτά δεν τα έχουμε ανάγκη!
Μιλώ για την αντιμετώπιση ορισμένων την οποία εσείς προφανώς δεν γνωρίσατε!
Η αδιαφορία και η απαξίωση τους απέναντι μας ήταν αδιανόητη!!
Φταίει μάλλον ο Brecht και η Κομουνιστική Ιδεολογία του..!
??
Καλοδεχούμενη και κατανοητή όμως η αρνητική σας θέση στο σχόλιο μου!
Να είστε καλά και να κάνετε πάντα θέατρο!!

ΥΓ : Σε ένα μήνα περίπου, Ξεκινάμε και εμείς στην Ιεράπετρα το Δικό μας Θεατρικό Φεστιβάλ..! Πιστεύω με την γνήσια Κρητική μας ΦΙΛΟΞΕΝΙΑ!
Περιμένουμε την αίτηση σας για την ερχόμενη περίοδο πια!!

Φιλικά
Νίκος Ασπραδάκης

Ανώνυμος είπε...

Νικο τωρα ανοιγεις μεγαλο θεμα!Αν οι ανθρωποι ηταν οπως λες (απαραδεκτοι,αδιαφοροι,αδικοι και ολα αυτα που αναφερεις) τοτε συγγνωμη αλλα θα το βλεπαμε και εμεις οι υπολοιποι που παρεβρεθηκαμε εκει!!Δεν μπορω να καταλαβω ΓΙΑΤΙ ΕΙΔΙΚΑ σε σας να συνεβει αυτο??Γιατι αυτη η αδικια για την οποια μιλας χτυπησε μονο την ΔΙΚΗ ΣΑΣ ΠΟΡΤΑ??Ειναι δυνατον?Και αφου δεν αναφερεσαι στα βραβεια γιατι αναφερεις οτι 'φταιει' και καλα το εργο σας??Αν θεωρεις οτι τα δωσατε ολα δεν θα ησουν τοσο ΑΔΙΚΟΣ (ξαναλεω)!!Αφροδιτη απο Μηχανιωνα!

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητή Αφροδίτη,

Φυσικά δεν αναφέρομαι στα βραβεία!
Αυτά τα έδωσαν όπως τα έδωσαν..., δεν τα έχουμε ούτως ή άλλως ανάγκη!
Η παράσταση μας, ήρθε στην Ορεστιάδα σαν βραβευμένη από άλλους διαγωνισμούς, με πολλά ομαδικά και ατομικά βραβεία!
Εσύ προσωπικά την είδες την παράσταση μας και θα κατάλαβες ακριβώς αν άξιζε ή δεν άξιζε να πάρει κάτι..
Σε πληροφορώ ότι παρ' όλες τις δυσκολίες ήταν η καλύτερη μας Παράσταση!!!!
Δεν είναι όμως εκεί το θέμα μας.
Εμείς διανύσαμε την δεκαπλάσια απόσταση από όλες τις άλλες ομάδες, για να τιμήσουμε ένα, μέχρι πρότινος αξιόλογο Φεστιβάλ και να παρουσιάσουμε μια καθ' όλα επίκαιρη στους καιρούς μας Παράσταση.
Εγώ προσωπικά αγωνίστηκα για αυτό!
Το μόνο λοιπόν που θα ζητούσαμε είναι λίγο προσοχή και ανοχή και ευγένεια..
ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΕΓΙΝΕ ΣΕ ΕΜΑΣ.. ΚΑΙ ΨΑΧΝΩ ΝΑ ΒΡΩ ΤΟ ΛΟΓΟ!

Η κουβέντα του τύπου: ΑΝ ΔΕΝ ΦΑΤΕ ΑΚΡΙΒΩΣ ΣΤΗΝ ΩΡΑ ΠΟΥ ΣΑΣ ΛΕΜΕ ΤΟ ΦΑΓΗΤΟ ΣΑΣ ΣΤΗΝ ΛΕΣΧΗ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ.. ΤΟΤΕ ΣΑΣ ΚΟΒΟΥΜΕ ΤΟ ΦΑΪ..!!!!!!!!!! ( λες και κάναμε τόσα χιλιόμετρα για να φάμε..!!)
απαράδεκτο !! και αφιλόξενο..!!

Καθ' όλη την παραμονή μας δεν είδαμε κανέναν τους.. παρά μόνο με πρόσκληση μας!!
Μόνο αδιαλλαξία και αυστηρότητα!
Υπήρχαν τεχνικά προβλήματα που δεν λύθηκαν ποτέ.. !!
Δεν ακούσαμε ένα λόγω συμπαράστασης αλλά δεν είδαμε και κανέναν πριν και κατά την αναχώρησή μας!!..
και πολλά άλλα που δεν χρειάζεται τώρα να σου τα πω...
ΠΛΗΡΗΣ ΑΔΙΑΦΟΡΙΑ
Παλιότερα δεν ήταν έτσι..!
Ας κάνουν λοιπόν την αυτοκριτική τους κάποιοι ψηλά ιστάμενοι κύριοι , αν θέλουν να παραμείνει το φεστιβάλ τους αξιόλογο και αξιόπιστο.
Πρέπει βέβαια να πω πως μερικά παιδιά από την διοργάνωση, όπως ο Νικόλας.. που οργανώνει αυτό το Blog , ήταν άψογοι και αποτελούν εξαίρεση στην Αλαζονεία και υστεροβουλία κάποιον άλλων ηγετών... της διοργάνωσης.

Πιστεύω λοιπόν αγαπητή φίλη Αφροδίτη από την Μηχανιώνα, να σου έδωσα μια εικόνα του τι αντιμετωπίσαμε..

Πολλά χαιρετίσματα και στα άλλα παιδιά!
Με εκτίμηση
Νίκος Ασπραδάκης
Ιεράπετρα

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητέ Νίκο,

Εγώ την είδα την παράσταση σας αλλά δυστυχώς (λόγω δουλειάς) δεν μπόρεσα να καθήσω για να παρακολουθήσω όλες τις παραστάσεις του φεστιβάλ και να έχω μια ολοκληρωμένη άποψη και εικόνα στο αν άξιζε ή όχι η δική σας!Ας μην ανοίξω το θέμα του αν έπρεπε ή όχι να τιμήσετε το φεστιβάλ.Αυτό που θα θήξω όμως είναι για την κουβέντα που αναφέρεις για το φαγητό.Οσον αφορά αυτό που γράφεις να σου πώ ότι και εμάς ενημέρωσαν οτι ΑΚΡΙΒΩΣ επειδή είναι ΛΕΣΧΗ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ να τρώμε ό,τι ώρα θέλουμε.Το βρίσκω ΑΠΟΛΥΤΑ ΛΟΓΙΚΟ.Εγώ δεν πήγα στρατό και ξέρω πως οι φαντάροι δεν τρώνε ό,τι ώρα θέλουν εσύ που πήγες δεν το ήξερες??Και επιτρεψέ μου να αμφιβάλλω ΚΑΤΑ ΠΟΛΥ για τον τρόπο με τον οποίο αναφέρεις οτι σας μίλησαν.Επαναλαμβάνω οτι και σε μας το είπαν.Γιατί σε μας ήταν ευγενικοί και σε σας όχι??Τί ειχαν να κερδίσουν δηλαδή??? Και επειδή φρόντισα να ενημερωθώ και να ψάξω (όσο μπορούσα) το όλο στίσημο της διοργάνωσης,να σου πω οτι όλα αυτά που εσύ δεν εκτίμησες πέρασαν από τα χέρια ΟΛΩΝ των εθελοντών του φεστιβάλ.Ανθρωποι σαν ΕΣΕΝΑ και ΜΕΝΑ.Αν βρισκόσουν ΕΣΥ στην θέση τους θα ήθελες να αντιμετώπιζες συμπεριφορά σαν την δική σου?? Λόγο συμπαραστασης γιατί να ακούσεις?Να συμπαρασταθούν σε τί?? Θεωρείς ότι ΚΑΝΕΝΑΣ ερασιτέχνης ή επαγγελματίας ηθοποιός δεν εχει αντιμετωπίσει τεχνικά προβλήματα??Δυο μέρες έκατσες και έφερες την ΠΛΗΡΗ καταστροφή..Δεν θεωρώ πως θα έπρεπε να τα δείς ΟΛΑ τόσο αρνητικά..Αφροδίτη

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητή Αφροδίτη,

Μεταφέρω την άποψη και των 16 μελών της ομάδας μας!!
Πως μπορεί να κάνουν όλοι λάθος!
Ξέρουμε να ξεχωρίζουμε συμπεριφορές!
Το ΓΙΑΤΙ όμως, είναι αυτό που μας απασχολεί όλους..

Στην προκειμένη πάντως περίπτωση πρέπει να δεχθείς ότι η στρατιωτική πειθαρχεία δεν έχει καμία σχέσει με την παραγωγή Τέχνης..
Χίλιες φορές να τρώγαμε με δικά μας έξοδα για να μην γίνονται τέτοιου είδους αχρείαστες ψευτο- παρεξηγήσεις!
Από την άλλη πάλι δεν είχαμε καμία ενημέρωση για το πρόγραμμα τους..
Για εμάς είχε μεγαλύτερη αξία η προετοιμασία μας παρά να τα έχουμε καλά με τον Στρατό..:-)
Να μην πω τώρα για το φαγητό και την ποιότητα του... που έπρεπε σόνι και καλά να φάμε ..!!!

Όσο για τους Εθελοντές.. να ξέρεις Αφροδίτη ότι μου είναι όλοι συμπαθείς!!
Το πρόβλημα βρίσκετε σε αυτόν που τους κατεύθυνε και στις αδιανόητες Λογικές του..!
Δεν χρειάζεται να πω τίποτα παραπάνω..!
χαίρομαι πάντως για το ενδιαφέρον σου και που τα είπαμε έστω και με αυτό τον τρόπο.

Φιλικά
Νίκος

Ανώνυμος είπε...

Νικο ενταξει θεωρω οτι τραβηξε πολυ αυτο το πραγμα και ειναι κουραστικο να λεω τα ιδια και τα ιδια.Αν αυτα ειναι που πιστευεις τοτε δεν μπορω να μπω μεσ'στο μυαλο σου και να σου αλλαξω αποψη και γνωμη...Λυπαμαι που μιλας τοσο σκληρα...ΛΥΠΑΜΑΙ πραγματικα...

Αφροδιτη

Αιμιλία είπε...

Αγαπητέ Νίκο,
Νιώθω ότι με τα λόγια σου αδικείς κάποιους ανθρώπους ,οι οποίοι δίνουν την ψυχή τους κάθε χρόνο για να φέρουν εις πέρας αυτό το φεστιβάλ .
Πραγματικά δεν καταλαβαίνω για ποιό λόγο μπορεί να αντιμετωπίστηκε με διαφορετικό τρόπο η ομάδα της Ιεράπετρας .
Γνωρίζοντας πολύ καλά τα παιδιά της Ορεστιάδας ,πιστεύω πως είχαν την ίδια καλή διάθεση και θετική στάση προς όλες τις ομάδες .
Όσον αφορά στην διοργάνωση , δεν ξέρω αν παρακολούθησες κάποιο από τα σεμινάρια που διεξάγονταν καθημερινά. Αν όχι , σε ενημερώνω πω οι εισηγητές είναι άνθρωποι σπουδαίοι στο χώρο και ήταν πολύ μεγάλη μας τιμή ,να βρίσκονται εκεί για μας.
Για το διαγωνιστικό κομμάτι νομίζω πως όλοι συμφωνούμε ότι δεν βρίσκεται εκεί η ουσία.
Το πιο σημαντικό είναι ότι είχαμε τη δυνατότητα να παρουσιάσουμε τη δουλεία μας σε ανθρώπους που την εκτιμούν ,αλλά και να παρακολουθήσουμε την δουλειά άλλων ,που όμως έχουν την ίδια αγάπη με μας ...
Τέλος θα ήθελα να επισημάνω πως σε προσωπικό επίπεδο ,αγαπάω και στηρίζω το φεστιβάλ ερασιτεχνικού θεάτρου νέας Ορεστιάδας.

Ελπίζω φίλε Νίκο να δεις τα πράγματα από τη θετική τους πλευρά και να σε ξαναδούμε του χρόνου είτε σαν διαγωνιζόμενοι , είτε σαν θεατές .
Επιπλέον εύχομαι κάθε επιτυχία στο δικό σας φεστιβάλ !!!

Με εκτίμηση και πολύ καλή διάθεση,
Αιμιλία Αποστολίδου
Θεατρικό εργαστήρι "εν δράσει"
Δήμος Ταύρου

Ανώνυμος είπε...

Απαράδεκτη συμπεριφορά;;; Αδιάφορη συμπεριφορά;;; Άδικη συμπεριφορά;;; Προκατειλημμένη συμπεριφορά;;; Προκατασκευασμένη συμπεριφορά;;; Και αδικαιολόγητα αφιλόξενη συμπεριφορά αυτών που πρωτοστάτησαν στην διοργάνωση του φετινού Φεστιβάλ θεατρού στην Ορεστιάδα;;;???;;;
ΚΡΙΜΑ!!!!!!!!! Εάν πραγματικά υπήρξαν μερικά παιδιά από την διοργάνωση, που ήταν άψογοι και αποτελούν εξαίρεση στην Αλαζονεία και υστεροβουλία κάποιων άλλων ηγετών της διοργάνωσης τότε πραγματικά, αγαπητέ Νίκο, δε πιστεύω πως η μασκοτ ταιριάζει άψογα με τη διοργάνωση....
Ας αφήσουμε το γαϊδαρο να κάνει τη δουλειά που του ανατέθηκε και ας μη μπλέκουμε άλλο τα πράγματα...

