Δευτέρα 16 Φεβρουαρίου 2009

Δύο νέες προτάσεις βραδινής εξόδου...

Νέο πρόγραμμα με δύο καινούριες παραστάσεις από το Θεατρικό Εργαστήρι Νέας Ορεστιάδας ΔΙΟΝΥΣΟΣ


Με ένα νέο πρόγραμμα παραστάσεων ξεκινάει τη θεατρική περίοδο του νέου έτους το Θεατρικό Εργαστήρι Νέας Ορεστιάδας ΔΙΟΝΥΣΟΣ.
Οι δύο νέες παραγωγές του Εργαστηρίου αποτελούν μία κοινή θεματική ενότητα με τις σχέσεις των γυναικών από τη μία και στον αντίποδα αυτές των ανδρών. Τα έργα «Με Δύναμη από την Κηφισιά» των Κεχαΐδη - Χαβιαρά και «Art» της Yasmina Reza, εναλλάσσονται κάθε Κυριακή και Τετάρτη από τις 22 Φεβρουαρίου έως και τις 12 Απριλίου στη σκηνή του Πολιτιστικού Πολύκεντρου του Δήμου Ορεστιάδας, σε συνεργασία με τη Δημοτική Επιχείρηση Πολιτιστικής Ανάπτυξης Ορεστιάδας.

ΜΕ ΔΥΝΑΜΗ ΑΠ’ ΤΗΝ ΚΗΦΙΣΙΑ των Δ. Κεχαΐδη - Ελ. Χαβιαρά

Μια παρέα γυναικών, η Φωτεινή, η Μάρω, η Αλέκα και η κόρη της Ηλέκτρα, είναι οι ηρωίδες του θεατρικού έργου που επιθυμούν να αλλάξουν τη ζωή τους. Κάνουν δίαιτα και γυμναστική, ερωτεύονται και χωρίζουν, παντρεύονται και χωρίζουν, δεν θέλουν να παντρευτούν... Τέσσερις γυναίκες που θέλουν να ξεφύγουν και να ταξιδέψουν, που θέλουν να γελάσουν και να κλάψουν, που τσακώνονται και αγαπιούνται, που τα λένε όλα μεταξύ τους και θέλουν να είναι αισιόδοξες για το αύριο. Σημερινό και μελλοντικό, για τις γυναίκες - άρα και για τους άνδρες - το έργο καταπιάνεται με τις σχέσεις των δύο φύλων, με τον έρωτα αλλά και την απομόνωση της σύγχρονης ζωής, τη σχιζοφρένεια της καθημερινότητάς μας…
Συνολικά θα δοθούν 9 παραστάσεις: κάθε Κυριακή, από τις 22 Φεβρουαρίου έως τις 12 Απριλίου 2009 στις 8:30΄ μ.μ. και μία μεταμεσονύχτια παράσταση το Σάββατο 11 Απριλίου στις 12 ακριβώς.
Παίζουν (με σειρά εμφάνισης): Αργυρώ Καραβά, Ιωάννα Μουτουσίδου, Ξανθή Εμμανουηλίδου, Άννα Πατούνα. Η προσαρμογή-σκηνοθεσία, τα video και η μουσική επιμέλεια της παράστασης είναι του Άκη Τσονίδη, τα σκηνικά του Νίκου Πατούνα και τα κοστούμια της Χρύσας Δαπόντε.

ART της Yasmina Reza

Το πλέον διάσημο έργο της Yasmina Reza που έχει μεταφραστεί σε 45 γλώσσες, έχει παιχτεί σε ασφυκτικά γεμάτες αίθουσες σε 140 χώρες σε όλο τον κόσμο και έχει καταπλήξει κοινό και κριτικούς παγκοσμίως. Με αφορμή την αγορά ενός πανάκριβου και ολόλευκου πίνακα ζωγραφικής, η φιλία τριών ανδρών περνάει μία πρωτοφανή κρίση. Είσαι άραγε στ’ αλήθεια αυτός που είσαι ή είσαι αυτός που νομίζουν οι φίλοι σου ότι είσαι;… Εντάσεις, συγκρούσεις, συναισθηματισμοί, αλήθειες, ψέματα, σχέσεις και καταστάσεις ισορροπούν σε τεντωμένο σχοινί. Το «Art» είναι μια πανέξυπνη κωμωδία ή «ένα δράμα πολύ αστεία γραμμένο» όπως το χαρακτηρίζει η ίδια η συγγραφέας.
Συνολικά θα δοθούν 8 παραστάσεις: κάθε Τετάρτη, από τις 25 Φεβρουαρίου έως τις 8 Απριλίου 2009, στις 8:30΄ μ.μ. και μία μεταμεσονύχτια παράσταση το Σάββατο 4 Απριλίου στις 12 ακριβώς.
Παίζουν (με σειρά εμφάνισης): Άκης Τσονίδης, Σαράντης Σαραντίδης, Νίκος Πατούνας. Το έργο ανεβαίνει σε μετάφραση Σταμάτη Φασουλή, η προσαρμογή-σκηνοθεσία και η μουσική επιμέλεια είναι του Άκη Τσονίδη, ενώ τα σκηνικά και κοστούμια σχεδίασαν και επιμελήθηκαν οι Χρύσα Δαπόντε και Νίκος Πατούνας.

Πληροφορίες και κρατήσεις θέσεων: 2552028280

1 σχόλιο:

Λευτέρης Χαμαλίδης είπε...

Καλό ξεκίνημα!!!
Αν κι η επιτυχία είναι δεδομένη πρέπει να έχουμε στο μυαλό μας ότι οι απαιτήσεις των θεατών μας, συνεχώς ανεβαίνουν.
Κι αυτό είναι πολύ καλό διότι βοηθάει όλους να γίνονται καλύτεροι. Κι οι καλιτέχνες κι οι θεατές.