Δευτέρα 28 Μαρτίου 2011

...και τώρα η συνέχεια

Όλα πήγαν περίφημα στην πρώτη μέρα λειτουργίας του Θεάτρου ΔΙΟΝΥΣΟΣ!
ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ όλους εσάς που γεμίσατε την πλατεία και τον εξώστη και ιδιαίτερα για το παρατεταμένο ΘΕΡΜΟ χειροκρότημά σας! Μαγική βραδιά - μετά από ένα μαγικό πρωινό στο παιδικό θέατρο - η πρεμιέρα του "Ηλία του 16ου" με την οποία έγινε και η πρεμιέρα λειτουργίας του νέου Θεάτρου, γιορτάζοντας έτσι την "Παγκόσμια Ημέρα Θεάτρου" αλλά και την... "Διονύσεια Ημέρα Θεάτρου" στη Νέα Ορεστιάδα!...

- Η παράσταση για παιδιά "Μια τρελή τρελή πολυκατοικία" του Γ. Ξανθούλη θα παίζεται κάθε Κυριακή στις 11:30 π.μ. Γενική είσοδος: 6 €
- Η παράσταση "ο Ηλίας του 16ου" των Σακελλάριου - Γιαννακόπουλου, κάθε Κυριακή στις 9 μ.μ. Γενική είσοδος: 9 €, μειωμένο (μαθητικό, φοιτητικό, στρατιωτικό): 6 €.

...
Όμως, συνεχίζουμε...
την Τετάρτη 30 Μαρτίου, ακολουθεί η πρεμιέρα της νέας παράστασης με τίτλο "Κοινός Λόγος". Πρόκειται για αυθεντικές αφηγήσεις γυναικών που συγκέντρωσε η Έλλη Παπαδημητρίου και μέσα από αυτές αναβιώνει η μεγάλη ιστορική διαδρομή της Ελλάδας, από τη Μικρασιατική καταστροφή μέχρι την κατοχή και τον εμφύλιο... Αφηγήσεις τόσο έντονες, τόσο ζωντανές, τόσο "επίκαιρες"... Η συγκεκριμένη παράσταση είναι αφιερωμένη στη γυναίκα "παράνομη" ή "λαθραία" μετανάστρια, στη γυναίκα που καθημερινά βλέπουμε να περνάει από τη Νέα Ορεστιάδα και μας θυμίζει τη γιαγιά, την προγιαγιά, την Ελληνίδα μάνα...
Παίζουν: Ιωάννα Μουτουσίδου, Φωτεινή Γεωργιτσοπούλου, Δέσποινα Μιχαηλίδη, Άννα Πατούνα, Μαργαρίτα Κεφαλά, Λίτσα Διάκα, Ξανθή Εμμανουηλίδου, Γεωργία Αδάμ, Χρυσή Λυμπερίδου. Σκηνοθεσία/Μουσική Επιμέλεια: Άκης Τσονίδης.
- "Κοινός Λόγος" λοιπόν, από την Τετάρτη 30/3 και κάθε Τετάρτη στις 9 μ.μ., στο Θέατρο ΔΙΟΝΥΣΟΣ. Γενική Είσοδος: 9 €, μειωμένο (μαθητικό, φοιτητικό, στρατιωτικό): 6 €.


...
και βιβλιοπαρουσίαση.

Η πρώτη βιβλιοπαρουσίαση στο Cafe του ΔΙΟΝΥΣΟΥ (2ος όροφος) γίνεται την Παρασκευή 1 Απριλίου 2011 στις 9 μ.μ. Η συγγραφέας Ελένη Πριοβόλου παρουσιάζει το βραβευμένο της μυθιστόρημα (ΒΡΑΒΕΙΟ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ 2010) "Όπως ήθελα να ζήσω" - Εκδόσεις Καστανιώτη. Η είσοδος είναι ελεύθερη. Η βιβλιοπαρουσίαση πραγματοποιείται σε συνεργασία με το βιβλιοπωλείο "Εμμανουηλίδου".

...
και φιλοξενούμενη θεατρική παράσταση.

Ο πρώτος θίασος εκτός του ΔΙΟΝΥΣΟΥ που παρουσιάζει τη δουλειά του στο νέο θέατρο, είναι το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος. Το Σάββατο 2 Απριλίου, "Ιστορίες για Αρκούδες" (κωμωδίες του Τσέχοφ σε σκηνοθεσία Γιάννη Καλατζόπουλου) από το ΚΘΒΕ, για δύο παραστάσεις: 6:30 & 9:00 μ.μ. Γενική Είσοδος 10 €.


Σας περιμένουμε...

Δεν υπάρχουν σχόλια: