Κυριακή 7 Οκτωβρίου 2007

Πανελλήνιο Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου Ν. Ορεστιάδας | 14-21 Οκτωβρίου 2007

Το αναβληθέν (επρόκειτο να πραγματοποιηθεί 1-9 Σεπτεμβρίου, λόγω των πυρκαγιών όμως αναβλήθηκε) Πανελλήνιο Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου Νέας Ορεστιάδας, είναι έτοιμο να ανοίξει την αυλαία του την Κυριακή 14 Οκτωβρίου 2007.


Το Φεστιβάλ, που διοργανώνεται για όγδοη συνεχή χρονιά και θα διαρκέσει μία εβδομάδα, είναι αφιερωμένο στη μνήμη του Μάριου Πλωρίτη, στο μεταφραστή, θεατρικό κριτικό, χρονογράφο και σκηνοθέτη που αποτέλεσε ένα από τα σημαντικότερα πρόσωπα της Ελλάδας στο θέατρο και τα γράμματα.

Διοργανώνεται από το Δήμο Ορεστιάδας, τη Δ.Ε.Π.Α.Ο. και το Θρακικό Κέντρο Πολιτισμού ΔΙΟΝΥΣΟΣ (με το Θεατρικό Εργαστήρι Ν. Ορεστιάδας και το Σύλλογο Φίλων του). Συνδιοργανώνεται με τη Νομαρχία Έβρου και το Επαρχείο Βορείου Έβρου και πραγματοποιείται υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού, της Διευρυμένης Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Ροδόπης - Έβρου και της Τ.Ε.Δ.Κ. Έβρου.

Μέχρι και την Κυριακή 21 Οκτωβρίου θα δοθούν συνολικά 8 θεατρικές παραστάσεις: Έξι από ισάριθμα θεατρικά σχήματα από όλη την Ελλάδα που συμμετέχουν στο διαγωνιστικό μέρος και δύο από το Θεατρικό Εργαστήρι Ν. Ορεστιάδας του Θ.Κ.Π. Διόνυσος, εκτός συναγωνισμού. Το Φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί στο κινηματοθέατρο “Αλέξανδρος” και οι παραστάσεις θα ξεκινούν κάθε βράδυ στις 9.

- Π Ρ Ο Γ Ρ Α Μ Μ Α -

Κυριακή 14 Οκτωβρίου 2007

- Αφιέρωμα στο Μάριο Πλωρίτη.
Επιμέλεια - Συντονισμός: Σοφία Ιορδανίδου.
Ομιλητές: Σοφία Ιορδανίδου, Θανάσης Νιάρχος. Προβολή βίντεο.

- Θεατρική παράσταση (εκτός συναγωνισμού) “Τα κίτρινα γάντια” των Αλ. Σακελλάριου - Χρ. Γιαννακόπουλου, από το Θεατρικό Εργαστήρι Ν. Ορεστιάδας του Θ.Κ.Π. Διόνυσος

Δευτέρα 15 Οκτωβρίου 2007

- “Τα μωρά τα φέρνει ο πελαργός” των Θ. Παπαθανασίου - Μ. Ρέππα από τη Θεατρική Σκηνή Καλλιτεχνικού Σωματείου «Οι Αθεράπευτοι» Ιωαννίνων

Τρίτη 16 Οκτωβρίου 2007

- “Αναμείνατε στο ακουστικό σας” του Χαλ Σάλγουϊν από τη Θεατρική Ομάδα Συλλόγου Φίλων Γραμμάτων & Τεχνών Ν. Δράμας

Τετάρτη 17 Οκτωβρίου 2007

- “Τρία Μονόπρακτα” των Κ. Μουρσελά, Ντάριο Φο, Μ. Μπαλτατζή από τη Θεατρική Ομάδα Υπαλλήλων Υπουργείου Μακεδονίας - Θράκης “Πολιτεία Θεάτρου”

Πέμπτη 18 Οκτωβρίου 2007

- “Αγκάλιασέ με Φολλβίλ” του Ευγένιου Λαμπίς από το Θεατρικό Εργαστήρι «Εν Δράσει» Δήμου Ταύρου

Παρασκευή 19 Οκτωβρίου 2007

- “Καυγάδες στη Κιότζα” του Κάρλο Γκολντόνι από το Δημοτικό Θέατρο Μαραθώνα

Σάββατο 20 Οκτωβρίου 2007

- “Θεϊκά Λόγια” του Ραμόν Ντε Βάλλιε - Ινκλάν από τη Θεατρική Διαδρομή Καλαμάτας

Κυριακή 21 Οκτωβρίου 2007

- Ανακοίνωση αποτελεσμάτων

- Θεατρική παράσταση (εκτός συναγωνισμού) “Λόξα και Δόξα” του Γ. Ξανθούλη από το Θεατρικό Εργαστήρι Ν. Ορεστιάδας του Θ.Κ.Π. Διόνυσος

- Απονομή των Βραβείων

Η Κριτική Επιτροπή που θα παρακολουθήσει όλες τις παραστάσεις και θα απονείμει τα βραβεία αποτελείται από τους: Πρόεδρος: ο θεατρικός συγγραφέας, μεταφραστής και μυθιστοριογράφος Παύλος Μάτεσις και μέλη οι (αλφαβητικά): Αντώνης Θεοδωρακόπουλος (ηθοποιός), Γιάννης Μακρίδης (μουσικός), Μιχάλης Παπανικολάου (σκηνοθέτης), Ντίνος Πετράτος (σκηνογράφος, ενδυματολόγος).

Η Καλλιτεχνική Επιτροπή που λειτουργεί συμβουλευτικά στην οργάνωση του Φεστιβάλ αποτελείται από τους (αλφαβητικά): Ιορδανίδου Σοφία (δημοσιογράφο), Μουντράκη Ειρήνη (θεατρολόγο), Νιάρχο Θανάση (συγγραφέα), Πατσαλίδη Σάββα (καθηγητή θεατρολογίας Α.Π.Θ.), Περράκη Μάνο (αρχιτέκτονα) και Καλλιτεχνικός Διευθυντής του Φεστιβάλ είναι ο Άκης Τσονίδης (ηθοποιός, σκηνοθέτης).

Παρουσιαστές του Φεστιβάλ θα είναι ο Αλέξης Κωστάλας και ο Γιώργος Παπαστεφάνου.

Σημαντική είναι και φέτος η σύσταση της Επιτροπής Κοινού που αποτελείται όπως πάντα από πολίτες της περιοχής, απλούς θεατρόφιλους, που παρακολουθούν τις διαγωνιζόμενες παραστάσεις, βαθμολογούν και αποδίδουν και αυτοί το δικό τους βραβείο. Δεν υπάρχει περιορισμός στον αριθμό μελών της Επιτροπής Κοινού, επομένως έως και την πρώτη ημέρα του Φεστιβάλ, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δηλώνουν συμμετοχή στο τηλέφωνο του Θ.Κ.Π. Διόνυσος, 2552028280.

Επίσης, και φέτος θα υπάρχει συμβολικό εισιτήριο για τις παραστάσεις του Φεστιβάλ, καθώς επίσης κάρτες διαρκείας, εκπτωτικές κάρτες των μελών του Συλλόγου Φίλων του Θ.Κ.Π. Διόνυσος και μειωμένο μαθητικό/φοιτητικό/στρατιωτικό εισιτήριο.

Με τη φετινή διοργάνωση η Νέα Ορεστιάδα γίνεται πρωτεύουσα του Πανελλήνιου Ερασιτεχνικού Θεάτρου για μία ακόμη φορά, μία προσπάθεια που ξεκίνησε το 2000 και συνεχίζεται...

3 σχόλια:

Λευτέρης Χαμαλίδης είπε...

Νίκο μου.
Αφού μέσα σ' όλα τα άλλα που κάνεις, κατάφερες να βρεις χρόνο για να φτιάξεις κι ένα blog, τι να πω πια. Με έχεις εκπλήξει.
Άντε με το καλό και καλές blogσυζητήσεις.

Εγώ θα είμαι εδώ.
Λευτέρης

Ανώνυμος είπε...

Πολλά συγχαρητήρια σε όλους σας για τη διοργάνωση του Πανελλήνιου Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου. Περάσαμε εκπληκτικά. Η υποδοχή, η φιλοξενία και όλη η υποστήριξή σας. δείχνει το πόσο άξιοι είστε. Ελπίζω να έχει μία πολύ καλή συνέχεια το φεαστιβάλ μέσα στην εβδομάδα. Να είστε καλά.("Μίμης", από τη διαγωνιζόμενη παράσταση "τα μωρά τα φέρνει ο πελαργός" της Θεατρικής Σκηνής του Καλλιτεχνικού Σωματείου "οι ΑΘΕΡΑΠΕΥΤΟΙ" Ιωαννίνων).

patounik είπε...

Ευχαριστώ Λευτέρη!

"Μίμη", νά' σαι καλά! Το να μένουν ευχαριστημένοι οι συμμετέχοντες, είναι και ένα από τα βασικά ζητούμενα... Και τα καλά σας λόγια μάς δίνουν ώθηση για τη συνέχεια...
Καλή δημιουργική συνέχεια και σε σάς!