ΜΕ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΦΙΛΙΚΗ Κ ΑΚΡΩΣ ΦΙΛΟΞΕΝΗ ΔΙΑΘΕΣΗ
ΜΙΑ(σύμφωνα με τα δικά σου λεγόμενα) ΓΑϊΔΟΥΡΑ!!!!

Ανώνυμος είπε...

Σεβαστή η άποψή σου Αιμιλία!
Αν και δεν έζησες αυτό που ζήσαμε εμείς..
Αποτελεί και για μας ερώτημα γιατί συμπεριφέρθηκαν έτσι..
Ας βρεθεί κάποιος να το πει ντόμπρα.
Έχει ήδη ειπωθεί η άποψη ότι δεν τους αρέσει ο Brecht..
αν είναι έτσι λυπάμαι και τους απαντώ ότι το θέατρο πρέπει να αντιμετωπίζεται σαν ένα.. τουλάχιστον στα Φεστιβάλ..

Τώρα, όσον αφορά τη συμπαθή Γαϊδούρα που έγραψε, χαίρομαι που συμφωνεί μαζί μου..!!
Θα ήταν πιο σωστό όμως να υπογράφει αυτά που λέει παρά να κρύβεται πίσω από την Γαϊδούρα.. Μην το ταλαιπωρείται άλλο το ζωάκι!!

πάντα φιλικά

Νίκος Ασπραδάκης

Ανώνυμος είπε...

Φίλε Νικόλα
Αν πραγματικά η ομάδα της Ιεράπετρας αντιμετώπισε απαράδεκτες συμπεριφορές από τους διοργανωτές του Φεστιβάλ οφείλατε να το αντιμετωπίσετε άμεσα είτε ζητώντας την παρέμβαση του Καλλιτεχνικού Διευθυντή του Φεστιβάλ είτε (σε έσχατη περίπτωση) αποχωρόντας από τη διοργάνωση. Ετεροχρονισμένα σχόλια όπως: "Έχει ήδη ειπωθεί η άποψη ότι δεν τους αρέσει ο Brecht" δεν πείθουν κανέναν αφού αν πραγματικά συνέβαινε αυτό, οι οργανωτές δεν θα δέχοταν την ομάδα της Ιεράπετρας στο διαγωνιστικό μέρος του Φεστιβάλ.
Τώρα,καλό θα ήταν να αναφέρεις συγκεκριμένα ποιοί από τους οργανωτές ηταν αυτοί που συμπεριφέρθηκαν "απαράδεκτα,αδιάφορα, άδικα κ.λ.π"
διαφορετικά θεωρω οτι προσβάλλεις με τον χειρότερο τρόπο την συντριπτική πλειοψηφία των μελών του ΔΙΟΝΥΣΟΥ που αγόγγυστα προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στο Φεστιβάλ και αγκαλιάζουν με πραγματική αγάπη τα μέλη των διαγωνιζόμενων ομάδων.
Προτείνω στον Καλλιτεχνικό Διευθυντή του Φεστιβάλ να ενημερωθεί για το συγκεκριμένο γεγονός ετσι ώστε να μην επαναληφθούν αντίστοιχα φαινόμενα στο μέλλον, ενώ καλό θα ήταν να τον απασχολήσουν και άλλα επίσης σοβαρά θέματα που προέκυψαν στο 10ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Ν, Ορεστιάδας όπως: 1)Η λανθασμένη υλοποίηση μιάς θαυμάσιας ιδέας σεμιναρίων με σπουδαίους δασκάλους σε χώρο εντελώς ακατάλληλο και σε ώρες που απέτρεπαν τα μέλη των ομάδων να το παρακολουθήσουν. 2)Η παραμονή των ομάδων σε ξενοδοχείο 2 χιλιόμετρα έξω από την πόλη ήταν ένας ακόμα καθοριστικός παράγοντας για την αρνήτική εξέλιξη των σεμιναρίων. 3)Η πραγματοποίηση μεταμεσονύκτιων εκδηλώσεων ιδέα πραγματικά εξαιρετική η οποία έτσι όπως υλοποιήθηκε, εξελιχτηκε σε βλαχομπαρόκ καταστάσεις όπως :" Πάρτε τις καρεκλίτσες σας και πηγαίνετε στο Πευκώνα "κι άντε το λεφούσι των ταλαίπωρων ιθαγενών με την καρέκλα παραμάσχαλα να τρέχουμε να προλάβουμε να εκπολιτιστουμε σε ρυθμούς σεξουαλικής κακοποίησης.4)Οι "περίεργες" αποφάσεις της κριτικής επιτροπής και η πλήρης αντιδιαστολή τους μς τις αποφάσεις της επιτροπής κοινού.
Αυτά και πολλά άλλα φίλε Νίκο είναι θέματα που πρέπει ασχοληθεί με σοβαρότητα και ειλικρίνια ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής του Φεστιβάλ με σκοπό την θετική εξέλιξη του Φεστιβάλ και είμαι σίγουρος πως θα το κάνει τόσο αυτός όσο και οι άνθρωποι του ΔΙΟΝΥΣΟΥ που αγωνίζονται με ανιδιοτέλεια να κάνουν το όραμα πραγματικότητα.Από εμάς τους συμπολίτες τους περιμένουν στήριξη και από εσάς τους συνοδοιπόρους στην τέχνη του θεάτρου περιμένουν σεβασμό και αγάπη.
Με ευχές για καλή επιτυχία στο Φεστιβάλ που οργανώνει η πόλη σου,εύχομαι του χρόνου να ανταμώσουμε στο 11ο Φεστιβάλ "σα νάτανε η πρώτη φορά"
Κώστας Ν. Ορεστιάδα

patounik είπε...

Περίμενα να δω μέχρι πού μπορεί να φτάσει όλο αυτό το... παραλήρημα να το πω? οκ, ας το πω.

Νίκο Ασπραδάκη, συγγνώμη αλλά είσαι, το λιγότερο, απαράδεκτος! Η όλη συμπεριφορά σου από την ΕΠΟΜΕΝΗ της απονομής, δεν ταιριάζει ΚΑΘΟΛΟΥ με όσα έλεγες και έκανες έως και την προηγούμενη ημέρα. Λυπάμαι που με κάνεις να φτάσω στο συμπέρασμα ότι δυστυχώς έχεις τελικά ΜΕΓΑΛΗ ανάγκη από... βραβεία, όσο κι αν επαναλαμβάνεις συνεχώς το αντίθετο. Πραγματικά λυπάμαι γιατί είχα σχηματίσει εντελώς διαφορετική άποψη για εσένα κατά τη γνωριμία μας.
Γνωρίζω ότι τη σκληρή και κακοπροαίρετη κριτική σου και τα όσα ανυπόστατα και χυδαία χρησιμοποιείς ως "επιχειρήματα" δεν συμμερίζεται (ευτυχώς) και το σύνολο της Ομάδας σου.
Μέχρι σήμερα δεν απαντούσα στα όσα με τόσο εχθρική διάθεση γράφεις (μεγάλη η πίκρα σου τελικά, δυστυχώς) γιατί κατά πολύ με κάλυπταν οι απαντήσεις όσων μπήκαν στον κόπο να σχολιάσουν (και ευχαριστώ γι' αυτό)... Αλλά βλέπω ότι χρησιμοποιείς ακόμη και το "Έχει ήδη ειπωθεί η άποψη ότι δεν τους αρέσει ο Brecht" για να προσπαθήσεις να... δικαιολογήσεις τη στάση σου, μέχρι και τις παρακάτω φράσεις σου που αφορούν στην οργάνωση:
….
"Καθ' όλη την παραμονή μας δεν είδαμε κανέναν τους.. παρά μόνο με πρόσκληση μας!!
Μόνο αδιαλλαξία και αυστηρότητα!
Υπήρχαν τεχνικά προβλήματα που δεν λύθηκαν ποτέ.. !!
Δεν ακούσαμε ένα λόγω συμπαράστασης αλλά δεν είδαμε και κανέναν πριν και κατά την αναχώρησή μας!!.."... "Από την άλλη πάλι δεν είχαμε καμία ενημέρωση για το πρόγραμμα τους"
...
είναι και τόσα άλλα που έγραψες για τα οποία, τελικά δεν ξέρω αν αξίζει τον κόπο να αναφερθώ. Καλύτερα να μείνουν ασχολίαστα, γιατί η πραγματικότητα είναι αδιάψευστος μάρτυς σε όσα λες...

ΣΚΕΨΟΥ όμως τελικά ΛΙΓΟ καλύτερα τα όσα αναφέρεις... Και ΘΥΜΗΣΟΥ τι έλεγες τόσο σε εμένα όσο και σ' αυτόν που χαρακτηρίζεις ως "ψηλά ιστάμενο κύριο με αλαζονεία και υστεροβουλία" μέχρι και το Σάββατο 5/9, μία ημέρα πριν την απονομή των βραβείων...

Ειλικρινά, εκτός από την ΟΡΓΗ που με κάνεις να νιώθω, πραγματικά μου προκαλείς και ΟΙΚΤΟ γι' αυτή την κατάντια. Λυπάμαι.

υ.γ.1: …Και σε καμία περίπτωση, ευτυχώς, αυτή η αλαζονική και κακοπροαίρετη στάση του κ. Ασπραδάκη, δεν μπορεί να αμαυρώσει την επιτυχία και της 10ης διοργάνωσης. Και λέω «επιτυχία», παρότι γνωρίζω (-ουμε) και τις επί μέρους παραλήψεις και τα λάθη που φυσικό ήταν να γίνουν σε αυτό το μεγάλο άνοιγμα που προσπαθήσαμε να κάνουμε φέτος, όπως αναφέρει και ο «Κώστας, Ν. Ορεστιάδα», τον οποίο και ευχαριστούμε για την πραγματικά καλοπροαίρετη - φαίνεται αυτό - κριτική του.

υ.γ.1: Η δημόσια (μέσω ίντερνετ) ανυπόστατη κριτική, φυσικά χρειάζεται και δημόσιες απαντήσεις. Γι' αυτό και μπαίνω στον κόπο να απαντήσω και να συνεχίσω τελικά να απαντάω σε ό,τι ακολουθήσει. Φυσικά, παράλληλα, υπάρχουν και οι αρμόζουσες διαδικασίες που εξελίσσονται εκτός διαδικτύου και αν χρειαστεί θα δημοσιοποιηθούν και εδώ.

υ.γ.3: Όπως ενημερώθηκα, η "Γαϊδούρα" του προηγούμενου μηνύματος είναι η Βιβή (εθελόντρια του Φεστιβάλ) η οποία και μου είπε να αναφέρω το όνομά της, αφού δεν έχει κανένα πρόβλημα να σχολιάζει επώνυμα τα όσα νιώθει ότι την αδικούν και την προσβάλουν.

Καλή συνέχεια σε όλους
Νίκος Πατούνας

Ανώνυμος είπε...

Φίλε Νίκο,

Μην προσπαθείς να καλύψεις το λάθος άλλων και καλύτερα να μην απαντάς ποτέ για χάρη άλλων!!
Όπως είπα και παραπάνω εσύ και κάποια άλλα παιδιά είσαστε η εξαίρεση..! και αυτό έπρεπε να το αξιολογήσεις..

Συγνώμη, αλλά δεν θα μπω όμως στον δρόμο των ύβρεων που τόσο μετωπικά αποφάσισες να εξαπολύσεις...
.. καταλαβαίνω γιατί το κάνεις..
λυπάμαι όμως γιατί εγώ δεν σε έβρισα..!!
σε παραδίδω λοιπόν σε όλους αυτούς που παρακολουθούν αυτή την συζήτηση!
Εγώ το μόνο που έκανα ήταν να διαμαρτυρηθώ δημόσια για τα κακώς κείμενα... ή μήπως δεν αντέχετε την Κριτική!
Θα συμφωνήσω πλήρως με τον φίλο τον Κώστα. Είπε αλήθειες για το Φεστιβάλ..
Όσο για τον Καλλιτεχνικό διευθυντή, έχει δίκιο, θα έπρεπε ίσως να τον ενημερώσουμε κι αυτόν για τα κακώς κείμενα! Όμως δεν υπήρχε ούτε χρόνος αλλά ούτε και διάθεση από την Ομάδα για τριβές.. Υπενθυμίζω ότι η ομάδα ήρθε από την Κρήτη και όχι από την γειτονική Θεσσαλονίκη.

Ενημερώσαμε όμως τηλεφωνικώς τον κύριο Τσονίδη , ο οποίος απέκρουσε τα πάντα με μια άρνηση , λες και όλα ήταν αποτέλεσμα της φαντασίας μας..

Όσο για το τι έλεγα μέχρι τις 5/9,, με εκπλήσεις !!
Τι να έλεγα σε αυτούς που συστηματικά απέφευγαν να μας μιλήσουν και γύριζαν μέχρι και την μάτια τους αλλού?? !!! Λες και δε μας γνώριζαν..
Μέχρι τις 5 /9 υπήρχε μόνο αδιαφορία ..!
Κάποια μέλη τις ομάδας , μάλιστα θέλησαν να μείνουν και την βραδιά των απονομών, αλλά δυστυχώς αποκαμωμένοι και απογοητευμένοι από την αδιαφορία, προτίμησαν τελικά να φύγουν..
Που είναι λοιπόν το ενδιαφέρον και η φιλοξενία σας???????

Αγαπητέ φίλε Νίκο, έκανα αγώνα μόνος μου για να πείσω την ομάδα να κάνει αίτηση για το Φεστιβάλ σας!
Στα μάτια τους βγήκα λάθος.. και γιαυτό τον λόγο μιλώ σκληρά! ..και δικαίως.
Δεν είμαι πρωτάρης, και ξέρω πολύ καλά τι λέω..

Τις 3 προηγούμενες φορές που συμμετείχα στο φεστιβάλ σας , έμεινα με τις καλύτερες εντυπώσεις, ...πήραμε δεν πήραμε .. ΒΡΑΒΕΙΑ!
Δεν είναι λοιπόν τα βραβεία ο λόγος της αντίδρασης μου , φίλε Νίκο!
Το ξαναλέω δεν τα είχαμε ανάγκη!!
Η παράσταση αυτή έχει σαρώσει τα βραβεία αλλού!
Άλλωστε το είπε ο κ'Τσονίδης ότι το έργο μας το επιλέξατε σαν μια πολύ δυνατή και καλή παράσταση, άξια για να ανοίξει το φεστιβάλ σας!!!

Αυτό μας φτάνει αγαπητέ Νίκο!! δεν θέλαμε τίποτα άλλο!!
Το μόνο λοιπόν που θα ζητούσαμε είναι λίγο προσοχή και ανοχή , ευγένεια.. και κατανόηση, όπως γίνεται σε όλα τα φεστιβάλ, τα άλλα, που έχουμε πάει!
ΔΕΝ ΕΙΔΑΜΕ ΠΟΤΕ ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΟ.
ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΕΓΙΝΕ ΣΕ ΕΜΑΣ.. ΚΑΙ ΨΑΧΝΩ ΝΑ ΒΡΩ ΤΟ ΛΟΓΟ!
ΔΕΝ ΜΕΜΦΟΜΑΙ ΚΑΝΕΝΑΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ ΟΠΩΣ ΕΣΕΝΑ ΤΗΝ ΒΙΒΗ ΤΗΝ ΜΑΡΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΛΛΑ ΠΑΙΔΙΑ!!
ΜΕΜΦΩΜΑΙ ΤΟΥΣ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΕΣ..
Αυτοί τράβηξαν τις λάθος γραμμές πάνω στις οποίες όλοι οι υπόλοιποι ανυποψίαστα βαδίσατε!
Γι' αυτούς ίσως να μιλά και ο συντοπίτης σου ο Κώστας!
Άσε λοιπόν τις ύβρεις κατά μέρος και δες τα πράγματα από άλλο πρίσμα.. σα να ήσουν αμέτοχος..
Τότε θα καταλάβεις.

Φιλικά
Νίκος Ασπραδάκης

patounik είπε...

Λοιπόν, το σκέφτομαι πολύ αν αξίζει τον κόπο να απαντήσω… Σεβόμενος όμως όσους διαβάζουν τα τεκταινόμενα εδώ, οφείλω - δυστυχώς - να μπω σ’ αυτή τη διαδικασία…

Λες: «Μην προσπαθείς να καλύψεις το λάθος άλλων και καλύτερα να μην απαντάς ποτέ για χάρη άλλων!!»

>> Να μου κάνεις τη χάρη να μη βγάζεις τέτοια αυθαίρετα συμπεράσματα. ΔΕΝ απαντάω για χάρη κανενός και ΔΕΝ προσπαθώ να καλύψω λάθη άλλων. Όσα λάθη έγιναν στο Φεστιβάλ αφορούν ΟΛΟΥΣ μας και δεν προσωποποιούνται σε καμία περίπτωση. Τέλος μ’ αυτό.

Λες: «Όπως είπα και παραπάνω εσύ και κάποια άλλα παιδιά είσαστε η εξαίρεση..! και αυτό έπρεπε να το αξιολογήσεις..»

>> Απ’ ό,τι φαίνεται, τελικά η εξαίρεση σε όσα λες είναι μόνο το άτομο στο οποίο αναφέρεσαι και φαίνεται καθαρά ότι μιλάς μόνο για τον Άκη. Πράγμα το οποίο ειλικρινά δεν το καταλαβαίνω, γιατί - όπως και μόνος σου ομολογείς ΑΝΑΙΡΩΝΤΑΣ τελικά όλες τις εντυπώσεις που προσπάθησες να δημιουργήσεις για… δήθεν προκατασκευασμένη και προκατειλημμένη και δεν ξέρω τι άλλη συμπεριφορά τάχα αντιμετώπισες - ο Άκης είπε τα καλύτερα για την παράστασή σας ΣΕ ΣΕΝΑ προσωπικά πριν το Φεστιβάλ, αν και δεν θα έπρεπε να εκφέρει γνώμη λόγω του διαγωνισμού, όπως και έκανε μετά καθόλη τη διάρκεια του οκταημέρου. Αξιολογώ λοιπόν καλά τα όσα έχεις γράψει παραπάνω, στα οποία χαρακτηρίζεις ΟΛΟΥΣ μας γαϊδούρια. Αξιολογώ επίσης κατάλληλα και όλα τα άλλα ψεύδη που έχεις γράψει, ότι:
«Καθ' όλη την παραμονή μας δεν είδαμε κανέναν τους.. παρά μόνο με πρόσκληση μας!! Μόνο αδιαλλαξία και αυστηρότητα! Δεν ακούσαμε ένα λόγω συμπαράστασης αλλά δεν είδαμε και κανέναν πριν και κατά την αναχώρησή μας!!.. ΠΛΗΡΗΣ ΑΔΙΑΦΟΡΙΑ» --- Μιλάς για ΟΛΟΥΣ μας ή όχι?

>> «Αγαπητέ» Νίκο λοιπόν, ίσως θα πρέπει να σου θυμίσω (αν και είμαι σίγουρος ότι τα ξέρεις καλά) ότι ΚΑΙ την ημέρα που έφτασες μόνος σου στην Ορεστιάδα βρεθήκαμε στο θέατρο (ήταν φυσικά και ο Άκης που σε υποδέχτηκε, μπροστά ήμουν), ΚΑΙ την ημέρα έναρξης, αμέσως μετά την παράστασή μας μείναμε να ξεστήσουμε τα σκηνικά για να διευκολύνουμε - ως οφείλαμε - την Ομάδα σας να στήσετε (ήταν και ο Άκης μέχρι κάποια ώρα, αλλά φυσικό είναι να πρέπει μετά να πάει με τον Φιλιππίδη/Καζάκο και τους υπόλοιπους καλεσμένους του Φεστιβάλ - ημέρα έναρξης ήταν, μην το ξεχνάς), ΚΑΙ την επομένη πρωί-πρωί ήρθα να σας ανοίξω το θέατρο - ως όφειλα - και να συμμαζέψουμε ό,τι απέμεινε από την προηγούμενη ημέρα για να στήσετε, ΚΑΙ η Βιβή, η Μαρία (και ίσως ο Σαράντης, δεν ξέρω) ήταν μαζί σας ως συνοδοί της Ομάδας και προσπαθούσαν να λύσουν οποιοδήποτε πρόβλημα τυχόν θα προέκυπτε, όπως κάνανε και με ΟΛΕΣ τις Ομάδες. ΚΑΙ ο Άκης ήρθε να λύσει το θέμα του φαγητού σας για το οποίο ισχυριζόσασταν ότι δεν γνωρίζατε το πρόγραμμα, πράγμα που στη στιγμή λύθηκε με την υπεύθυνη της ομάδας σας που παραδέχτηκε ότι είχε ενημερωθεί τηλεφωνικά μέρες πριν και όφειλε να ενημερώσει και την υπόλοιπη Ομάδα. Και εγώ το μεσημέρι της ίδιας ημέρας περνώντας από το θέατρο να δω αν χρειάζεστε κάτι, μίλησα με τις δύο κυρίες της Ομάδας σας που είχαν μείνει εκεί και με ενημέρωσαν ότι τελικά ΟΛΑ ΚΑΛΑ, ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑ και ΝΑΙ, ΤΟ ΘΕΜΑ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΕΞΗΓΗΣΗ ΤΟΥ ΦΑΓΗΤΟΥ ΗΤΑΝ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΥΘΥΝΟΜΑΣΤΑΝ ΕΜΕΙΣ. Και, ναι, με την τεχνική υποστήριξη είχαμε πρόβλημα ΚΑΙ εμείς, όπως και εσείς. Γνωρίζεις όμως ότι παίζατε πρώτοι στο Φεστιβάλ και ότι την προηγούμενη μέρα (έναρξη) ΔΕΝ είχαμε καν τεχνικό, για λόγους που δεν οφείλονταν σε εμάς και ζητήσαμε και την κατανόησή σας, την οποία νόμιζα ότι την είχαμε… Όπως την είχαμε και από τις άλλες Ομάδες.

patounik είπε...

>> Φυσικά, υπήρξαν επαφές και συνεννοήσεις όλων μας με την Ομάδα σας, ΚΑΙ του Άκη (αν είναι δυνατόν να μη συνέβαινε!), μέχρι και την ημέρα που μάθαμε ξαφνικά ότι φύγατε για Κωνσταντινούπολη. Και αν θυμάσαι, αυτό το έμαθα όταν μιλήσαμε στο τηλέφωνο γιατί σε έψαχνα να σου πω ότι ξεχάσατε κάποια πράγματά σας σκόρπια στο θέατρο (καπέλο, πριόνι κ.α.) και δεν σε έβρισκα. Και μου είπες ότι φύγατε για Τουρκία… ΤΗΝ ΑΜΕΣΩΣ ΕΠΟΜΕΝΗ της παράστασής σας. Άραγε, είδατε καμιά άλλη παράσταση; Συμμετείχατε σε κάποιο εργαστήρι; ΖΗΣΑΤΕ το υπόλοιπο του Φεστιβάλ, «αγαπητέ» Νίκο, για να δεις το κλίμα που επικρατούσε ΟΛΟ το 8ήμερο;
Σε ξαναείδαμε λοιπόν το Σάββατο το βράδυ, προτελευταία ημέρα του Φεστιβάλ, όταν επέστρεψες από Τουρκία. Ναι, μιλήσαμε, μίλησες και με τον Άκη, και τη Μαρία και είμασταν και ήσουν μες στα χαμόγελα και την ευγένεια και τους ΕΠΑΙΝΟΥΣ για το Φεστιβάλ μας! Όπως ήταν και τα υπόλοιπα μέλη της Ομάδας σας όταν βρέθηκαν στην Τουρκία με δικούς μας εθελοντές (Κώστας κ.α.) και λέγανε τα καλύτερα και τις ευχαριστίες τους… ΔΥΣΤΥΧΩΣ για σένα Νίκο, αυτά είναι πραγματικότητες αδιαμφισβήτητες και με αναγκάζεις να πέσω στο επίπεδο των… περιγραφών, ΟΧΙ για σένα, ΕΣΥ τα γνωρίζεις καλά… Για τους υπόλοιπους αναγνώστες.

Λες: «Συγνώμη, αλλά δεν θα μπω όμως στον δρόμο των ύβρεων που τόσο μετωπικά αποφάσισες να εξαπολύσεις...
.. καταλαβαίνω γιατί το κάνεις..
λυπάμαι όμως γιατί εγώ δεν σε έβρισα..!!»


>> ΔΕΝ με έβρισες??? Τα μηνύματά σου είναι ΟΛΑ εδώ, αδιάψευστοι μάρτυρες. Ξαναδιάβασέ τα.

Λες: «Εγώ το μόνο που έκανα ήταν να διαμαρτυρηθώ δημόσια για τα κακώς κείμενα... ή μήπως δεν αντέχετε την Κριτική!»

>> Η Κριτική είναι αυτή που μας κάνει καλύτερους τόσα χρόνια. Η ΚΑΛΟΠΡΟΑΙΡΕΤΗ κριτική, όπως αυτή του «Κώστας, Ν. Ορεστιάδα» παραπάνω. ΑΥΤΗΝ την κριτική σαφώς και τη δέχομαι και την αποζητώ.

Λες: «…δεν υπήρχε ούτε χρόνος αλλά ούτε και διάθεση από την Ομάδα για τριβές.. Υπενθυμίζω ότι η ομάδα ήρθε από την Κρήτη και όχι από την γειτονική Θεσσαλονίκη.»

>> Δεν έχει καμία σημασία από πού έρχεται μια Ομάδα, αλλά με ΠΟΙΑ διάθεση έρχεται. Γιατί, η Ιεράπετρα, με άλλη Ομάδα, στην οποία κάποτε ανήκες και εσύ, έχει ξανάρθει στο Φεστιβάλ μας και υπήρξε πραγματικά ΑΞΙΑ εκπρόσωπος του τόπου σας. Την οποία και θυμάμαι με καλά συναισθήματα και αγάπη. Ελπίζω πως και η φετινή Ομάδα της Ιεράπετρας κρατάει αποστάσεις από όσα εσύ επέλεξες να γράφεις, μιας και όπως γνωρίζω ΔΕΝ την εκπροσωπείς και οι απόψεις σου εδώ ΔΕΝ εκφράζουν το σύνολο της Ομάδας σου. Νά’ναι καλά οι άνθρωποι για τη διευκρίνιση.

Λες: «Ενημερώσαμε όμως τηλεφωνικώς τον κύριο Τσονίδη , ο οποίος απέκρουσε τα πάντα με μια άρνηση , λες και όλα ήταν αποτέλεσμα της φαντασίας μας..»

>> Ενημέρωσες ΕΣΥ Νίκο προσωπικά τον κ. Τσονίδη (όπως ΤΩΡΑ τον αποκαλείς) τηλεφωνικά, τη Δευτέρα 7/9, μετά το πέρας του Φεστιβάλ, όταν πλέον είχαν ανακοινωθεί τα Βραβεία. Ήμασταν πολλοί στο γραφείο την ώρα που μιλούσατε στο τηλέφωνο και τον ακούγαμε που προσπαθούσε ΠΟΛΥ ΕΥΓΕΝΙΚΑ να σου εξηγήσει ότι ΔΕΝ υπήρξε καμία προκατάληψη προς την Ομάδα σας. Άλλωστε, προείπα, ότι μόνος σου αυτοαναιρείσαι όταν χρησιμοποιείς την άποψη του Άκη για την παράστασή σας που άνοιξε το Φεστιβάλ.

patounik είπε...

Λες: «Όσο για το τι έλεγα μέχρι τις 5/9,, με εκπλήσεις !! Τι να έλεγα σε αυτούς που συστηματικά απέφευγαν να μας μιλήσουν και γύριζαν μέχρι και την μάτια τους αλλού?? !!! Λες και δε μας γνώριζαν..¨Μέχρι τις 5 /9 υπήρχε μόνο αδιαφορία ..!
Κάποια μέλη τις ομάδας , μάλιστα θέλησαν να μείνουν και την βραδιά των απονομών, αλλά δυστυχώς αποκαμωμένοι και απογοητευμένοι από την αδιαφορία, προτίμησαν τελικά να φύγουν.. Που είναι λοιπόν το ενδιαφέρον και η φιλοξενία σας???????»


>> Γιατί βρε συ Νίκο; Γιατί αυτά τα ψέματα και οι κακές εντυπώσεις που θέλεις να δημιουργήσεις; Αφού μόνος σου μου είπες, όταν σε ρωτήσαμε αν θα μείνετε για την απονομή, ότι τα εισιτήριά σας της επιστροφής ήταν ήδη από καιρό πριν βγαλμένα για την Κυριακή και έπρεπε να φύγετε... Πραγματικά λυπάμαι και ξαναλέω (και πάρτο ως ύβρη, τι να πω) ότι αυτό που κάνεις είναι «κατάντια». Κρίμα, ειλικρινά.

Λες: «Τις 3 προηγούμενες φορές που συμμετείχα στο φεστιβάλ σας , έμεινα με τις καλύτερες εντυπώσεις, ...πήραμε δεν πήραμε .. ΒΡΑΒΕΙΑ!»

>> Πήρατε βραβείΑ Νίκο, πήρατε.


Λες: «Δεν είναι λοιπόν τα βραβεία ο λόγος της αντίδρασης μου , φίλε Νίκο!
Το ξαναλέω δεν τα είχαμε ανάγκη!!
Η παράσταση αυτή έχει σαρώσει τα βραβεία αλλού!»


>> Αυτό το ξανανέφερες και σε προηγούμενο μήνυμά σου, και μάλιστα με μεγαλύτερη έμφαση: «Η παράσταση μας, ήρθε στην Ορεστιάδα σαν βραβευμένη από άλλους διαγωνισμούς, με πολλά ομαδικά και ατομικά βραβεία!» . Εννοείς βέβαια το Φεστιβάλ της Κορίνθου το 2008. Οκ, εκεί ήταν ΑΛΛΗ η Επιτροπή, με ΑΛΛΗ ματιά έκρινε. Καλά θα κάνεις να μην το χρησιμοποιείς ως επιχείρημα για το ότι «δεν έχεις ανάγκη τα βραβεία». Εκτίθεσαι…

Λες: «Άλλωστε το είπε ο κ'Τσονίδης ότι το έργο μας το επιλέξατε σαν μια πολύ δυνατή και καλή παράσταση, άξια για να ανοίξει το φεστιβάλ σας!!!»

>> Τι να πω εγώ παραπάνω σ’ αυτό; Αυτοαναιρείσαι ρε συ Νίκο… και γελοιοποιείσαι (συγνώμη που στο λέω έτσι σκληρά, αλλά μάλλον πρέπει να γράφω ειλικρινά ό,τι σκέφτομαι, γιατί μόνο έτσι ΙΣΩΣ καταλάβεις).

Λες: «Το μόνο λοιπόν που θα ζητούσαμε είναι λίγο προσοχή και ανοχή , ευγένεια.. και κατανόηση, όπως γίνεται σε όλα τα φεστιβάλ, τα άλλα, που έχουμε πάει!
ΔΕΝ ΕΙΔΑΜΕ ΠΟΤΕ ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΟ.
ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΕΓΙΝΕ ΣΕ ΕΜΑΣ.. ΚΑΙ ΨΑΧΝΩ ΝΑ ΒΡΩ ΤΟ ΛΟΓΟ!
ΔΕΝ ΜΕΜΦΟΜΑΙ ΚΑΝΕΝΑΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ ΟΠΩΣ ΕΣΕΝΑ ΤΗΝ ΒΙΒΗ ΤΗΝ ΜΑΡΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΛΛΑ ΠΑΙΔΙΑ!!
ΜΕΜΦΩΜΑΙ ΤΟΥΣ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΕΣ..
Αυτοί τράβηξαν τις λάθος γραμμές πάνω στις οποίες όλοι οι υπόλοιποι ανυποψίαστα βαδίσατε!»


>> Κανένας «Αρχιτέκτονας» δεν υπάρχει στο Φεστιβάλ μας και κανένας δεν τράβηξε ΜΟΝΟΣ του τις όποιες «λάθος» γραμμές. Σε πληροφορώ ότι λειτουργούμε ΟΜΑΔΙΚΑ, όπως και ο Άκης, και ο καλλιτεχνικός διευθυντής Γιάννης Ρήγας που φέτος μπήκε στην ΟΜΑΔΑ της διοργάνωσης. Να σου επιστήσω και την προσοχή σ’ αυτό το προηγούμενο που γράφεις, ότι αναφέρεις και τη Μαρία. Εσύ ο ίδιος δεν τα έβαλες με ΟΛΟΥΣ, ΚΑΙ ΜΕ ΤΗ ΜΑΡΙΑ ειδικά, στο τηλεφώνημα προς τον Άκη, ότι τάχα σας μιλούσε με… δασκαλίστικη συμπεριφορά για το φαγητό?!! Τώρα ΔΕΝ την μέμφεσαι? Εντάξει, προσπαθείς να προσωποποιήσεις μόνο στον Άκη τελικά το όλο πρόβλημα που θέλεις να δημιουργήσεις, καταλαβαίνοντας ίσως τις προηγούμενες ανοησίες σου και παίρνοντας πίσω τα βέλη προς όλους που ξεκίνησες αρχικά να ρίχνεις. Αλλά βρε συ Νίκο, δες επιτέλους την ΟΥΣΙΑ του πράγματος και μην εκθέτεις έτσι και την Ομάδα σου, που δεν φταίει σε τίποτα στο κάτω - κάτω. Και με την κα Κονταξάκη που μίλησα τηλεφωνικά, με όμορφο τρόπο μου έκανε και εκείνη τη δική της κριτική σε κάποια συγκεκριμένα θέματα. Και ΦΥΣΙΚΑ, τη δική της θέση την κατανόησα και τη σεβάστηκα. Δεν φταίνε όμως σε τίποτα οι άνθρωποι να τους παρασέρνει η δική σου συμπεριφορά και να μπαίνουν σε τέτοιες δυσάρεστες διαδικασίες και οι ίδιοι. Είναι κρίμα.


Τέλος, θα ήθελα να διευκρινίσω ότι ΝΤΡΕΠΟΜΑΙ που μπαίνω σε μια τέτοια διαδικασία αντιπαράθεσης και δημοσιοποίησης γεγονότων και καταστάσεων που στα μάτια μου φαίνονται «κατινίστικες» (το λιγότερο). Και ΛΥΠΑΜΑΙ που αναγκάζομαι να το κάνω… Εύχομαι να μην χρειαστεί ξανά…

Ανώνυμος είπε...

ΨΕΜΑ 1
ο Άκης είπε τα καλύτερα για την παράστασή σας ΣΕ ΣΕΝΑ προσωπικά πριν το Φεστιβάλ, αν και δεν θα έπρεπε να εκφέρει γνώμη λόγω του διαγωνισμού, όπως και έκανε μετά καθόλη τη διάρκεια του οκταημέρου.

ΔΕΝ ΕΙΠΕ ΠΟΤΕ ΤΙΠΟΤΕ ΠΡΙΝ ΤΟ ΦΕΣΧΤΙΒΑΛ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΜΑΣ Ο ΑΚΗΣ------------
------------
ΨΕΜΑ 2

αμέσως μετά την παράστασή μας μείναμε να ξεστήσουμε τα σκηνικά για να διευκολύνουμε - ως οφείλαμε - την Ομάδα σας να στήσετε (ήταν και ο Άκης μέχρι κάποια ώρα, αλλά φυσικό είναι να πρέπει μετά να πάει με τον Φιλιππίδη/Καζάκο και τους υπόλοιπους καλεσμένους του Φεστιβάλ - ημέρα έναρξης ήταν, μην το ξεχνάς),

ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΕΓΙΝΕ!! ΚΑΙ ΛΥΠΑΜΑΙ ΠΟΥ ΦΤΑΝΕΙΣ ΣΤΟ ΣΗΜΕΙΟ ΝΑ ΛΕΣ ΨΕΜΑΤΑ

-----------------------------------

ΜΕΓΑ ΨΕΜΑ 3

ΚΑΙ ο Άκης ήρθε να λύσει το θέμα του φαγητού σας για το οποίο ισχυριζόσασταν ότι δεν γνωρίζατε το πρόγραμμα, πράγμα που στη στιγμή λύθηκε με την υπεύθυνη της ομάδας σας που παραδέχτηκε ότι είχε ενημερωθεί τηλεφωνικά μέρες πριν και όφειλε να ενημερώσει και την υπόλοιπη Ομάδα. Και εγώ το μεσημέρι της ίδιας ημέρας περνώντας από το θέατρο να δω αν χρειάζεστε κάτι, μίλησα με τις δύο κυρίες της Ομάδας σας που είχαν μείνει εκεί και με ενημέρωσαν ότι τελικά ΟΛΑ ΚΑΛΑ, ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑ και ΝΑΙ, ΤΟ ΘΕΜΑ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΕΞΗΓΗΣΗ ΤΟΥ ΦΑΓΗΤΟΥ ΗΤΑΝ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ

ΑΝΑΡΩΤΙΜΑΙ ΓΙΑΤΙ ΦΤΆΝΕΙΣ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΣΗΜΕΙΟ!
ΟΙ ΚΥΡΙΕΣ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΕΣ ΠΟΥ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΕΞΕΦΡΑΣΑΝ ΤΗΝ ΔΥΣΦΟΡΙΑ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΟΛΑ ΑΥΤΑ, ΚΑΙ ΕΚΕΙΝΕΣ ΠΟΥ ΑΠΟΦΑΣΙΣΑΝ ΝΑ ΜΗΝ ΜΕΙΝΟΥΝ ΑΠΟ ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΣΑΣ..
ΘΑ ΕΧΕΤΕ ΜΥΝΗΜΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΑΠΟ ΟΛΗ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΕΠΙΣΗΜΑ ΣΥΝΤΟΜΑ!!
ΕΙΝΑΙ ΦΑΥΛΟΣ Ο ΤΡΟΠΟΣ ΠΟΥ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΣ ΝΑ ΑΠΟΜΟΝΩΣΕΙΣ ΕΜΕΝΑ ΑΠΟ ΟΛΑ ΤΑ ΑΛΛΑ ΠΑΙΔΙΑ!
ΚΑΙ ΛΥΠΑΜΑΙ ΤΩΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝΔΙΚΗ ΣΟΥ ΚΑΤΑΝΤΙΑ..!!
------------------------------------

ΨΕΜΑ 4

Ναι, μιλήσαμε, μίλησες και με τον Άκη, και τη Μαρία και είμασταν και ήσουν μες στα χαμόγελα και την ευγένεια και τους ΕΠΑΙΝΟΥΣ για το Φεστιβάλ μας! Όπως ήταν και τα υπόλοιπα μέλη της Ομάδας σας όταν βρέθηκαν στην Τουρκία με δικούς μας εθελοντές (Κώστας κ.α.) και λέγανε τα καλύτερα και τις ευχαριστίες τους…

ΕΔΩ ΕΚΑΝΑ ΑΜΑΝ ΝΑ ΠΑΡΩ ΜΙΑ ΜΑΤΙΑ ΚΑΙ ΜΙΑ ΚΟΥΒΕΝΤΑ, ΚΑΙ ΘΑ ΜΟΥ ΠΕΙΣ ΚΙΟΛΑΣ ΟΤΙ ΣΑΣ ΕΠΑΙΝΕΣΑ!! ΑΛΛΟΥ ΝΑ ΤΟΥΣ ΨΑΞΕΙΣ ΑΓΟΡΙ ΜΟΥ ΤΟΥΣ ΚΟΛΑΚΕΣ ,ΟΧΙ ΣΕ ΜΕΝΑ..ΕΓΩ ΔΕΝ ΕΙΧΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΧΩ ΚΑΝΕΝΑ ΛΟΓΟ ΝΑ ΚΟΛΑΚΕΨΩ ΚΑΝΕΝΑ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΤΟ ΒΡΙΣΚΩ ΛΑΘΟΣ!
ΕΠΑΙΝΕΣΑ ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ ΣΑΣ ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΚΑΛΕΣ.. ΚΑΙ ΓΙΑ ΚΑΝΕΝΑ ΑΛΛΟ ΛΟΓΟ ΠΟΥ ΤΟ ΜΥΑΛΟ ΣΟΥ ΦΑΝΤΑΖΕΤΑΙ.
------------------------------

ΑΠΟΔΕΙΞΗ 1

γιατί, η Ιεράπετρα, με άλλη Ομάδα, στην οποία κάποτε ανήκες και εσύ, έχει ξανάρθει στο Φεστιβάλ μας και υπήρξε πραγματικά ΑΞΙΑ εκπρόσωπος του τόπου σας. Την οποία και θυμάμαι με καλά συναισθήματα και αγάπη.

ΤΩΡΑ ΞΕΣΚΕΠΑΣΕΣ ΤΟ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ ΣΑΣ ΚΙΝΗΤΡΟ! ΔΕΝ ΣΟΥ ΑΡΕΣΕ ΒΕΒΑΙΑ ΤΟΥΤΗ Η ΟΜΑΔΑ ΑΛΛΑ Η ΑΛΛΗ..!
ΜΗΠΩΣ ΒΓΑΖΕΤΑΙ ΕΤΣΙ ΤΑ ΑΠΟΘΥΜΕΝΑ ΣΑΣ??
ΓΙΑΤΙ ΤΟΥΤΗ Η ΟΜΑΔΑ ΒΛΕΠΕΙΣ ΤΙΜΟΥΣΕ ΤΟ ΠΑΛΙΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΣΑΣ ΠΟΥ ΤΩΡΑ ΟΥΤΕ ΚΑΝ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΘΥΜΑΣΤΕ!!
ΚΑΙ ΠΟΙΟΣ ΔΕΝ ΘΥΜΑΤΕ ΤΗΝ ΚΟΝΤΡΑ ΣΑΣ ΜΕ ΤΟΝ ΑΛΛΟ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ ΤΟΥ ΠΑΛΙΟΥ ΔΗΜΟΥ ΣΑΣ, ΠΟΥ ΕΠΙΜΕΛΩΣ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΣΑΤΕ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΑ ΜΕΣΑ ΝΑ ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΕΤΕ..?
.. ΑΛΛΑ ΑΣ ΜΗΝ ΜΠΩ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΙΚΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ..
ΤΙ ΣΑΣ ΦΤΑΙΕΙ ΟΜΩΣ Η ΟΜΑΔΑ ΜΑΣ? ΓΙΑ ΝΑ ΒΓΑΛΕΤΕ ΤΕΤΟΙΑ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ??
ΣΑΣ ΑΝΗΜΕΡΩΝΩ ΕΠΙΣΗΣ ΚΥΡΙΕ ΝΙΚΟ Ή ΜΗΠΩΣ ΝΑ ΠΩ ΚΥΡΙΕ ΑΚΗ..? .. ΟΤΙ Η ΟΜΑΔΑ ΜΑΣ ΤΗΣ ΙΕΡΑΠΕΤΡΑΣ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ, ΜΕ ΠΑΝΤΑ 2 ΠΑΡΑΓΩΓΕΣ ΚΑΘΕ ΧΡΟΝΟ!
ΕΙΜΑΣΤΕ ΤΩΡΑ ΑΓΑΠΗΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΜΕ ΤΑ ΔΙΚΑ ΣΑΣ ΔΙΑΣΠΑΣΤΙΚΑ ΠΡΟΤΥΠΑ.
-------------------------------------

Ανώνυμος είπε...

ΨΕΜΑ 5
Ελπίζω πως και η φετινή Ομάδα της Ιεράπετρας κρατάει αποστάσεις από όσα εσύ επέλεξες να γράφεις, μιας και όπως γνωρίζω ΔΕΝ την εκπροσωπείς και οι απόψεις σου εδώ ΔΕΝ εκφράζουν το σύνολο της Ομάδας σου. Νά’ναι καλά οι άνθρωποι για τη διευκρίνιση.

ΑΥΤΟ ΘΑ ΤΟ ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΘΑ ΤΟ ΑΚΟΥΣΕΤΕ ΣΥΝΤΟΜΑ..
ΜΗΝ ΠΡΟΤΡΕΧΕΙΣ..
---------------------------------------
ΨΕΜΑ 6

Η Κριτική είναι αυτή που μας κάνει καλύτερους τόσα χρόνια. Η ΚΑΛΟΠΡΟΑΙΡΕΤΗ κριτική,

ΑΥΤΟ.. ΑΠΟ ΠΟΥ ΤΟ ΒΓΑΖΕΙΣ?
ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΕΡΝΑ ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΙΝΕΙ?
ΓΙΑ ΡΩΤΑ ΚΑΙ ΚΑΝΕΝΑ ΚΑΛΕΣΜΕΝΟ ΣΑΣ ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΛΙΑ ΑΝ ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΑΠΟΨΗ??
ΚΥΡΙΕ ΝΙΚΟ, ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΑΥΤΙΑ ΚΑΙ ΜΑΤΙΑ...
ΞΕΡΕΙΣ Η ΑΡΝΗΤΙΚΗ ΚΡΙΤΙΚΗ ΔΕΝ ΛΕΓΕΤΑΙ ΕΥΚΟΛΑ..
--------------------------------------

ΔΙΠΙΣΤΩΣΗ

Εννοείς βέβαια το Φεστιβάλ της Κορίνθου το 2008. Οκ, εκεί ήταν ΑΛΛΗ η Επιτροπή, με ΑΛΛΗ ματιά έκρινε. Καλά θα κάνεις να μην το χρησιμοποιείς ως επιχείρημα για το ότι «δεν έχεις ανάγκη τα βραβεία». Εκτίθεσαι…

ΜΗΠΩΣ ΕΝΝΟΕΙΣ ΟΤΙ Η ΜΑΤΙΑ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΣΑΣ ΗΤΑΝ ΠΟΙΟ ΕΥΣΤΟΧΗ?
ΓΙΑΤΙ ΑΝ ΑΥΤΟ ΕΝΝΟΕΙΣ, ΛΥΠΑΜΑΙ ΠΟΥ ΤΩΡΑ ΔΙΑΠΙΣΤΩΝΩ ΟΤΙ ΥΠΟΒΑΘΜΙΖΕΙΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥΣ.. ΜΠΡΑΒΟ ΣΕΒΑΣΜΟΣ!
ΠΕΣ ΤΟ ΑΥΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΤΑΥΡΟΥ ΠΟΥ ΠΗΓΕ ΚΟΡΙΝΘΟ ΚΑΙ ΠΕΙΡΕ ΠΡΩΤΟ ΒΡΑΒΕΙΟ...
---------------------------------------
ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΗ 2

Τι να πω εγώ παραπάνω σ’ αυτό; Αυτοαναιρείσαι ρε συ Νίκο… και γελοιοποιείσαι (συγνώμη που στο λέω έτσι σκληρά, αλλά μάλλον πρέπει να γράφω ειλικρινά ό,τι σκέφτομαι, γιατί μόνο έτσι ΙΣΩΣ καταλάβεις).

ΜΑΛΟΝ ΕΣΥ ΓΕΛΟΙΟΠΟΙΗΣΑΙ ΦΙΛΕ ΜΟΥ!
ΓΙΑΤΙ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΑ ΝΑ ΣΟΥ ΔΕΙΞΩ ΤΗΝ ΑΝΤΙΦΑΣΗ!
ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΙΑ ΜΑΣ ΕΚΘΕΙΑΖΕΙΣ, ΜΑΣ ΦΕΡΝΕΙΣ ΣΤΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΜΕ ΧΙΛΙΕΣ ΔΥΟ ΚΟΛΑΚΙΕΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΜΑΣ ΦΕΡΕΣΑΙ ΜΕ ΤΟΝ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ ΤΡΟΠΟ..ΜΑΛΟΝ ΝΑ ΜΗ ΤΑ ΛΕΩ ΤΟΣΟ ΠΟΛΥΠΛΟΚΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΕ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΑ...
ΠΕΣ ΜΟΥ ΛΟΙΠΟΝ ΤΟ ΛΟΓΟ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΑΝΤΙΦΑΣΗΣ ΚΑΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΝΤΑΞΕΙ..
ΑΛΛΑ ΜΑΛΟΝ ΔΥΣΚΟΛΗ Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ.
-------------------------------------

ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΗ 3
Εσύ ο ίδιος δεν τα έβαλες με ΟΛΟΥΣ, ΚΑΙ ΜΕ ΤΗ ΜΑΡΙΑ ειδικά, στο τηλεφώνημα προς τον Άκη, ότι τάχα σας μιλούσε με… δασκαλίστικη συμπεριφορά για το φαγητό?!! Τώρα ΔΕΝ την μέμφεσαι?

ΤΩΡΑ ΑΥΤΟΑΝΑΙΡΗΣΑΙ ΕΣΥ, ΓΙΑ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΕΙΠΕΣ ΠΕΡΙ ΔΗΘΕΝ ΕΥΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑΣ ΜΟΥ ΜΕΧΡΙ ΤΙΣ 5/9
ΑΥΤΟ ΦΙΛΕ ΝΙΚΟ ΔΕΙΧΝΕΙ ΤΗ ΑΜΕΣΗ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΜΑΣ ΣΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΠΡΟΞΕΝΙΣΑΤΕ ΩΡΕΣ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΜΑΣ!
ΟΧΙ ΔΕΝ ΜΕΜΦΩΜΑΙ ΤΗΝ ΜΑΡΙΑ!!!
ΑΛΛΑ ΑΥΤΟΝ ΠΟΥ ΤΗΝ ΟΔΗΓΙΣΕ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ..
ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΤΟ ΚΟΡΙΤΣΙ.,. ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΕΝΤΟΛΕΣ!!
-----------------------------------


ΨΕΜΑ 7

Και με την κα Κονταξάκη που μίλησα τηλεφωνικά, με όμορφο τρόπο μου έκανε και εκείνη τη δική της κριτική σε κάποια συγκεκριμένα θέματα. Και ΦΥΣΙΚΑ, τη δική της θέση την κατανόησα και τη σεβάστηκα. Δεν φταίνε όμως σε τίποτα οι άνθρωποι να τους παρασέρνει η δική σου συμπεριφορά και να μπαίνουν σε τέτοιες δυσάρεστες διαδικασίες και οι ίδιοι. Είναι κρίμα.

ΚΡΙΜΑ ΓΙΑ ΣΕΝΑ ΦΙΛΕ ΜΟΥ!
ΘΑ ΑΚΟΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑ ΚΟΝΤΑΞΑΚΗ..ΣΥΝΤΟΜΑ
ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ..
ΑΛΛΑ ΤΙ ΚΙ ΑΝ ΑΚΟΥΣΕΤΕ,..

-------------------------------

Ανώνυμος είπε...

ΨΕΜΑ 8
Εντάξει, προσπαθείς να προσωποποιήσεις μόνο στον Άκη τελικά το όλο πρόβλημα που θέλεις να δημιουργήσεις, καταλαβαίνοντας ίσως τις προηγούμενες ανοησίες σου και παίρνοντας πίσω τα βέλη προς όλους που ξεκίνησες αρχικά να ρίχνεις.

ΜΑΛΟΝ ΔΕΝ ΞΕΡΕΙΣ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ ΦΙΛΕ ΝΙΚΟ.. ΤΙ ΕΓΡΑΨΑ ΣΤΟ ΠΡΩΤΟ ΜΟΥ ΣΧΟΛΙΟ?
ΝΑ ΣΟΥ ΥΠΕΝΘΥΜΙΣΩ "αφιλόξενη ήταν η συμπεριφορά κάποιων που πρωτοστάτησαν στην διοργάνωση του φετινού Φεστιβάλ θεάτρου στην Ορεστιάδα!"
ΚΑΠΟΙΩΝ ΠΟΥ ΠΡΩΤΟΣΤΑΤΗΣΑΝ ΟΧΙ ΠΟΥ ΒΟΗΘΗΣΑΝ..
ΜΗΠΩΣ ΕΚΑΝΕΣ Ή ΑΠΟΦΑΣΙΣΕΣ ΚΑΤΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ,
ΧΩΡΙΣ ΤΗΝ ΕΓΚΡΙΣΗ ΤΟΥ ΜΠΑΜΠΑ??
ΑΝ ΝΑΙ.... ΜΕ ΣΥΝΓΧΩΡΕΙΣ ....ΣΟΥ ΕΡΙΞΑ ΒΕΛΟΣ
.. ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΤΟ ΠΑΙΡΝΩ ΠΙΣΩ..!!
ΑΝ ΟΧΙ.. ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΔΕΝ ΑΝΗΚΕΙΣ ΣΕ ΑΥΤΟΥΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΟΠΟΙΟΥΣ ΜΙΛΩ.

ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΝΟΗΣΙΕΣ... ΣΟΥ ΓΥΡΙΖΩ ΠΙΣΩ ΤΟΝ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΜΟ.. ΚΑΙ ΛΥΠΑΜΑΙ ΓΙΑΤΙ ΞΑΝΑΕΠΙΒΑΙΒΑΙΩΝΕΙΣ ΤΑ ΠΕΡΙ ΥΒΡΑΙΩΝ.
ΑΛΛΑ ΜΗΝ ΧΑΝΕΙΣ ΚΑΙ ΕΣΥ, ΒΡΕ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ, ΤΟΣΟ ΤΗΝ ΨΥΧΡΑΙΜΙΑ ΣΟΥ!!
--------------------------------------

ΨΕΜΑ 9
Και μου είπες ότι φύγατε για Τουρκία… ΤΗΝ ΑΜΕΣΩΣ ΕΠΟΜΕΝΗ της παράστασής σας. Άραγε, είδατε καμιά άλλη παράσταση; Συμμετείχατε σε κάποιο εργαστήρι; ΖΗΣΑΤΕ το υπόλοιπο του Φεστιβάλ, «αγαπητέ» Νίκο, για να δεις το κλίμα που επικρατούσε ΟΛΟ το 8ήμερο;

ΑΠΟ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΕΙΔΑ ΓΙΑ ΤΡΕΙΣ ΜΕΡΕΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΜΟΥ ΗΤΑΝ ΑΡΚΕΤΑ!
ΔΕΝ ΑΜΦΙΒΑΛΩ ΓΙΑ ΤΑ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ ΟΤΙ ΗΤΑΝ ΚΑΛΑ!
ΣΥΜΜΕΤΕΙΧΑΜΕ ΟΜΩΣ ΚΑΠΟΙΟΙ ΑΠΟ ΕΜΑΣ ΣΕ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ 3 ΔΙΑΓΩΝΙΖΟΜΕΝΕΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΡΕΙΣ ΒΡΑΔΙΕΣ ΣΤΟΝ ΠΕΥΚΟΝΑ!
ΠΩΣ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΛΕΣ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΑΝ ΕΚΕΙ?
ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΞΕΡΩ ΟΤΙ ΕΤΡΕΧΕΣ ΓΙΑ ΔΙΑΦΟΡΑ ΑΛΛΑ.. ΔΕΝ ΗΣΟΥΝ ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ... ΜΑΛΟΝ ΑΛΛΟΙ ΠΑΡΑΤΗΡΟΥΣΑΝ ΓΙΑ ΣΕΝΑ ΦΙΛΕ ΜΟΥ!
ΚΑΙ ΤΟ ΚΑΚΟ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΒΛΕΠΑΝ ΚΑΙ ΚΑΛΑ.. ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΗΘΕΛΑΝ ΝΑ ΓΥΡΙΣΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΣ ΚΟΙΤΑΞΟΥΝ ΣΤΑ ΜΑΤΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΣ ΠΟΥΝ ΕΝΑ ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ.. ΤΟΣΗ ΠΛΕΟΝ ΑΔΙΑΦΟΡΙΑ?
ΕΧΩ ΒΑΡΕΘΕΙ ΝΑ ΡΩΤΑΩ ΓΙΑΤΙ..?
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
ΣΥΝΟΨΗ

ΜΕ ΤΟΣΑ ΨΕΜΑΤΑ ΒΡΕ ΝΙΚΟ ΜΟΥ ΘΕΛΕΙΣ ΤΩΡΑ ΟΛΟΙ ΝΑ ΠΙΣΤΕΨΟΥΝ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΙΣΑΙ Κ Α Τ Ι Ν Α ??

ΚΑΛΗΝΥΧΤΑ ΣΑΣ ( ΠΑΝΤΑ ΦΙΛΙΚΑ)

Νίκος Ασπραδάκης

Ανώνυμος είπε...

Φίλε Νικόλα Ασπραδάκη
Διαβάζω και ξαναδιαβάζω τα σχόλιά σου κι αναρωτιέμαι αν βρεθήκανε οι ομάδες μας στο ίδιο Φεστιβάλ.
Αναρωτιέμαι αν αυτοί οι χαρακτηρισμοί: "Απαράδεκτη, αδιάφορη, άδικη, προκατειλημμένη, προκατασκευασμένη,και αδικαιολόγητα αφιλόξενη ήταν η συμπεριφορά κάποιων που πρωτοστάτησαν στην διοργάνωση του φετινού Φεστιβάλ θεάτρου στην Ορεστιάδα!"αναφέρονται στους ανθρώπους που εγώ γνωρίζω καλά. Στον Άκη, στο Νίκο, στη Μαρία, στην Άννα, στο Σαράντη, στη Βιβή, στο Χρήστο, σε όλα τα παιδιά του ΔΙΟΝΥΣΟΥ που είναι πάντα εκεί όταν τους χρειάζεσαι.
Πίστεψέ με προσπάθησα να κρατηθώ έξω από αυτή την αντιπαράθεση όμως θεωρώ πως οδηγήσε σε ακρότητες κατηγορώντας ανθρώπους που μάχονται για μια αποστολή που στα μάτια πολλών φαντάζει ουτοπική.
Θα σου πρότεινα αν μου το επιτρέπεις, αυτοκριτική και αντικειμενική κριτική πριν από κάθε επικριση.
Τα κενά και οι παραλήψεις σε καθε διοργάνωση τέτοιου μεγέθους πάντα υπάρχουν και είναι φυσικό να υπάρχουν. Όχι όμως εκ προθέσεως.Μόνο ένας αυτόχειρας θα τίναζε στον αέρα τις προσπάθειες και τις θυσίες τόσων χρόνων και τα παιδιά του ΔΙΟΝΥΣΟΥ (από τον πρώτο ίσαμε τον τελευταίο) αυτόχειρες δεν είναι.Συντρόφους και συνοδοιπόρους ψάχνουν να βρούν για τον αγώνα τον καλό.
Ας τους βοηθήσουμε με τον τρόπο μας και την πίστη μας σε αυτό που κάνουν.
Καλό θα ήταν αυτή η στείρα αντιπαράθεση να σταματήσει εδώ γιατί δεν πρόκειται να οδηγήσει πουθενά.Κλείνοντας θα ήθελα να σου θυμήσω ένα τσιτάτο του Καρόλου Κουν:"Για να φτάσουμε να είμαστε καλλιτέχνες άξιοι της αποστολής μας, πρέπει πρώτα να φτιάξουμε τον εσωτερικό μας κόσμο, πρέπει να πλουτύνουμε τους εαυτούς μας και να αποβάλουμε τις φτήνειες που ο καθένας μας σέρνει πίσω του.Η Τέχνη είναι μεγάλη. Θα την πλησιάσουμε με ευλάβεια και σεβασμό.Δεν έχουμε το δικαίωμα να την κατεβάζουμε στο ανάστημά μας".
Με εκτίμηση
Παναγιώτης Ναρλής
Υπεύθυνος Θεατρικού Εργαστηρίου Δήμου Ταύρου "Εν Δράσει"

Ανώνυμος είπε...

Στο ίδιο φεστιβάλ κύριε Παναγιώτη.. αλλά με διαφορετική αντιμετώπιση..
απίστευτο κι όμως αληθινό!
Τα περί Τέχνης που είπατε είναι σωστά και τα γνωρίζουμε όλοι αλλά λίγοι τα αντιλαμβάνονται πραγματικά!

Συγχαρητήρια και για την υπέροχη παράσταση σας !!
Το κοινό τουλάχιστον σας δικαίωσε!

Χάρηκα για την παρέμβαση σας και την γνωριμία.

Νίκος Ασπραδάκης

Ανώνυμος είπε...

Δεν φαντάστηκα ποτέ οτι θα ερχόμουν σε θέση να υπερασπιστώ πράγματα τα οποία έχω νιώσει και καταστάσεις που έχω βιώσει. Και για να γίνω πιο κατανοητή: θελημένα ή αθέλητα η ομάδα της Ιεράπετρας έγινε δέκτης αδιάφορης συμπεριφοράς που πολλές φορές άγγιζε ακόμη και τα όρια της αγένειας.
Προσωπικά, έχοντας συμμετάσχει άλλες τρεις φορές σε φεστιβάλ στην Ορεστιάδα περίμενα αυτό που είχα γνωρίσει. Περίμενα ευγένεια, συμπαράσταση ( και δεν μιλάω για συμπαράσταση υπό την μορφή βραβείων) και περίμενα να γνωρίσω ανθρώπους τους οποίους όπως και τις προηγούμενες φορές θα μπορούσα να αποκαλώ φίλους μου. Και η αλήθεια είναι οτι κάποιοι ήταν ακριβώς ότι περίμενα. Δυστυχώς αποτελούσαν την μειοψηφία. Άλλοι πάλι δεν έδωσαν ούτε απάντηση στην καλημέρα μας. Καλό θα ήταν να ξέραμε το γιατί.
Και παιδιά μην σας κάνει εντύπωση η πικρία μας. Αν έρθετε κάποτε στην θέση μας θα το καταλάβετε. Αν όχι, δεν πειράζει, καλή καρδιά. Δεν έχουμε την απαίτηση να συμμεριστείτε τις απόψεις μας. Εμείς το μόνο που κάναμε ήταν να πούμε την άποψή μας. Αλλά τελικά βλέπω πως το να λέει κάποιος την πραγματική άποψή του θεωρείται αμαρτία και είτε θα πρέπει με το έτσι θέλω να την αλλάξει είτε να στιγματιστεί.
Πραγματικά, έχει σκεφτεί κανείς γιατί μιλήσαμε για α-φιλοξενία;
Λέτε πραγματικά να τα βγάλαμε όλα από το μυαλό μας;
Λέτε να ήρθαμε από το άλλο άκρο της Ελλάδας για να υπονομεύσουμε ένα φεστιβάλ που το έχουμε τιμήσει και μας έχει τιμήσει φορές στο παρελθόν;
Όχι παιδιά, δεν πάθαμε ξαφνικά μαζική παράκρουση...
Φυσικά και περιμέναμε βραβείο, άλλωστε σε διαγωνισμό ήρθαμε, αλλά όποιος νομίζει ότι όποια ομάδα συμμετέχει σε ένα διαγωνισμό έχει στο μυαλό της μόνο βραβεία, φοβάμαι πως κρύβεται πίσω από το δάχτυλό του και ο εννοών εννοείτο...

Ίσως όμως να φταίμε και εμείς σε ένα βαθμό. Ναι, είναι αλήθεια οτι με το φαγητό δημιουργήθηκε ένα θέμα. Εγώ προσωπικά αναλαμβάνω τις ευθύνες μου σε αυτό το σημείο, γιατί προτίμησα να κάνω πρόβα και να προετοιμαστώ για την παράσταση από το να τιμήσω το πρόγραμμα των διοργανωτών. Σας ζητώ συγγνώμη που έβαλα την τέχνη για την οποία θυσιάζω και την δουλειά μου πολλές φορές πρώτη. Ένοχη.

Επίσης ζητάω συγγνώμη για την στοιχειώδη ευγένεια ( με τα πρότυπα που με έχουν μεγαλώσει) που περίμενα. Ένοχη.
Έπρεπε να το ξέρω μέχρι τώρα που είμαι τόσων χρονών γαϊδούρα ότι η φιλοξενία και η ευγένεια διαφέρει από άνθρωπο σε άνθρωπο. Και σας παρακαλώ μην διαστρεβλώσετε αυτό το σημείο γιατί θέλω να τονίσω ότι οι άνθρωποι της Ορεστιάδας είναι κάτι παραπάνω από φιλόξενοι. Και σε κανένα σημείο η συμπεριφορά κάποιων δεν αμαυρώνει το σύνολο και την ζεστασιά της πόλης σας.

Τέλος ζητάω συγγνώμη που δεν παρευρέθηκα στα εργαστήρια που είχαν ετοιμάζει οι διοργανωτές . Θεώρησα σωστό να επιστρέψω στην δουλεία μου για να μην δώσω το δικαίωμα στον εργοδότη μου να μου αρνηθεί άδεια για θεατρικούς λόγους στο μέλλον. Γιατί οι ερασιτέχνες έτσι κάνουν Τέχνη… με προσωπικές άδειες και λίγο ύπνο. Ένοχη.
Εμείς τον απολογισμό μας τον έχουμε κάνει. Όσοι μας γνωρίζουν, ξέρουν καλά ότι σκληρή κριτική δεν κάνουμε μόνο σε τρίτους αλλά στους εαυτούς μας. Η σκληρή κριτική είναι το μόνο προσόν που διαθέτουν οι ερασιτέχνες στον δρόμο που λέγεται Τέχνη, εντός και εκτός σκηνής, και η αλήθεια της, είτε εκφράζεται με σκληρά και ωμά λόγια είτε με το γάντι δεν διαφοροποιείται.

Θερμά συγχαρητήρια σε όλους τους συμμετέχοντες αυτού του φεστιβάλ και θα μου επιτρέψετε να πω ένα ιδιαίτερο μπράβο στην ομάδα της Μηχανιώνας, διότι κατέβηκε με ένα έργο γραμμένο από μια από οτι κατάλαβα πραγματική Κυρία, που είναι συντοπίτισσά τους. Τέτοιες θεατρικές κινήσεις είναι παράδειγμα προς μίμηση, ένα καλό μάθημα για όλους αυτούς που πιστεύουν οτι δεν υπάρχουν καινούρια ταλέντα θεατρικής συγγραφής και μια υπόσχεση ότι το θέατρο θα παραμείνει ζωντανό, ιδιαίτερα σε ερασιτεχνικό επίπεδο.

Με φιλική διάθεση
Κατερίνα Κονταξάκη
μέλος της θεατρικής ομάδας του Δήμου Ιεράπετρας

patounik είπε...

Ειλικρινά μετανοιώνω που ασχολήθηκα τόσο με τον κ. Ασπραδάκη. Θεωρώ πως η προσπάθειά του να αμαυρώσει το Φεστιβάλ και να απαξιώσει την Κριτική Επιτροπή και τους διοργανωτές, ξεπερνάει κάθε όριο και δεν θα παρασυρθώ άλλο σ' αυτό.
__________________________________

Κατερίνα Κονταξάκη, ξέρεις ότι δεν αναφερόμουν σε σένα στο προηγούμενο μήνυμά μου, αλλά στην κα ΣΟΦΙΑ Κονταξάκη, ως υπεύθυνη επικοινωνίας της Ομάδας σας.

Καλή συνέχεια στη δραστηριότητα της Θεατρικής Ομάδας Δήμου Ιεράπετρας.
__________________________________

Καλή συνέχεια σε όλους
Νίκος

ΑΝΤΩΝΗΣ ΔΙΑΜΑΝΤΗΣ είπε...

ΛΕΓΟΜΑΙ ΑΝΤΩΝΗΣ ΔΙΑΜΑΝΤΗΣ και ειμαι ο σκηνοθετης της παραστασης "Οπερα της Πενταρας" του Μπερτολντ Μπρεχτ που παρουσιαστηκε στο Ερασιτεχνικο Φεστιβαλ θεατρου Ορεστιαδας.Μολις σημερα διαβασα τα σχολια στο μπλοκ-διαμενω στο ΗΡΑΚΛΕΙΟ-και οχιστην Ιεραπετρα-και διαβασα και για τα βραβεια για τους νικητες κλπ.
Θα ηθελα να εκφρασω τα συγχαρητηρια μου στις ομαδες που διακριθηκαν,στους βραβευθεντες και στις βραβευθεισες.
Παρακαλω μονο να ληφθει υπ'ψη απ ολους οτι:
προσωπικα συναντησα το Κο Τσονιδη περιπου 8 ωρες πριν την εναρξη της παραστασης ενω ειχε διακοπει η προβα μας(τη διακοψαμε οικιοθελως για να μη δημιουργησουμε καποιο προβλημα)μιας και εχουμε τη δυνατοτηατ για μια προβα (αυτη μας δινει το Φεστιβαλ ) απο καποια κυρια του Φεστιβαλ η οποια μου δηλωσε οτι προσβαλουμε το Φεστιβαλ επειδη προτιμαμε να μη παμε για φαι αλλα να συνεχισουμε τη προβα.
Ο Κος Τσονιδης ηρθε μετα περιπου 1 ωρα στο θεατρο επιμενοντας οτι ενημερωσε την υπευθυνη της ομαδας μας,και αφου εγω της τηλεφωνησα -η ιδια ηταν αρρωστη στο ξενοδοχειο-δηλωσε οτι ΔΕ ΓΝΩΡΙΖΕ ΤΙΠΟΤΑ σχετικα με το προγραμμα φαγητου..Εξαλου δε γνωριζε και κανενας απο μας.Συμπληρωματικα σας λεω οτι και να το γνωριζαμε παλι θα προτιμουσαμε τη προβα απο την Διαθεση του Στρατηγου και του ιδιου του Ελληνικου Στρατευματος.
-

Σε ερωτηση μου στον Κο Τσονιδη γιατι δεν ειχαμε καμμια ενημερωση γαι το τι μελλει γενεσθαι με τα τεχνικα μας9ηχος-φως) η απαντηση ηταν οτι αλλαξε ξαφνικα ο τεχνικος και προκειται ναρθει να μας προμηθευσει αυτα που θα ζητουσαμε νεος τεχνικος.Αυτο εγω το εμαθα το πρωι της ιδιας ημερας οταν ΑΠΟ ΜΟΝΟΣ μου προσπαθησα να βρω στο τηλεφωνο τον προηγουμενο τεχνικο,οποιος και με πληροφορησε για την αλλαγη.

Ο τεχνικος ηρθε μετα παρελευσης 2 ωρων- 6 ωρες πριν την εναρξη της παραστασης μας δηλωνοντας οτι ειχε μονο το 70 τοις εκατο αυτων που προσωπικα γραπτως ειχα ζητησει(η κατασυαση των τεχνικων απιτησεων της παραστασης μας ειναι στη διαθεση οσων θα θελανε να τη διαβασουν).Ειπαμε τοτε."καλως παμε να δουμε τι θα γινει με αυτα" ακολουθωντας με θετικο τροπο αυτη την τεχνικη ελλειψη και προσπαθωντας να μη δημιουργησουμε προβλημα ,και με αυτα καναμε τη παρασταση ,μας.

κατοπιν τουτου δε συναντησα κανεναν απο το Φεστιβαλ,υπευθυνο και δε συνομιλησα με κανεναν,ειτε τεχνικο,οργανωτη βοηθο η υπευθυνο.

αυτα για την ιστορια..

ευχομαι στις προσπαθειες των ανθρωπων του Διονυσου καλη συνεχεια και δυναμη και ναμαστε καλα να σμιγουμε και να τα λεμε.
Πανω απο ολα να εχουμε θετικη σκεψη και καλη καρδια..και αν μου επιτρεπετε να το πω ... Αγαπη.
ευχαριστω επισης για τον επαινο στην ομαδα μας.

ευχαριστω
Αντωνης Διαμαντης
Ηθοποιος-Σκηνοθετης

patounik είπε...

Ευχαριστούμε κ. Διαμαντή γι' αυτή σας την παρέμβαση, που κατά τη γνώμη μου βάζει κάποια πράγματα σε μία τάξη επιτέλους.

Επιβεβαιώνω και γω τα όσα λέτε σχετικά με τον τεχνικό κ.λπ. Άλλωστε το ανέφερα και σε προηγούμενο μήνυμά μου, ότι και εμείς, την προηγούμενη ημέρα παίξαμε χωρίς καν τεχνικό... Ο νέος τεχνικός ανέλαβε την ημέρα της δικής σας παράστασης και είναι αλήθεια ότι έκανε φιλότιμες προσπάθειες να αντοποκριθεί στις ανάγκες του Φεστιβάλ την τελευταία στιγμή. Σαφώς αυτό είναι ένα πρόβλημα που έπρεπε να αντιμετωπίσουμε εμείς άμεσα χωρίς να μεταφερθεί σε εσάς, ούτε να σας αποσπάσει από τη δουλειά σας. Είχαμε όμως την κατανόησή σας εκείνη τη στιγμή και σας ευχαριστούμε γι' αυτό.

Επίσης, θα ήθελα να σας πω και τα εξής:

1. Δεν είμαι βέβαιος (αλλά και δεν μπορώ να αμφισβητήσω) ότι μπορεί κάποια κυρία του Φεστιβάλ στην οποία αναφέρεστε να σας μίλησε έτσι. Αν αυτό συνέβη, πιστεύω πως η κυρία ήταν η Μαρία Μαργαρίτη, υπεύθυνη για τα οικονομικά του Φεστιβάλ και για τη διατροφή των Ομάδων, η οποία κανόνιζε καθημερινά και τις μερίδες του φαγητού (τις οποίες και πληρώναμε ως διοργάνωση, είτε η Ομάδα έτρωγε είτε όχι). Η Μαρία λοιπόν ήταν καθημερινά από τις 6:30 το πρωί σε άμεση επικοινωνία με τη Λέσχη και επιβεβαίωνε τον αριθμό των ατόμων που θα τρώγανε μεσημέρι και βράδυ, σύμφωνα με τη λίστα που είχαμε δώσει στη Λέσχη κατόπιν συνεννόησης με όλους τους υπεύθυνους των Ομάδων. Οι Ομάδες που δεν θέλανε να ακολουθήσουν το πρόγραμμα, ενημερώνανε τη Μαρία (ή τον εκάστοτε συνοδό τους) και η Μαρία ακολούθως τη Λέσχη, και φροντίζαμε κατόπιν οι ομάδες να φάνε στο θέατρο ή κάπου αλλού, στο πλαίσιο της φιλοξενίας. Προφανώς, η Μαρία, σίγουρη ότι θα ακολουθήσετε το πρόγραμμα φιλοξενίας, αλλά και κάτω από τις πιέσεις της Λέσχης για την καθυστέρηση, ήλθε να σας βρει για να δει τι συμβαίνει. Από κει και πέρα, αν η συμπεριφορά της σας πρόσβαλε, υπήρχε όλη η καλή διάθεση για επανόρθωση, όσο βρισκόσασταν στην Ορεστιάδα, αλλά και τώρα. Φανταστείτε όμως να μην υπήρχε καν μέριμνα για τη διατροφή σας από το Φεστιβάλ, τι θα ακούγαμε για την απαράδεκτη, αδιάφορη, άδικη, προκατειλημμένη, προκατασκευασμένη και αδικαιολόγητη α-φιλοξενία μας!

2. Η υπεύθυνη της Ομάδας σας σαφώς και γνώριζε για το πρόγραμμα της φιλοξενίας και για τις ώρες φαγητού, το πρόγραμμα τον Εργαστηρίων και όλα όσα γνώριζαν και όλοι οι υπεύθυνοι από κάθε Ομάδα. Φυσικά και όφειλε να σας ενημερώσει από πριν για όλα όσα την ενημερώσαμε τηλεφωνικά μέρες πριν φτάσετε στην Ορεστιάδα. Έχουμε επανειλημένα μιλήσει με την κυρία Κονταξάκη (Σοφία) και επιβεβαιώνει ότι γνώριζε.

3. Ο κ. Τσονίδης βρέθηκε με ελάχιστους σκηνοθέτες ή υπεύθυνους ομάδων κατά τη διάρκεια του Φεστιβάλ, πράγμα που μπορούν να επιβεβαιώσουν και οι άλλες Ομάδες. Οι δικές του υποχρεώσεις ήταν σε άλλο κομμάτι του Φεστιβάλ, εντός και εκτός Ορεστιάδας, και ο χρόνος του για επαφές με τις Ομάδες πολύ περιορισμένος.

4. Το Φεστιβάλ δεν σας δίνει δυνατότητα για μία πρόβα. Δεν υπάρχει πουθενά τέτοιος προγραμματισμός. Ο χώρος του θεάτρου ανήκει στην επόμενη ομάδα, από τη στιγμή που τελειώνει η προηγούμενη (σχεδόν 24 ώρες διαθέσιμες για την κάθε Ομάδα). Επομένως η κάθε Ομάδα προγραμματίζει τις πρόβες τις όπως το επιθυμεί.

Για οποιαδήποτε περαιτέρω διευκρίνηση, κ. Διαμαντή, είμαι στη διάθεσή σας.

Και πάλι σας ευχαριστώ για το ύφος και ήθος του μηνύματός σας.

Ανώνυμος είπε...

...μα... ποιος μιλάει επιτελους?? ο Νικόλας ο Πατούνας ή ο Άκης ο Τσονίδης?? έχουμε μπερδευτεί όλοι..!
Τέλος πάντων κ Νικο.. Τσονίδη εύχομαι να πήρατε μια μικρή απάντηση σε αυτο που τόσο σίγουρος υποστηρίξατε , ότι δηλαδή μιλάω μόνος .. και απομονομένος..και ότι δεν εκπροσωπώ το κοινό αίσθημα της Ομάδας που είμαι μέλος..κτλ.

και..κατι ακόμη

ΨΕΜΑ 10
Θεωρώ πως η προσπάθειά του να αμαυρώσει το Φεστιβάλ και να απαξιώσει την Κριτική Επιτροπή και τους διοργανωτές..

Ε..ΕΕΕ!! ΠΗΡΑΤΕ ΦΟΡΑ ΚΑΙ ΛΕΤΕ ΠΑΛΙ ΟΤΙ ΘΕΛΕΤΕ Κ ΝΙΚΟ ΤΣΟΝΙΔΗ..
ΠΩΣ ΑΠΑΞΙΩΣΑ ΕΓΩ ΤΗΝ ΚΡΙΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ??
ΔΕΝ ΤΟ ΕΚΑΝΑ..
ΜΑΛΟΝ ΕΣΕΙΣ ΑΠΑΞΙΩΣΑΤΕ ΤΗΝ ΚΡΙΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ..

ΑΑ.ναι.. ΚΑΙ ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ ΝΑ ΑΜΑΥΡΩΝΩ ΟΛΑ ΤΑ ΚΑΚΑ ΣΠΗΡΙΑ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΜΑΥΡΩΝΟΥΝ ΜΕ ΤΗΝ ΣΕΙΡΑ ΤΟΥΣ, ΑΞΙΟΛΟΓΕΣ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΕΣ , ΟΠΩΣ ΑΥΤΕΣ ΤΗΣ Ν. ΟΡΕΣΤΙΑΔΑΣ

ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΗ 3
αυτή σας την παρέμβαση, που κατά τη γνώμη μου βάζει κάποια πράγματα σε μία τάξη επιτέλους.

ΝΑΙ! εχεται δίκιο, ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΕΙ ΟΤΙ Η ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΟΥ ΣΚΗΝΟΘΕΤΗ ΜΑΣ, ΑΝΤΩΝΗ ΔΙΑΜΑΝΤΗ, ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΕΙ ΟΤΙ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΑ ΜΙΑ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ BLOG ..K. NIKO ΤΣΟΝΙΔΗ

παντα φιλικα
Νίκος Ασπραδάκης

Ανώνυμος είπε...

Λυπούμαστε που αναγκαζόμαστε να δηλώσουμε υπεύθυνα για άλλη μια φορά και εγγράφως, ότι ουδέποτε ενημερωθήκαμε για την ακρβή και υποχρεωτική ώρα του φαγητού, παρά μόνο όταν φθάσαμε στην Ορεστιάδα. Είχαμε απλως ερωτηθεί για την ακριβή ώρα της αφιξης μας, ώστε να ετοιμασθεί το φαγητό.
Επίσης ουδέποτε είπαμε ούτε υπονοήσαμε ΄΄περί...εσωτερικού προβλήματος της ομάδας μας΄΄, όπως διαστρεβλωτικά αναφέρθηκε.

Ας ελπίσουμε ότι η καλή διάθεση και η θετική σκεψη θα κυριαρχήσουν. Εξάλλου όλοι χρειαζόμαστε το Θ Ε Α Τ Ρ Ο, όπως κι Εκείνο εμας!!!

Με αγάπη
Σοφία Κονταξάκη-Καλλιόπη Δασκαλακη
υπεύθυνες επικοινωνίας

patounik είπε...

Λυπούμαστε που αναγκαζόμαστε να δηλώσουμε υπεύθυνα για άλλη μια φορά και εγγράφως, ότι σαφώς σας ενημερώσαμε, κα Σοφία Κονταξάκη, για το πρόγραμμα φιλοξενίας. Όπως και σαφώς σας ερωτήσαμε ΚΑΙ για την ακριβή ώρα της άφιξής σας, όπως επιβεβαιώνετε, ώστε να ετοιμασθεί το φαγητό, στο πλαίσιο της καλής φιλοξενίας που προσπαθούμε να προσφέρουμε σε κάθε Ομάδα, ιδιαίτερα δε όταν φτάνει κατάκοπη από πολύωρο ταξίδι.
"Διαστρεβλωτικά" ΔΕΝ αναφέρουμε τίποτα.

Λυπούμαστε επίσης που για πρώτη φορά στα 10 χρόνια διοργάνωσης συναντούμε τέτοια συμπεριφορά. Φυσικά και ενημέρωσα προσωπικά τον κ. Τσονίδη για το μήνυμά σας και η απάντησή του είναι η εξής:
"Ντρέπομαι για λογαριασμό τους".

Η καλή διάθεση και η θετική σκέψη κυριαρχούν πάντοτε από την μεριά μας, τόσο ΠΡΙΝ όσο και ΜΕΤΑ τη διεξαγωγή του Φεστιβάλ και την απονομή των Βραβείων (για τα οποία βέβαια αποκλειστικά αρμόδια και υπεύθυνη είναι η εκάστοτε Κριτική Επιτροπή).

Λυπούμαστε, τέλος, που η άδικα προκλητική συμπεριφορά ανθρώπων, που μέχρι πρότινος είχαμε κάποια εκτίμηση, μας ανάγκασε να χάσουμε κάποιες στιγμές την ψυχραιμία μας. Υποσχόμαστε ότι κάτι τέτοιο δεν πρόκειται να αφήσουμε να ξανασυμβεί. Για εμάς το θέμα της φαιδρής αυτής "διαδικτυακής αντιπαράθεσης", σταματάει ΕΔΩ.

Εκ μέρους της Διοργάνωσης
Νίκος Πατούνας

Ανώνυμος είπε...

0 Χ 0 = 0

Unknown είπε...

Αναρωτιεμαι μηπως ριξω λαδι στη φωτιά με τα παρακατω...αλλα πως να το κανουμε...με τρωει τοσο καιρο που διαβαζω ο,τι γραφει αυτος ο κυριος (!) Ασπραδακης με τοσο θράσος και κακο ήθος (θελει να λέγεται και ηθοποιος!). θεωρω όμως υποχρεωση μου να δημοσιευσω ορισμένες διαπιστωσεις μου. Βρεθηκα προσκεκλημμενη σε φιλικο σπίτι στην Ορεστιάδα και επι τη ευκαιρία παρακολούθησα όλες τις εκδηλώσεις του φεστιβάλ. Οφείλω να πω λοιπον οτι ναι, ακόμα και σ'εμάς, το κοινό, διαφαίνονταν ορισμένα τεχνικά προβλήματα και ισως καποιες προχειρότητες αλλα σε κάθε περίπτωση μας πλημμυριζε η αγαπη των διοργανωτων και κυρίως η αγάπη των διαγωνιζομένων για το θέατρο , η ανάγκη για εκφραση και επικοινωνία. Δεν νομίζω όμως οτι αυτα τα προβλήματα έπρεπε να αποτελέσουν αφορμή να πικραθούν καποιοι ανθρωποι, να ντροπιαστούν και να ρεζιλευτουν άλλοι...ΚΡΙΜΑ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ!..ΓΙΑ ΘΕΑΤΡΟ ΜΙΛΟΥΜΕ! " Η ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΦΩΤΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΚΗΝΙΚΟ! ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ! ΕΣΥ & ΕΓΩ!" ας το θυμηθουν καποιοι ή αν δεν το ξερουν (πιο πιθανο) ας το μάθουν. Ομολογουμένως η παράσταση ήταν αξιόλογη αλλά υπήρχαν όμως και άλλες εξίσου αξιόλογες ή και πιο αξιόλογες (κ γι αυτο άλλωστε βραβεύτηκαν). Θεωρώ οτι αυτο που βαθμολογεί μια επιτροπή είναι η γενικότερη εικόνα & προσπάθεια της ΟΜΑΔΑΣ που διαγωνίζεται κάθε φορά (τονιζω την λέξη ομάδα) καθως και η ευσέβεια και η ευλάβεια με την οποια αντιμετωπιζει τα πράγματα. Λοιπόν (και για να μην μακρυγωρω) η ομάδα της Ιεράπετρας δεν είχε αυτο το δέσιμο και επιπλέον είχε εναν Μακήθ απολαυστικό καποιες φορές αλλα εκνευριστικά υπερόπτη και αλαζόνα τις περισσότερες. Ξεχωριζε με το παίξιμό του σαν τη μύγα μες το γάλα.Το χειρότερο όμως είναι οτι του άρεσε αυτη η διαφορετικότητα την οποια δεν την χρησιμοποιούσε για το καλό, ωστε να βοηθήσει τους αλλους αλλα την προέτασσε για να κερδίσει τα ευσχημα...(Η φίλη μου που τον θυμάται απο άλλη παράσταση τον βρήκε εντελως διαφορετικό)... Απ' όλη την συμπεριφορά του φαίνεται ανθρωπος που θέλει να επιβεβαιώνεται, ανθρωπος με πολλά προβλήματα κατωτερότητας, και το χειρότερο με πολλές κακίες...σαν να μην εχει πάρει αγάπη ποτέ του ή σαν να τη είχε και του την πήραν.. Λοιπόν κοιταξτε κύριε Νικο να τα βρείτε με τον εαυτό σας , ν' αγαπήσετε τον εαυτό σας ( το θεατρο σας το προσφέρει αυτο απλόχερα) για να κερδίσετε και την αγάπη των γύρω σας! όπως και να χει συγχαρητηρια και στους υπολοίπους της ομάδας σας που ξέρουν να χειρίζονται καταστάσεις με όμορφο τρόπο και ελπίζω να ξαναβρείτε τους ρυθμούς σας . Για τις υπόλοιπες ομάδες καθως και τις επίσημες βραβεύσεις θα επανέλθω μια άλλη φορά.
ΥΣ. Επειδή θα κατηγορηθω για εξυπνακισμό ας σημειώσω οτι εχω κάνει σπουδες ψυχολογίας και βλέπω πολυ θέατρο.

Ανώνυμος είπε...

ΓΙΑ ΤΙΣ ΥΠΟΛΟΙΠΕΣ ΟΜΑΔΕΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΒΡΑΒΕΥΣΕΙΣ ΑΓΑΠΗΤΗ ΝΙΚΙ ΜΗΝ ΕΠΑΝΕΛΘΕΙΣ ΓΙΑΤΙ ΤΟΤΕ ΕΙΝΑΙ ΠΟΥ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΤΗΣ ΤΡΕΛΛΗΣ

Ανώνυμος είπε...

ΚΑΛΑ ΑΝ ΑΝΑΦΕΡΕΤΕ ΚΑΙ Η ΟΜΑΔΑ ΤΗΣ ΙΕΡΑΠΕΤΡΑΣ ΣΕ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΕΣ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΕΣ ΤΙ ΝΑ ΠΕΙ ΚΑΙ Η ΟΜΑΔΑ ΤΩΝ ΣΥΚΕΩΝ

Ανώνυμος είπε...

θα συνηστουσαμε στη κυρια (?) niki να κανει πρώτα ενα καλό ψυχογραφημα στον εαυτό της.. θα της κάνεικαλο .. :-)

Αν η ομάδα των Συκεών εχει να μας αναφέρει κάτι .. ιδού το Βήμα..!

Ανώνυμος είπε...

η αλήθεια πονάει αγόρι μου...:-)

Ληνός είπε...

Για να φτάσουμε να είμαστε "...καλλιτέχνες άξιοι της αποστολής μας, πρέπει πρώτα να φτιάξουμε τον εσωτερικό μας κόσμο, πρέπει να πλουτύνουμε τους εαυτούς μας και να αποβάλουμε τις φτήνειες που ο καθένας μας σέρνει πίσω του.Η Τέχνη είναι μεγάλη. Θα την πλησιάσουμε με ευλάβεια και σεβασμό.Δεν έχουμε το δικαίωμα να την κατεβάζουμε στο ανάστημά μας".

ελεος ρε παιδιά! ελεος! :)
Δεν ήρθαμε στο Φεστιβάλ, αλλά είδαμε τις παραστάσεις των Συκεών και της Πυλαίας.
Μη συνεχίζετε άλλο. Μέχρι του χρόνου... :)

Ανώνυμος είπε...

.. κατέβασε την μάσκα της nikis..δε σου παει.!!

Ανώνυμος είπε...

Πολλή Θεσσαλονίκη έπεσε φέτος στο Φεστιβάλ. Προφανώς αυτό, ουδεμία σχέση είχε με το νέο Καλλιτεχνικό Διευθυντή.

Ανώνυμος είπε...

Θα μπορούσε ο/η Ληνός να γίνει πιό συγκεκριμένος; Δεν αντιλαμβάνομαι το σχόλιό του.

Ληνός είπε...

Δεν ξέρω ποιός ρωτάει για το σχόλιο μου, αλλά δεν έχει να κάνει με Θεσσαλονίκη. Απλά διαβασα τα αλλεπάλληλα σχόλια στο blog και πραγματικά έννιωσα να χάνω το νόημα τους. Αντιλαμβάνομαι την τέχνη ως εργαλείο ανύψωσης του ανθρώπου και της κοινωνίας των ανθρώπων. Οπως την εννόησαν οι αρχαίοι δραματουργοί και ο Κ.Κούν του οποιου το απόσπασμα αντέγραψα απο καποιο απο τα σχόλια που αλληλοπαρατίθονταν. Δεν ασχολήθηκα με ποιος το εγραψε. Απλα, είδα οτι ήταν του Κούν και το εκανα copy paste.

Η ταυτότητα της ομαδας μας φαίνεται απ το blogακι που διατηρούμε.

γεια χαρα :)

Λουκάς Δαγδηλέλης
Συντονιστής Θεατρικής Ομάδας Νοσοκομείου "Παπανικολάου" Θεσσαλονίκης

Ανώνυμος είπε...

Ναι , εχεις δίκιο,μακάρι όλοι αντιλαμβανόμαστε την τέχνη ως εργαλείο ανύψωσης του ανθρώπου και της κοινωνίας των ανθρώπων και όχι όπως το αντιλαμβάνονται κάποιοι άλλοι ώς ανήψωση του εαυτού τους.. των φιλοδοξιών τους ή .. του στρατού και των σωμάτων ασφαλείας..

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητή Νίκη,

Διάβασα το σχόλιο σου και αποφάσισα να σε ευχαριστήσω για τα καλά σου λόγια!
Παρόλο που δεν ήθελα να ξαναγράψω σε αυτό το Blog, μια και η εικόνα των όσων υποστήριξα έχει πλέον επιβεβαιωθεί!
Ο οποιοσδήποτε μπει και διαβάσει θα καταλάβει τουλάχιστον προς το τέλος, για τους δίκαιους αρχικούς μου ισχυρισμούς που αφορούσαν την διοργάνωση του κατά τα άλλα αξιόλογου Φεστιβάλ της Ορεστιάδας!
Επιβεβαιώθηκαν όλα!!
Ακόμη και το δικό σου σχόλιο αγαπητή Νίκη αντέκρουσε πολλά από τα οποία ισχυριζόταν η άλλη πλευρά!
Όσον αφορά το προσωπικό σου σχόλιο για μένα,, θα πρέπει να σε ξανα-ευχαριστήσω γιατί στην ουσία με... ΕΠΙΒΑΙΒΑΙΩΣΕΣ ΚΑΙ ΜΕ ΑΝΕΒΑΣΕΣ ΟΣΟ ΔΕΝ ΠΑΕΙ ανεξάρτητα από .. τις πραγματικές σου διαθέσεις..,( δεν χρειαζόταν βέβαια, αλλά ούτε το είχα ανάγκη!!)

Ευχαριστώ και για το μάθημα αγάπης που μου έδωσες παρόλο που δεν με γνωρίζεις..!
Δεν ξέρεις πόσο με βοήθησες ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΩ !!


φιλικά
Νίκος Ασπραδάκης