Τετάρτη, 31 Δεκεμβρίου 2008

Το 8 φεύγει, το 9 έρχεται...

Εν συντομία, το 2008 η δράση του ΔΙΟΝΥΣΟΥ:

Τρεις καινούργιες θεατρικές παραγωγές:
- «Δυόμισι φόνοι και ένα μπουλντόγκ», το οποίο παίχτηκε στο «θεατράκι» και ταξίδεψε στη Θεσσαλονίκη και στην Αθήνα…
- «Η Βεγγέρα», που ανέβηκε από τη δεύτερη κεντρική σκηνή στο «θεατράκι», έπειτα από την αύξηση των μελών της Ομάδας και ταξίδεψε σε όλο τον Έβρο, αλλά και στο Διεθνές Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου στη Βουλγαρία, απ’ όπου επέστρεψε με ένα βραβείο και τρεις υποψηφιότητες.
- «Η Μαρία Πενταγιώτισσα» που έκανε ένα μεγάλο κύκλο παραστάσεων σε όλη την Ανατολική Μακεδονία και Θράκη το καλοκαίρι, έπειτα ταξίδεψε στη Θεσσαλονίκη και στην Αθήνα, και ολοκληρώθηκε με σειρά παραστάσεων στη νέα αίθουσα θεάτρου στο Πολύκεντρο της ΔΕΠΑΟ.

Θεσμοθετήθηκε για πρώτη φορά στην Ελλάδα το «Βραβείο Θεατρικής Μετάφρασης», το οποίο βέβαια θεσμοθέτησε και υλοποιεί κάθε χρόνο ο ΔΙΟΝΥΣΟΣ και φέρει το ονοματεπώνυμο του ΜΑΡΙΟΥ ΠΛΩΡΙΤΗ, τιμώντας τη μνήμη του μεγάλου θεατρανθρώπου. Έγινε η απονομή στο θέατρο «Κάτια Δανδουλάκη» το Μάιο όπου συγκεντρώθηκε μεγάλο και σημαντικό μέρος του θεατρικού κόσμου της χώρας. Βέβαια ο θεσμός συνεχίζεται και φέτος.

Τέλη Αυγούστου με αρχές Σεπτεμβρίου πραγματοποιήθηκε για 9η συνεχή χρονιά το Πανελλήνιο Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου, το οποίο φέτος αποδεδειγμένα είχε τη μεγαλύτερη επιτυχία από κάθε άλλη χρονιά, τόσο από πλευράς συμμετοχών θεατρικών ομάδων από όλη τη χώρα, όσο και από την ποιότητα των παραστάσεων και το μεγάλο πλήθος θεατών κάθε βράδυ.


Για το 2009:

Ετοιμάζονται ήδη με εντατικούς ρυθμούς οι νέες παραστάσεις που θα ανέβουν το προσεχές διάστημα, με τέσσερα έργα για μεγάλους και ένα παιδικό…

Το «Βραβείο Μάριος Πλωρίτης» έχει δρομολογηθεί και ήδη οδεύουμε προς την τελετή απονομής που θα γίνει και φέτος το Μάιο.

Το Φεστιβάλ Θεάτρου θα κλείσει φέτος 10 χρόνια παρουσίας και επομένως θα είναι με εορταστική χρονιά γι’ αυτό.

Αναμένουμε με μεγάλη ανυπομονησία και ενδιαφέρον, αλλά και συγκίνηση να μπούμε φέτος στο «σπίτι» μας, στο τριώροφο κτίριο που ετοιμάζει ο ΔΙΟΝΥΣΟΣ και το οποίο οπωσδήποτε φέτος θα ολοκληρωθεί επιτέλους… Εκεί, το φθινόπωρο του 2009 θα πραγματοποιηθούν τελικά πολλά μας όνειρα, που μετά από πολύχρονους κόπους και θυσίες επιτέλους θα γίνουν πράξη, όχι μόνο για εμάς του ΔΙΟΝΥΣΟΥ, αλλά για όλους τους κατοίκους της πόλης και της γύρω περιοχής.


Γενικά

Τα Τμήματα Θεατρικής Παιδείας συνεχίζουν με διαρκώς αυξανόμενο αριθμό μαθητών, από παιδιά 4 ετών έως και ενήλικες.

Η εφημερίδα ΔΙΟΝΥΣΟΣ που έχει σταματήσει εδώ και λίγους μήνες την κυκλοφορία της υπό τη μορφή της εφημερίδας, ολοκληρώνει αυτό το διάστημα τον επανασχεδιασμό της σε περιοδικό μικρότερου μεγέθους και θα κυκλοφορήσει από τον Ιανουάριο του νέου έτους, σε λίγες μέρες δηλαδή, ως μηνιαίο περιοδικάκι πλέον…

και άλλα… εν καιρώ!

ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ!

Δεν υπάρχουν σχόλια: