Πέμπτη, 10 Δεκεμβρίου 2009

Θεατρικά... Χριστούγεννα με το ΔΙΟΝΥΣΟ!

Μία διαφορετική εορταστική έξοδο, για ιδανική ψυχαγωγία, προσφέρει με τις τελευταίες του παραστάσεις το Θεατρικό Εργαστήρι Νέας Ορεστιάδας ΔΙΟΝΥΣΟΣ, έως και τις 20 Δεκεμβρίου που ολοκληρώνεται το θεατρικό πρόγραμμα του 2009.

Έτσι, για την κωμωδία «Βγαλ΄τον υπουργό απ' την πρίζα» του Eric Idle σε μετάφραση - διασκευή Θ. Παπαθανασίου - Μ. Ρέππα, απομένουν ακόμη τρεις παραστάσεις:

- Κυριακή 13, Τετάρτη 16 και Κυριακή 20 Δεκεμβρίου, στις 8:30 το βράδυ.


Βγαλ΄τον υπουργό απ' την πρίζα. Σε μία κρίσιμη πολιτική καμπή της Αγγλίας, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης παθαίνει ένα… μικροατύχημα, σύμφωνα με τα ΜΜΕ, αλλά η πραγματικότητα είναι εντελώς διαφορετική… Τόσο, που οι ανατροπές διαδέχονται η μία την άλλη και η κυβέρνηση γίνεται έρμαιο δολοπλόκων γυναικών, φιλόδοξων πολιτικών και… αλλοπρόσαλλων ερωτικών δεσμών! Από τις καλύτερες αγγλικές κωμωδίες, το έργο «Βγάλ’ τον υπουργό απ’ την πρίζα» τρυπώνει στα… απόκρυφα της πολιτικής και ξετρυπώνει αλήθειες που όλοι υποψιαζόμαστε αλλά κανείς δεν τολμά να τις πει…

Η σκηνοθεσία είναι του Άκη Τσονίδη, τα σκηνικά του Νίκου Πατούνα και τα κοστούμια ομαδική εργασία του θιάσου. Παίζουν: Ιορδάνης Βροχίδης, Αργυρώ Καραβά, Κώστας Μερετάκης, Ιωάννα Μουτουσίδου, Άννα Πατούνα, Νίκος Πατούνας, Σαράντης Σαραντίδης, Αντώνης Στρατηγάκης, Τόλης Τσακιρίδης και ο Άκης Τσονίδης.


Επίσης, για το έργο για παιδιά και εφήβους «Ως την άκρη του ονείρου» της Κέλλυς Σταμουλάκη έχουν απομείνει δύο ακόμη παραστάσεις:

- Κυριακή 13 Δεκεμβρίου στις 11:30 π.μ.

- Κυριακή 20 Δεκεμβρίου στις 4:00 μ.μ. (λόγω του εορταστικού ωραρίου των καταστημάτων η τελευταία παράσταση του έργου μεταφέρεται το απόγευμα, για τη διευκόλυνση των θεατών)

Ως την άκρη του ονείρου... Μια μουσικοθεατρική παράσταση γεμάτη ευαισθησία και όνειρο σε μουσική του Λαυρέντη Μαχαιρίτσα. Η ιστορία της μικρής Πετρίνας ζωντανεύει παρασέρνοντας τους θεατές …ως την άκρη του ονείρου. Με μοναδικές «αποσκευές» μια ψυχή γενναία και μια καρδιά αθώα, η Πετρίνα ξεκινά ένα ταξίδι γεμάτο εμπόδια, διατηρώντας όμως την αισιοδοξία και την πίστη της, για να συναντήσει τελικά τη φιλία, την αγάπη, τον έρωτα. Ένα έργο που προτείνει τη θετική στάση στη ζωή: για μια χούφτα όνειρα… έστω κι ένα να βγει αληθινό… αξίζει τον κόπο!

Η σκηνοθεσία και οι χορογραφίες του έργου είναι του Άκη Τσονίδη, τα σκηνικά του Νίκου Πατούνα και τα κοστούμια ομαδική εργασία του θιάσου. Παίζουν: Αδάμ Γεωργία, Βασιλακίδου Ντίνα, Βενετίδης Χρήστος, Βροχίδης Ιορδάνης, Γεωργιτσοπούλου Φωτεινή, Γκαρά Νατάσα, Δημούδη Σοφία, Εμμανουηλίδου Ξανθή, Κατικαρίδου Τζένη, Κεφαλά Μαργαρίτα, Κυρμάνη Γιώτα, Λυμπερίδου Χρυσή, Μερετάκης Κώστας, Ντόκας Δημήτρης, Σταυρίδης Τόλης, Τουλούμπα Αλεξάνδρα, Τσακιρίδης Τόλης.

Οι παραστάσεις πραγματοποιούνται στο Πολιτιστικό Πολύκεντρο (Κωνσταντινουπόλεως 59) σε συνεργασία με την Κοινωφελή Δημοτική Επιχείρηση Πολιτιστικής Ανάπτυξης Ορεστιάδας.

Για περισσότερες πληροφορίες και κρατήσεις θέσεων στο τηλέφωνο του ΔΙΟΝΥΣΟΥ: 2552028280.

Δεν υπάρχουν σχόλια: