Δευτέρα 4 Μαΐου 2009

«Η Περιφέρεια» του Γιώργου Σουρή

κάθε Κυριακή & Δευτέρα στις 9 μ.μ.

Το Θεατρικό Εργαστήρι Νέας Ορεστιάδας ΔΙΟΝΥΣΟΣ παρουσιάζει τη νέα θεατρική παραγωγή του με την κωμωδία του Γιώργου Σουρή «Η Περιφέρεια».



Η πρεμιέρα του έργου θα γίνει την Κυριακή 10 Μαΐου 2009 στις 9 το βράδυ και οι παραστάσεις θα συνεχιστούν κάθε ΚΥΡΙΑΚΗ και ΔΕΥΤΕΡΑ στις 9 μ.μ. στο Πολιτιστικό Πολύκεντρου του Δήμου Ορεστιάδας σε συνεργασία με τη Δ.Ε.Π.Α.Ο., μέχρι και την Κυριακή 31 Μαΐου (συνολικά επτά παραστάσεις).

«Η Περιφέρεια», σχεδόν εκατόν πενήντα χρόνια μετά την πρώτη παράστασή της, παραμένει ένα έργο επίκαιρο και προφητικό για τις πολιτικές και κοινωνικές εξελίξεις της χώρας. Είναι μία απολαυστική κωμωδία που σατιρίζει και διακωμωδεί, καταγγέλλει και αποκαλύπτει τη διαβρωτική φύση του ανθρώπου κυρίως μέσα στην πολιτική ζωή κατά την προεκλογική περίοδο. Με τον έμμετρο λόγο του, ο Σουρής ακροβατεί ανάμεσα στο ιλαρό και το γελοίο, το οικείο και την υπερβολή. Η παράσταση του ΔΙΟΝΥΣΟΥ τονίζει ακόμη περισσότερο αυτήν την ήδη υπάρχουσα υπερβολή, φτιάχνοντας ένα έργο βασισμένο στη φιλοσοφία του γκροτέσκο, της Commedia dell’ Arte και των comics…

Η σκηνοθεσία, προσαρμογή, μουσική επιμέλεια είναι του Άκη Τσονίδη, τα σκηνικά του Νίκου Πατούνα και τα κοστούμια επιμελήθηκαν ο Άκης Τσονίδης και ο Νίκος Πατούνας. Παίζουν (αλφαβητικά): Χρήστος Βενετίδης, Φωτεινή Γεωργιτσοπούλου, Σοφία Δημούδη, Γιώτα Κυρμάνη, Χρυσή Λυμπερίδου, Κώστας Μερετάκης, Σαράντης Σαραντίδης, Αντώνης Στρατηγάκης, Τόλης Τσακιρίδης.

Πληροφορίες - κρατήσεις θέσεων: 2552028280

--------

Εντωμεταξύ συνεχίζονται οι παραστάσεις για παιδιά κάθε Κυριακή στις 11:30 το πρωί με το έργο «Περπατώ εις το δάσος» της Στέλλας Μιχαηλίδου, έως και την Κυριακή 31 Μαΐου.

Επίσης, το Θεατρικό Εργαστήρι Νέας Ορεστιάδας ΔΙΟΝΥΣΟΣ με το «ART» της Yasmina Reza, επιλέχθηκε να συμμετάσχει (ως η μοναδική ελληνική εκπροσώπηση) σε δύο διεθνή φεστιβάλ: στο Διεθνές Φεστιβάλ Κωμωδίας, Παντομίμας και Σάτιρας στο Topolovgrad της Βουλγαρίας (14-17 Μαΐου) και στο 25ο Διεθνές Φεστιβάλ Θεάτρου στο Denizli της Τουρκίας (25-30 Μαΐου). Θα ακολουθήσει σύντομα σχετική ανάρτηση.

Δεν υπάρχουν σχόλια: