Πέμπτη 26 Μαΐου 2011

Βραβείο Θεατρικής Μετάφρασης "ΜΑΡΙΟΣ ΠΛΩΡΙΤΗΣ"

Το Θεατρικό Εργαστήρι Νέας Ορεστιάδας ΔΙΟΝΥΣΟΣ, οργανωτής του Βραβείου Θεατρικής Μετάφρασης «Μάριος Πλωρίτης», και το Ευρωπαϊκό Κέντρο Μετάφρασης (Ε.ΚΕ.ΜΕ.Λ.), οργανωτικός υποστηρικτής του θεσμού, σας ενημερώνουν ότι, παρά τις αντίξοες οικονομικές συνθήκες και τη γενικότερη κοινωνική αναστάτωση, έχει προσδιοριστεί η συνέχιση της διοργάνωσης, επιμένοντας στην ανάδειξη της πνευματικής και πολιτιστικής δημιουργίας. Από φέτος, λοιπόν, το Βραβείο θα απονέμεται κάθε δύο έτη, περιλαμβάνοντας τις πρωτοεμφανιζόμενες θεατρικές μεταφράσεις που παρουσιάστηκαν σε θεατρικές σκηνές της χώρας κατά τις δύο προηγούμενες θεατρικές περιόδους.

Έτσι, το 4ο Βραβείο Θεατρικής Μετάφρασης «Μάριος Πλωρίτης» αφορά πρωτοεμφανιζόμενες θεατρικές μεταφράσεις που παρουσιάστηκαν σε επαγγελματική θεατρική σκηνή κατά την περίοδο Σεπτέμβριος 2009-Αύγουστος 2011.

Ήδη έχουν συγκεντρωθεί ορισμένες μεταφράσεις της προηγούμενης θεατρικής περιόδου. Όμως, η συγκέντρωση των έργων συνεχίζεται. Καλούνται, λοιπόν, οι μεταφραστές των οποίων οι πρωτοεμφανιζόμενες μεταφράσεις παρουσιάστηκαν κατά την προαναφερθείσα περίοδο, να αποστείλουν τη μετάφρασή τους σε δύο αντίτυπα (δακτυλογραφημένα ή σε μορφή βιβλίου), καθώς και δύο αντίτυπα στην πρωτογενή γλώσσα του έργου, στα γραφεία του Ευρωπαϊκού Κέντρου Μετάφρασης Λογοτεχνίας και Επιστημών του Ανθρώπου (Ε.ΚΕ.ΜΕ.Λ, «Για το Βραβείο Μάριος Πλωρίτης», Παπαδιαμαντοπούλου 4, Τ.Κ. 11528, Αθήνα), το αργότερο μέχρι τις 23 Σεπτεμβρίου 2011.

_____________________________________________________________

Πληροφορίες και διευκρινίσεις:
- ΔΙΟΝΥΣΟΣ | Θεατρικό Εργαστήρι Νέας Ορεστιάδας: 2552028280, κιν. 6977549975
- Ε.ΚΕ.ΜΕ.Λ: τηλ. 210 3639520, 210 3639525

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Τα αποτελέσματα πότε θα βγουν και πού θα δημοσιευτούν;