Παρασκευή, 30 Οκτωβρίου 2009

Ως την άκρη του ονείρου… με έναν μπριζωμένο υπουργό!

(εφημερίδα "Μεθόριος" | 29/10/2009)

Όταν στις θεατρικές «πιάτσες» της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης οι θίασοι ετοιμάζονται αυτή την περίοδο για τις πρεμιέρες τους και το κοινό των μεγαλουπόλεων περιμένει με αγωνία να απολαύσει νέες παραστάσεις, στη Νέα Ορεστιάδα οι κάτοικοι της πόλης και της ευρύτερης περιοχής, δεν έχουν τίποτα να ζηλέψουν. Εδώ και δύο δεκαετίες το Θεατρικό Εργαστήρι Νέας Ορεστιάδας ΔΙΟΝΥΣΟΣ φροντίζει διαρκώς γι’ αυτό που από τη δική του μεριά θεωρεί αυτονόητο: την τακτική, συνεχή θεατρική παρουσία στην περιφέρεια, με παραστάσεις αξιώσεων για μικρούς και μεγάλους.

Έτσι, στην τελική ευθεία πλέον βρίσκονται οι δύο νέες θεατρικές παραγωγές που ετοιμάζονται με εντατικούς ρυθμούς και θα συντροφεύσουν το θεατρόφιλο κοινό τον φετινό χειμώνα.


Θέατρο για παιδιά…

"Ως την άκρη του ονείρου..." της Κέλλυς Σταμουλάκη. Μια μουσικοθεατρική παράσταση γεμάτη ευαισθησία και όνειρο που θα παίζεται κάθε Κυριακή στις 11:30 το πρωί. Σε μουσική του Λαυρέντη Μαχαιρίτσα και με έναν εικοσαμελή θίασο επί σκηνής, η ιστορία της μικρής Πετρίνας ζωντανεύει παρασέρνοντας τα παιδιά …ως την άκρη του ονείρου. Για πρώτη φορά είκοσι ενήλικες ερασιτέχνες ηθοποιοί ενώνουν τις δυνάμεις τους για να προσφέρουν στους μικρούς θεατές ένα θέαμα μοναδικό, με ιδιαίτερο σεβασμό και αγάπη. Η πλοκή της ιστορίας, η μοναδική μουσική του Μαχαιρίτσα , τα τραγούδια του έργου, αλλά και οι χορογραφίες με τους φωτισμούς, τα σκηνικά και το κοστούμια, δημιουργούν μια μοναδική ατμόσφαιρα που σίγουρα θα ενθουσιάσει τα παιδιά, αλλά και τους μεγάλους…


και…για μεγάλους:
"Βγαλ΄τον υπουργό απ' την πρίζα" των Θ. Παπαθανασίου - Μ. Ρέππα. Μια τρελή... μετεκλογική κωμωδία καταστάσεων και παρεξηγήσεων που προσφέρει αβίαστα το γέλιο μέσα από την ευφάνταστη γραφή των δύο ταλαντούχων συγγραφέων, κάθε Κυριακή και Τετάρτη στις 8:30 το βράδυ.. Σε μία κρίσιμη πολιτική καμπή της Αγγλίας, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης παθαίνει ένα… μικροατύχημα, σύμφωνα με τα ΜΜΕ, αλλά η πραγματικότητα είναι εντελώς διαφορετική… Τόσο, που οι ανατροπές διαδέχονται η μία την άλλη και η κυβέρνηση γίνεται έρμαιο δολοπλόκων γυναικών, φιλόδοξων πολιτικών και… αλλοπρόσαλλων ερωτικών δεσμών! Από τις καλύτερες κωμωδίες του συγγραφικού δίδυμου, το έργο «Βγάλ’ τον υπουργό απ’ την πρίζα» αποτελεί έναν… μεγαλειώδη ύμνο της πολιτικής!

Όλα αυτά, σε σκηνοθεσία Άκη Τσονίδη, σκηνικά Νίκου Πατούνα, κοστούμια της Ομάδας και με τη συμμετοχή συνολικά τριάντα ερασιτεχνών ηθοποιών και στα δύο έργα. Οι παραστάσεις θα πραγματοποιούνται στο Πολιτιστικό Πολύκεντρο της Κοινωφελούς Δημοτικής Επιχείρησης Πολιτιστικής Ανάπτυξης Ορεστιάδας και οι πρεμιέρες είναι προγραμματισμένες για τις αρχές Νοεμβρίου. Για περισσότερες πληροφορίες, στο τηλέφωνο του ΔΙΟΝΥΣΟΥ: 2552028280.

Δεν υπάρχουν σχόλια: