Παρασκευή 26 Σεπτεμβρίου 2008

Χωρίς τίτλο...

Είναι η πρώτη φορά που γράφω σε πρώτο πρόσωπο σ' αυτό το blog, καθώς από την έναρξή του, πρωτίστως με ενδιαφέρει η προβολή του έργου του ΔΙΟΝΥΣΟΥ και η ενημέρωση σχετικά με τις πολιτιστικές μας δραστηριότητες.

Σήμερα, όμως, αναγκάζομαι συναισθηματικά να αναφέρω κάποια πράγματα, κάποιες σκέψεις, μετά από ένα - ακόμη - απανωτό "χτύπημα"...

Διαβάζω, λοιπόν, σε άλλο, γειτονικό, blog σχόλια και παρατηρήσεις για το ΔΙΟΝΥΣΟ που δυστυχώς απέχουν πολύ από την πραγματικότητα - την οποία δεν γνωρίζει/ουν ο/οι συντάκτης/ες τους.

Ακούω, επίσης, σε δημόσιες συζητήσεις (σε ιδιωτικές δεν γνωρίζω βέβαια) σχόλια και κατακρίσεις για τη συμβολική είσοδο που - εδώ και 9 χρόνια, από την έναρξη του Φεστιβάλ - είχαμε και φέτος (3 €)... Δεν θα μπω σε "εξηγήσεις" γι' αυτά τα 3 ευρώ. Θεωρώ αυτονόητη την ύπαρξη του συμβολικού - επιμένω - εισιτηρίου και δυσκολεύομαι απίστευτα να εξηγώ τα αυτονόητα.

Ο απόηχος της επιτυχίας του φετινού Φεστιβάλ, αλλά και η εικοσάχρονη διαρκώς ανοδική πορεία του Θεατρικού Εργαστηρίου Νέας Ορεστιάδας, με την ταυτόχρονη ανάπτυξη του ΔΙΟΝΥΣΟΥ, είναι φυσικό να προκαλούν και "αντιδράσεις". Το θέμα, για μένα, όμως, είναι ότι αυτές οι "αντιδράσεις" ορισμένες φορές ξεπερνούν τα όρια, προβαίνοντας σε χαρακτηρισμούς και κρίσεις που προσπαθούν να πλήξουν/θίξουν τους ανθρώπους του ΔΙΟΝΥΣΟΥ και δυστυχώς έχουν σαν στόχο, όχι να κριτικάρουν καλοπροαίρετα με σκοπό τη βελτίωση, αλλά να προσβάλουν, να ζημιώσουν, να διαλύσουν ακόμα - αν θα μπορούσαν - όλα όσα γίνονται και συνεχώς θα γίνονται από έναν ΑΦΙΛΟΚΕΡΔΗ ΦΟΡΕΑ που βασίζεται αποκλειστικά στον ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟ και στη δύναμη της ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗΣ ΨΥΧΗΣ.

Οι γραμμένες με κεφαλαία λέξεις, είναι ίσως που αποτελούν το κόκκινο πανί και είναι έννοιες ακατανόητες από τους επικριτές. Είναι αδιανόητο στο σήμερα και στο εδώ να εργάζεται κάποιος όλη μέρα κάθε μέρα για κάτι χωρίς να έχει οικονομικό όφελος, χωρίς να έχει υλικά κέρδη, χωρίς να κυνηγάει δόξες, φήμες και τα συναφή. Και είναι αδιανότητο γιατί συνηθίζουμε να κρίνουμε - και είναι λογικό - με βάση τα δικά μας βιώματα και τις δικές μας επιθυμίες. Να κρίνουμε, δηλαδή, εξ ιδίων. Λογικό, αλλά όχι αποδεκτό, επί τω προκειμένω...

Αυτό που δεν γίνεται - μάλλον - κατανοητό, είναι ότι όλη αυτή η εργασία, όλη αυτή η κατάθεση άπειρου χρόνου και μόχθου, γίνεται για κάτι που, όλοι εμείς του ΔΙΟΝΥΣΟΥ, ΑΓΑΠΑΜΕ ΠΟΛΥ. Γίνεται για την τέχνη που λατρεύουμε, γίνεται για την ψυχική μας ισορροπία, γίνεται για την καθημερινή μας δημιουργία, γίνεται με την πεποίθηση ότι "κάτι" προσφέρουμε στη μουντή πραγματικότητα, κάποιες διεξόδους δημιουργούμε από τα σύνηθη και δεδομένα της καθημερινότητας. Γίνεται, με αφετηρία το προσωπικό ΗΘΙΚΟ και ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΙΚΟ κέρδος, για ΟΛΟΥΣ όσοι μένουμε αθεράπευτα ρομαντικοί, με ό,τι κι αν περιλαμβάνει αυτός ο χαρακτηρισμός.

Είναι η δική μας "ρομαντική βλακεία" που μας οδηγεί και που - λογικό μεν, δυστυχώς δε - δεν μπορεί να γίνει κατανοητή από όλους. Τουλάχιστον ας γίνει σεβαστή απ' αυτούς τους - ελάχιστους ευτυχώς - που παθιάζονται με τη μιζέρια και τρέφονται από το φθόνο, ικανοποιώντας το δικό τους "εγώ" με τη συνεχή προσπάθεια καταστροφής του "άλλου".

Συγγνώμη για όλα αυτά, είναι κάποιες "σκόρπιες" σκέψεις οι οποίες οδήγησαν τα δάχτυλά μου να πληκτρολογήσουν αυτό το κείμενο και να το επικοινωνήσουν μαζί σας...

Δευτέρα 8 Σεπτεμβρίου 2008

Η "Μαρία Πενταγιώτισσα" στη Θεσσαλονίκη και στην Αθήνα

Το Θεατρικό Εργαστήρι Νέας Ορεστιάδας ΔΙΟΝΥΣΟΣ, έχει καθιερώσει εδώ και χρόνια να παρουσιάζει κάθε φθινόπωρο και άνοιξη τις παραστάσεις του στα δύο μεγάλα αστικά κέντρα, δείχνοντας τη δουλειά του όπου υπάρχει πρόσφορο έδαφος εναγκαλισμού και προβολής της ερασιτεχνικής θεατρικής δημιουργίας.
Έτσι, η θρυλική βουκολική σάτιρα του Μποστ «Μαρία Πενταγιώτισσα», μετά από ένα μεγάλο ταξίδι στην Αν. Μακεδονία και Θράκη όλο το καλοκαίρι, ταξιδεύει τώρα στη Θεσσαλονίκη και στην Αθήνα:

· Σάββατο 13 Σεπτεμβρίου 2008: ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ. Θέατρο «Σοφούλη», Τραπεζούντος 5 και Σοφούλη, τηλ. 2310423925, στις 9 το βράδυ.

· Δευτέρα 15 και την Τρίτη 16 Σεπτεμβρίου 2008: ΑΘΗΝΑ. Αμφιθέατρο «Αθήνα 984», «Τεχνόπολις», Πειραιώς 100, Γκάζι, στις 9 το βράδυ.

Η «Μαρία Πενταγιώτισσα» του Θεατρικού Εργαστηρίου Νέας Ορεστιάδας ΔΙΟΝΥΣΟΣ, αποτελεί ένα πάντρεμα του λαϊκού θεάτρου και της σύγχρονης σάτιρας, με το παραδοσιακό τραγούδι και το χορό. Η προσαρμογή του κειμένου και η σκηνοθεσία είναι του Άκη Τσονίδη, τα σκηνικά και τα κοστούμια επιμελήθηκαν ο Άκης Τσονίδης και ο Νίκος Πατούνας, ενώ η πρωτότυπη μουσική της παράστασης είναι του Παναγιώτη Μανουηλίδη. Παίζουν (αλφαβητικά): Χρήστος Βενετίδης, Γιώτα Κυρμάνη, Βιβή Μιτσίτσκα, Ιωάννα Μουτουσίδου, Κυριάκος Παπαδόπουλος, Νίκος Πατούνας, Σαράντης Σαραντίδης, Αντώνης Στρατηγάκης, Μπάμπης Τριανταφυλλάκης και ο Άκης Τσονίδης.

Για το έργο: Με το μοναδικό καυστικό ύφος του και φυσικά τον εθνικό δεκαπεντασύλλαβο, ο Μποστ σατιρίζει όλη τη σύγχρονη ιστορία, την κενότητα, την ανοησία και τη στρεβλή εικόνα που έχουμε διαμορφώσει για την σύγχρονη ελληνική πραγματικότητα. Η ιδιαίτερη ομορφιά της θρυλικής φεμινίστριας Μαρίας Πενταγιώτισσας την οδηγεί στο να χάσει κάθε ηθικό μέτρο και να δικαιολογεί τις πράξεις και τα λάθη της. Μέχρι και οι φόνοι δικαιολογούνται ως φυσιολογικοί στο έργο του Μποστ. Υπό τη ματιά του σπουδαίου σατιρικού, όλα περνούν από «κόσκινο»: οι ευκολίες επιβίωσης, ο ωχαδερφισμός, οι διαπλοκές, τα κουτσομπολιά, τα αλλοτριωμένα κόμματα, ο ρόλος της εκκλησίας, το διεφθαρμένο κράτος. Όλα φαντάζουν πιο επίκαιρα από ποτέ, παρόλο που το έργο γράφτηκε πριν σχεδόν είκοσι πέντε χρόνια…

Η αυλαία έπεσε... ο απόηχος μένει...

Με ένα εξαιρετικό ρεσιτάλ της Νένας Βενετσάνου και την απονομή των Βραβείων, ολοκληρώθηκε η Γιορτή Θεάτρου και έπεσε η αυλαία του οκταήμερου Πανελλήνιου Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου στη Νέα Ορεστιάδα την Κυριακή 7 Σεπτεμβρίου.



Την ένατη διοργάνωση του Φεστιβάλ σφράγισε με την παρουσία της η Κάτια Δανδουλάκη που τιμήθηκε από τους διοργανωτές για την προσφορά της στο Ελληνικό Θέατρο, την Τρίτη 2 Σεπτεμβρίου, στο κατάμεστο υπαίθριο δημοτικό θέατρο της Νέας Ορεστιάδας. Για την Κάτια Δανδουλάκη μίλησε με συγκίνηση και ευαισθησία ο Σταμάτης Κραουνάκης, αλλά και ο Αλέξης Κωστάλας που ήταν και ο παρουσιαστής του Φεστιβάλ. Το τιμητικό αφιέρωμα έκλεισε μουσικά με τον Σταμάτη Κραουνάκη να τραγουδάει στο πιάνο, αλλά και με την έκπληξη της βραδιάς, ένα ντουέτο του Σταμάτη Κραουνάκη με την ηθοποιό Κατιάνα Μπαλανίκα, ειδικά αφιερωμένο στην Κάτια Δανδουλάκη.

Η τιμώμενη ηθοποιός δήλωσε την ευγνωμοσύνη της στους διοργανωτές και στο κοινό της Νέας Ορεστιάδας και μίλησε από καρδιάς, δείχνοντας για μία ακόμη φορά την εξαιρετική ευαισθησία της και την απέραντη αγάπη της για το Θέατρο. Παράλληλα, εξήρε την αξία του ερασιτεχνικού θεάτρου και την πολυσήμαντη παρουσία του ΔΙΟΝΥΣΟΥ στο χώρο.


Η αυλαία του Φεστιβάλ άνοιξε την Κυριακή 31 Αυγούστου 2008 και στο διαγωνιστικό μέρος συμμετείχαν έξι θεατρικά σχήματα από όλη την Ελλάδα, έπειτα από επιλογή ανάμεσα σε δεκάδες αιτήσεις συμμετοχής, ενώ την παράστασή του εκτός συναγωνισμού έδωσε και το Θεατρικό Εργαστήρι Ν. Ορεστιάδας ΔΙΟΝΥΣΟΣ.

Την Κριτική Επιτροπή που παρακολούθησε όλες τις παραστάσεις και απένειμε τα βραβεία αποτελούσαν οι (αλφαβητικά): Αντώνης Θεοδωρακόπουλος (ηθοποιός), Σοφία Ιορδανίδου (δημοσιογράφος, πανεπιστημιακός), Κώστας Λιάκουρης (συνθέτης, θεατρικός συγγραφέας), Γιάννης Ρήγας (σκηνοθέτης, ηθοποιός) και Άκης Τσονίδης (σκηνοθέτης, ηθοποιος, καλ/κός δ/ντής του Φεστιβάλ).

  • ΤΑ ΒΡΑΒΕΙΑ

    1ο Βραβείο Καλύτερης Παράστασης
    · στο ΘΕΑΤΡΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΔΗΜΟΥ ΤΑΥΡΟΥ «ΕΝ ΔΡΑΣΕΙ» για το έργο «Αρσενικό και παλιά δαντέλα» του Joseph Kesselring (μετάφραση: Παύλος Μάτεσις)

    2ο Βραβείο Καλύτερης Παράστασης
    · στο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ ΜΑΡΑΘΩΝΑ για το έργο «Η λέξη “πρόοδος” στο στόμα της μητέρας μου ηχούσε πολύ φάλτσα» του Ματέι Βισνιέκ (μετάφραση: Έρση Βασιλικώτη)

    3ο Βραβείο Καλύτερης Παράστασης
    · στη ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΔΗΜΟΥ ΠΥΛΑΙΑΣ για το έργο «Ηλέκτρα» του Σοφοκλή (μετάφραση: Γιώργος Χειμωνάς)

    Βραβείο Σκηνοθεσίας
    · εξ ημισείας στον ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΝΑΡΛΗ από το ΘΕΑΤΡΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΔΗΜΟΥ ΤΑΥΡΟΥ «ΕΝ ΔΡΑΣΕΙ» για το έργο «Αρσενικό και παλιά δαντέλα» του Joseph Kesselring, και
    · στο ΝΙΚΟ ΓΚΕΣΟΥΛΗ από το ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ ΜΑΡΑΘΩΝΑ για το έργο «Η λέξη “πρόοδος” στο στόμα της μητέρας μου ηχούσε πολύ φάλτσα» του Ματέι Βισνιέκ

    Βραβείο Σκηνογραφίας
    · στον ΣΠΥΡΟ ΚΩΤΣΟΠΟΥΛΟ για τα σκηνικά του έργου «Η λέξη “πρόοδος” στο στόμα της μητέρας μου ηχούσε πολύ φάλτσα» του Ματέι Βισνιέκ, από το Δημοτικό Θέατρο Μαραθώνα.

    Βραβείο Ενδυματολογίας
    · στους: Mary Hickey, Kostas Panayotou, Κώστας Χαλκιάς για τα κοστούμια στο έργο «Ηλέκτρα» του Σοφοκλή» από τη Θεατρική Ομάδα Δήμου Πυλαίας.

    Βραβείο Μουσικής Σύνθεσης
    · εξ ημισείας στον ΤΑΣΟ ΣΤΕΛΛΑ από το ΘΕΑΤΡΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΔΗΜΟΥ ΤΑΥΡΟΥ «ΕΝ ΔΡΑΣΕΙ» για την πρωτότυπη μουσική στο έργο «Αρσενικό και παλιά δαντέλα» του Joseph Kesselring, και
    · στο ΓΙΑΝΝΗ ΨΕΙΜΑΔΑ από το ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ ΜΑΡΑΘΩΝΑ για την πρωτότυπη μουσική στο έργο «Η λέξη “πρόοδος” στο στόμα της μητέρας μου ηχούσε πολύ φάλτσα» του Ματέι Βισνιέκ

    Βραβείο Μουσικής Επιμέλειας
    · στον ΚΩΣΤΑ ΧΑΛΚΙΑ για τη μουσική επιμέλεια στην «Ηλέκτρα» του Σοφοκλή από τη Θεατρική Ομάδα Δήμου Πυλαίας

    Βραβείο Φωτισμού
    · στον ΤΑΣΟ - ΣΓΟΥΡΟ ΣΓΟΥΡΟΜΑΛΛΗ για τους φωτισμούς στην «Ηλέκτρα» του Σοφοκλή από τη Θεατρική Ομάδα Δήμου Πυλαίας

    Βραβείο Χορογραφίας
    · στην ΟΛΓΑ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΠΟΥΛΟΥ για τις χορογραφίες στην «Ηλέκτρα» του Σοφοκλή από τη Θεατρική Ομάδα Δήμου Πυλαίας

    Βραβείο Α΄ Αντρικού Ρόλου
    · στον ΓΙΩΡΓΟ ΦΡΑΓΚΟΠΟΥΛΟ για την ερμηνεία του στο ρόλο του «Κώστα», στο έργο «Δάφνες και Πικροδάφνες» του Δημήτρη Κεχαΐδη, από την Κεντρική Σκηνή του Πνευματικού Κέντρου Δήμου Νέας Ιωνίας

    Βραβείο Α΄ Γυναικείου Ρόλου
    · εξ ημισείας στην ΜΑΡΙΑ ΛΥΜΠΕΡΑΚΟΥ για την ερμηνεία της στο ρόλο της «Άμπυ Μπριούστερ», και
    · στη ΜΑΡΙΕΤΤΑ ΖΑΧΑΡΙΟΥ για την ερμηνεία της στο ρόλο της «Μάρθας Μπριούστερ» στο έργο «Αρσενικό και παλιά δαντέλα» του Joseph Kesselring, από το ΘΕΑΤΡΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΔΗΜΟΥ ΤΑΥΡΟΥ «ΕΝ ΔΡΑΣΕΙ»

    Βραβείο Β΄ Αντρικού Ρόλου
    · εξ ημισείας στον ΤΑΣΟ ΣΤΕΛΛΑ για την ερμηνεία του στο ρόλο του «κ. Γουίδερσπουν» στο έργο «Αρσενικό και παλιά δαντέλα» του Joseph Kesselring, από το ΘΕΑΤΡΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΔΗΜΟΥ ΤΑΥΡΟΥ «ΕΝ ΔΡΑΣΕΙ», και
    · στον ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟ ΜΠΑΖΑ για την ερμηνεία του στο ρόλο του «Ντικ Κρίστι» στο έργο «Όλα όσα πρέπει για τις γυναίκες» του Woody Allen από το ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ «ΟΙ ΑΘΕΡΑΠΕΥΤΟΙ» ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ

    Βραβείο Β΄ Γυναικείου Ρόλου
    · στην ΣΩΤΗΡΙΑ ΤΣΕΛΙΟΥ - ΠΑΠΠΑ για την ερμηνεία της στο ρόλο της «Μίρκας» στο έργο «Η λέξη “πρόοδος” στο στόμα της μητέρας μου ηχούσε πολύ φάλτσα» του Ματέι Βισνιέκ από το Δημοτικό Θέατρο Μαραθώνα

    Απονεμήθηκαν και δύο Έπαινοι Ερμηνείας, ως εξής:
    · στη Νόνα Κοντοθόδωρα για το ρόλο του «Γερμανού Στρατιώτη» στο έργο «Η λέξη “πρόοδος” στο στόμα της μητέρας μου ηχούσε πολύ φάλτσα» του Ματέι Βισνιέκ από το Δημοτικό Θέατρο Μαραθώνα
    · στο Δήμήτρη Παππά για το ρόλο του «Άλαν Φήλιξ» στο έργο «Όλα όσα πρέπει για τις γυναίκες» του Woody Allen από το Καλλιτεχνικό Σωματείο «Οι Αθεράπευτοι» Ιωαννίνων

Ξεπερνώντας κάθε προηγούμενο συμμετοχής, σημαντική ήταν και φέτος η Επιτροπή Κοινού που αποτελούνταν από πολίτες της περιοχής οι οποίοι παρακολούθησαν τις διαγωνιζόμενες παραστάσεις και απέδωσαν τα δικά τους βραβεία ως εξής:

  • 1ο Βραβείο Κοινού Καλύτερης Παράστασης:
    ΘΕΑΤΡΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΔΗΜΟΥ ΤΑΥΡΟΥ «ΕΝ ΔΡΑΣΕΙ» για το έργο «Αρσενικό και παλιά δαντέλα» του Joseph Kesselring

    2ο Βραβείο Κοινού Καλύτερης Παράστασης:
    ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΔΗΜΟΥ ΠΥΛΑΙΑΣ για το έργο «Ηλέκτρα» του Σοφοκλή

    3ο Βραβείο Κοινού Καλύτερης Παράστασης:
    ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΣΚΗΝΗ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ «ΟΙ ΑΘΕΡΑΠΕΥΤΟΙ» ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ για το έργο «Όλα όσα πρέπει για τις γυναίκες» του Woody Allen

Η φετινή διοργάνωση χαρακτηρίστηκε ως η αρτιότερη όλων, αφού τόσο το επίπεδο των θεατρικών παραστάσεων ήταν ιδιαίτερα υψηλό, όσο και η προσέλευση του κοινού ξεπέρασε κάθε προσδοκία. Πολλές εκατοντάδες θεατών γέμιζαν κάθε βράδυ το υπαίθριο θέατρο της βορειότερης και νεότερης πόλης της Ελλάδας ενδυναμώνοντας το θεσμό του Πανελλήνιου Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου που διοργανώνει το Θεατρικό Εργαστήρι Νέας Ορεστιάδας ΔΙΟΝΥΣΟΣ, μαζί με την Υπερνομαρχία Ροδόπης - Έβρου, τη Νομαρχία Έβρου, την Τ.Ε.Δ.Κ., το Δήμο Ορεστιάδας και τη Δ.Ε.Π.Α.Ο.


Η Νέα Ορεστιάδα επιβεβαιώνει τον τίτλο της πρωτεύουσας του Πανελλήνιου Ερασιτεχνικού Θεάτρου και ανανεώνει το ετήσιο ραντεβού της με τους ερασιτέχνες όλης της χώρας και τους θεατρόφιλους κατοίκους του Έβρου, στη 10η - εορταστική - διοργάνωση του 2009.

Τρίτη 2 Σεπτεμβρίου 2008

Σήμερα η Μαρία... η Κάτια... ο Σταμάτης... η Κατιάνα...

Από την Κυριακή που ξεκίνησε το Φεστιβάλ, εκατοντάδες θεατές πέρασαν ήδη στις δύο πρώτες ημέρες από το υπαίθριο δημοτικό θέατρο! Η οργανωτική επιτροπή μερίμνησε και τοποθέτησε καρέκλες στα τρία κεντρικά διαζώματα του θεάτρου και το κοινό μπορεί επιτέλους να απολαμβάνει άνετα τις εξαιρετικές παραστάσεις που επιλέχθηκαν φέτος στο διαγωνιστικό μέρος του Φεστιβάλ.



Σήμερα, όμως, είναι η μέρα του ΔΙΟΝΥΣΟΥ...


Η "Μαρία Πενταγιώτισσα" παρουσιάζεται για πρώτη φορά στη Ν. Ορεστιάδα και αμέσως μετά, η Κάτια Δανδουλάκη, τιμώμενο πρόσωπο του φετινού Φεστιβάλ, ο Σταμάτης Κραουνάκης και, ως ευχάριστη έκπληξη - εκτός προγράμματος, η Κατιάνα Μπαλανίκα θα είναι κοντά μας... Ο Σταμάτης Κραουνάκης θα μιλήσει για την Κάτια Δανδουλάκη και θα τραγουδήσει προς τιμήν της σ' αυτή την ξεχωριστή βραδιά που περιμένουμε όλοι με μεγάλο ενδιαφέρον.

Ο Αλέξης Κωστάλας παρουσιάζει και φέτος καθημερινά τις παραστάσεις...
Τις καλύτερες εντυπώσεις άφησαν οι δύο πρώτες παραστάσεις του Φεστιβάλ, από το "Δημοτικό Θέατρο Μαραθώνα" και τον Πολιτιστικό Σύλλογο Νέων Μουδανιών "Ο Φάρος"...


Και το Φεστιβάλ συνεχίζεται μέχρι και την Κυριακή 7 Σεπτεμβρίου...