Τρίτη 2 Σεπτεμβρίου 2008

Σήμερα η Μαρία... η Κάτια... ο Σταμάτης... η Κατιάνα...

Από την Κυριακή που ξεκίνησε το Φεστιβάλ, εκατοντάδες θεατές πέρασαν ήδη στις δύο πρώτες ημέρες από το υπαίθριο δημοτικό θέατρο! Η οργανωτική επιτροπή μερίμνησε και τοποθέτησε καρέκλες στα τρία κεντρικά διαζώματα του θεάτρου και το κοινό μπορεί επιτέλους να απολαμβάνει άνετα τις εξαιρετικές παραστάσεις που επιλέχθηκαν φέτος στο διαγωνιστικό μέρος του Φεστιβάλ.



Σήμερα, όμως, είναι η μέρα του ΔΙΟΝΥΣΟΥ...


Η "Μαρία Πενταγιώτισσα" παρουσιάζεται για πρώτη φορά στη Ν. Ορεστιάδα και αμέσως μετά, η Κάτια Δανδουλάκη, τιμώμενο πρόσωπο του φετινού Φεστιβάλ, ο Σταμάτης Κραουνάκης και, ως ευχάριστη έκπληξη - εκτός προγράμματος, η Κατιάνα Μπαλανίκα θα είναι κοντά μας... Ο Σταμάτης Κραουνάκης θα μιλήσει για την Κάτια Δανδουλάκη και θα τραγουδήσει προς τιμήν της σ' αυτή την ξεχωριστή βραδιά που περιμένουμε όλοι με μεγάλο ενδιαφέρον.

Ο Αλέξης Κωστάλας παρουσιάζει και φέτος καθημερινά τις παραστάσεις...
Τις καλύτερες εντυπώσεις άφησαν οι δύο πρώτες παραστάσεις του Φεστιβάλ, από το "Δημοτικό Θέατρο Μαραθώνα" και τον Πολιτιστικό Σύλλογο Νέων Μουδανιών "Ο Φάρος"...


Και το Φεστιβάλ συνεχίζεται μέχρι και την Κυριακή 7 Σεπτεμβρίου...

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Την παράσταση την είδα πολύ καλή , φαινόταν πολύ δουλεμένη η ομάδα , λίγο αυτό που δεν με άρεσε ήταν ότι γινόταν επιθεώρηση και προσπαθούσε να βγάλει φτηνό γέλιο , ενώ τα έργα του Μποστ είναι μαύρες κωμωδίες (αλλά αυτό είναι και υποκειμενική άποψη του καθενός και του σκηνοθέτη) .
Να κάνω μία ερώτηση , δεν την λέω με εμπάθεια , γιατί σε κάθε παράσταση του Διονύσου πρωταγωνιστής είναι ο Τσονίδης ?

patounik είπε...

Χαίρομαι ανώνυμε/η φίλε/η που σου άρεσε η παράσταση και ευχαριστούμε για το σχόλιο και τις παρατηρήσεις. Βέβαια, τα έργα του Μποστ δεν είναι μαύρες κωμωδίες, αλλά έχουν κατά βάση σατιρικό και "επιθεωρησιακό" χαρακτήρα (μιας και σαρκάζουν καυστικά την επικαιρότητα, αλλά και τα διαχρονικά "ελαττώματα" του Έλληνα - και του ανθρώπου γενικότερα).
Σχετικά με το ερώτημά σου, θαρρώ πως δεν υφίσταται, καθώς, αν παρακολουθείς τις παραστάσεις του ΔΙΟΝΥΣΟΥ θα δεις ότι δεν είναι σε κάθε παράσταση πρωταγωνιστής ο Άκης Τσονίδης (βλ. "Βεγγέρα" - δεν έπαιζε καν εκεί, "Δυόμισι φόνοι και ένα μπουλντόγκ" - όπου όλοι ήταν πρωταγωνιστές, "Χοηφόροι" - δεν έπαιζε καν εκεί, κ.α.). Σαφώς, αντιστρέφοντας από μεριάς μου το ερώτημα, θα μπορούσα να πω: Γιατί να ΜΗΝ είναι πρωταγωνιστής σε κάθε παράσταση ο Τσονίδης?...

Και πάλι ευχαριστώ για τη συμμετοχή!

Il Maestro είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Ανώνυμος είπε...

Το πως βλέπει κανείς τον μποστ είναι πολύ υποκειμενικό και δεν είναι και καλό να το αναλύσουμε εδώ αυτό. Αυτό που δεν με άρεσε και το είπα ήταν τα επιθεωρησιακά αστεία άσχετα με το κείμενο , πολλές φορές και χυδαία απλά για να βγάλουν γέλιο.

Όσο για να σε απαντήσω στην ερώτηση γιατι να παίζει ο Τσονίδης , όσες παραστάσεις είδα τα τελευταία χρόνια πάντα πρωταγωνιστούσε ο Τσονίδης καμία 5 είδα σίγουρα, μάλλον αυτές που λες δεν τις είδα .
Ένας θεατρικός όμιλος κακό είναι να μην προωθεί και καινούργιους ηθοποιούς , γιατί θα καταντήσει γραφικός .
Δεν λέω ότι ο Τσονίδης δεν είναι καλός ηθοποιός η είναι ,


Ο πρώτος ανώνυμος Νίκος λέγομαι