Δευτέρα 30 Αυγούστου 2010

Πολύ Καλή η αρχή... πάμε για ακόμα καλύτερα!

Δυναμική έναρξη για το 11ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου Νέας Ορεστιάδας

Τιμήθηκε για την προσφορά του ο ηθοποιός Γιάννης Βογιατζής


Με τη συγκίνηση του Γιάννη Βογιατζή να μεταφέρεται σε όλο το κατάμεστο υπαίθριο δημοτικό θέατρο της πόλης, έγινε η έναρξη του 11ου Πανελλήνιου Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου Νέας Ορεστιάδας, το οποίο θα διαρκέσει έως και την Κυριακή 5 Σεπτεμβρίου 2010.


Οι διοργανωτές τίμησαν τον σπουδαίο ηθοποιό για την πολύχρονη και πολυσήμαντη προσφορά του στο Θέατρο και τον Κινηματογράφο και ο ίδιος ο κ. Βογιατζής αναφέρθηκε συγκινημένος στο δικό του, ιδιαίτερο τρόπο προσέγγισης της Τέχνης που αγαπάει, δίνοντας για μία ακόμη φορά δείγματα του μεγάλου του ήθους. Νωρίτερα η θεατρολόγος Ειρήνη Μουντράκη παρουσίασε το έργο και τη δράση του τιμώμενου ηθοποιού, υπογραμμίζοντας κυρίως τη σεμνότητα και το ήθος που διακρίνει το σύνολο της πορείας του.


Η βραδιά έναρξης ξεκίνησε με ένα βίντεο - αναδρομή στα προηγούμενα χρόνια του Φεστιβάλ και ακολούθησε η θεατρική παράσταση του «οικοδεσπότη» και διοργανωτή ΔΙΟΝΥΣΟΥ με το έργο του Eric Idle «Βγάλ’ τον υπουργό απ’ την πρίζα» (μετάφραση/διασκευή: Θ. Παπαθανασίου - Μ. Ρέππας). Ο δήμαρχος Ορεστιάδας κ. Δημήτρης Μουζάς κήρυξε την έναρξη του Φεστιβάλ και η μεγάλη γιορτή θεάτρου ξεκίνησε με τη δυναμική που της δίνει το ίδιο το κοινό, κατακλύζοντας για μία ακόμη φορά το υπαίθριο δημοτικό θέατρο.


Το Φεστιβάλ ολοκληρώνεται την Κυριακή 5 Σεπτεμβρίου, οπότε και τιμάται για τη δική της, ξεχωριστή προσφορά, η ηθοποιός κα Σμάρω Στεφανίδου.


Στο διαγωνιστικό μέρος, η Κριτική Επιτροπή αποτελείται από τους:
- Άκης Δήμου, θεατρικός συγγραφέας
- Αντώνης Θεοδωρακόπουλος, ηθοποιός
- Ειρήνη Μουντράκη, θεατρολόγος, κριτικός θεάτρου
- Αγλαΐα Παππά, ηθοποιός
Λόγοι υγείας και ανωτέρας βίας, κράτησαν εκτός επιτροπής τις κυρίες Ντίνα Κώνστα και Σοφία Φιλιππίδου, οι οποίες δυστυχώς δεν μπορούν να παρακολουθήσουν τελικά όλες τις ημέρες του φεστιβάλ. Τη θέση τους στην κριτική επιτροπή αναλαμβάνει ο κριτικός θεάτρου Σπύρος Παγιατάκης, ο οποίος ευγενικά δέχτηκε να συμμετέχει, παρότι βρέθηκε στο Φεστιβάλ αρχικά ως απλός επισκέπτης.


- Παρουσιάζει ο Αλέξης Κωστάλας.

Ο Γιάννης Βογιατζής και ο Άκης Τσονίδης


Ο Γιάννης Βογιατζής με τη σύζυγό του κα Βασιλική

Η κριτική επιτροπή


Εθελοντές του ΔΙΟΝΥΣΟΥ με τον κ. Βογιατζή

Συγκινημένος ο κ. Βογιατζής, ευχαριστεί τους διοργανωτές...

Δεν υπάρχουν σχόλια: